مصاحبه با سرآشپز مدلینگ نیشابوری
مصاحبه با سرآشپز مدلینگ نیشابوری
هفته پیش سه شنبه شب وقتی که برای خوردن شام، پیتزا پلاک را پیشنهاد کردم پدر و مادرم بی درنگ قبول کردند. مادرم عاشق سالاد سزار پیتزا پلاک است و پدرم فضای آنجا را بسیار دوست دارد و همیشه از چیدمان و دکور پیتزا پلاک تعریف می کند.

من هم پیتزاهای پیتزا پلاک را مخصوصا طعم پیتزای گوشت و قارچش را بسیار دوست دارم که با سس های متنوع و بی نظیرش انسان را جادو می کند.
برای رعایت دستورالعمل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در محوطه روبروی پیتزا پلاک تعدادی میز و صندلی چیده شده که در کنار درختان همیشه سبز، فضای مطبوعی را بوجود آورده است.
پس از سفارش غذا، سالاد سزار و پیتزا گوشت و قارچ مشغول خوردن غذا بودیم که در این هنگام مردی جوان و بلند قد که موهایش را از پشت بسته بود آهسته به میز ما نزدیک شد و پرسید که آیا غذا باب میلتان بود؟
پس از کمی صحبت متوجه شدم که این آقا سرآشپز مخصوص فست فود پیتزا پلاک است.
این نخستین بار بود که با یک سرآشپز مخصوص گفت و گو می کردم. کنجکاو شدم که بیشتر درباره سرآشپزی بدانم و از او خواهش کردم که شماره تماسش را برای انجام مصاحبه داشته باشم که با خرسندی قبول کرد.
چند روز بعد در یک عصر پاییزی با او تماس گرفتم.
بیژن خواهانی به گرمی پاسخ داد و از تجربیاتش درباره سرآشپزی طی این سالها برایم تعریف کرد.
او ۲۸ سال سن دارد و حدود هفت سال است که آشپزی را به صورت حرفه ای شروع کرده است.
از او می پرسم چطور شد که به آشپزی علاقمند شدید؟
من آشپزی را خیلی دوست داشتم و خیلی اتفاقی با این حرفه آشنا شدم. ابتدا یک داستانی پیش آمد که ما مجبور شدیم از نیشابور به مشهد رفتیم. اول در کار کافی شاپ بودیم و بعد کم کم وارد کار غذا شدیم که البته یک اتفاق بود البته مدتی هم در صنعت مدلینگ فعالیت داشتم.
غذا و دسر مورد علاقه خودتان چیست؟
غذاهای چرب را دوست ندارم و غذاهای ایتالیایی را بیشتردوست دارم آن هم از نوع پیتزا چون حجمش کم و خیلی سبک است. پیتزای رگمش را هم دوست دارم چون گوشت و مرغ ندارد و خوش طعم و سبک است.
دسر هم کیک براونیز شکلاتی که ترکیبی از دوسه مدل شکلات خوشمزه است.
تا به حال دوره های خاصی برای آشپزی گذرانده اید؟
بله دوره هایی بوده که پیش یک سر آشپز مطرح بوده ام ولی اینکه مدرکش را داشته باشم و آکادمی باشد خیر.
پیش کدام سر آشپز؟
در چند تا از مجموعه های قوی مشهد مانند مجموعه کلاب مشهد و کیوسک که سرآشپز آنها آقای علیزاده بود.
دست پخت چه کسی را خودتان بیشتر دوست دارید؟
دست پخت مادرم.
در طول روز چند ساعت برای خودتان آشپزی می کنید؟
آشپزی برای خودم کم و بیشتر کارهای مغازه است.
برای فست فود چند ساعت آشپزی می کنید؟
در مرحله ی آماده سازی، غذای ما خانگی درست می شود و زمان سرو غذا زیاد است که بستگی به حجم آماده سازی دارد که در طول هفته چطور و به چه شکل باشد. به طور کلی روزانه ۲ تا سه ساعت درگیر هستیم ولی فرآیند آماده سازی مواد اولیه تا زمان ارسال سفارش باعث می شود که در کل روز درگیر باشیم.
در پیتزا پلاک چند نوع غذا سرو می شود؟
غذاهای زیادی در منوی جدیدمان آمده و حدود ۵۰ نوع است.
چه کسانی بیشتر از غذای شما ایراد می گیرند؟
افرادی که خیلی روی غذایشان حساس بوده و غذا خور حرفه ای وشکمو هستند و غذای با کیفیت و خوب را می شناسند و می دانند چه ویژگی هایی باید داشته باشد.
اگر شما داور یک مسابقه آشپزی بزرگ باشید برای انتخاب بهترین غذا به چه چیزهایی توجه می کنید؟
نخستین مورد به ظاهر غذا توجه می کنم و باید ظاهر خوبی داشته باشد تا بتواند هرکسی را که آن را می بیند قلقلک بدهد. مورد بعدی گم شدن مزه ها در هم دیگر است و اینکه وقتی من یک غذا را تست می کنم باید بتوانم چند مزه را احساس بکنم و حس تازگی به من بدهد.
برای کسانی که می خواهند وارد حرفه ی آشپزی بشوند چه توصیه ای دارید؟
باید عاشق این کار باشید تا بتوانید تمام سختی هایش را به جان بخرید.
یک خاطره ی جالب تعریف کنید؟
خاطره تلخ یا شیرین؟
شیرین
خاطره ی خوب زمانی بود که در مشهد یک کسی که خیلی ناراحت بود به فست فود ما آمد و غذا سفارش داد.
زمانی که غذایش تمام شد پرسید آشپزتان چه کسی است؟ و گفت آخرین باردر دوبی غذایی با این کیفیت خوردم و خاطره خوبی را برایم زنده کرد، واقعا لذت بردم.
این خاطره بسیار برایم لذت بخش بود چون من باعث شده بودم که چنین حسی داشته باشد.
از اینکه وقتتان را در اختیار ما گذاشتید از شما سپاسگزارم.
من هم از شما و خوانندگان خاتون شرق سپاسگزارم.