سهم بهزیستی نیشابور از محل فطریه‌ بسیار ناچیز است
سهم بهزیستی نیشابور از محل فطریه‌ بسیار ناچیز است
رئیس اداره بهزیستی نیشابور گفت: سال گذشته ۸۲۰ میلیون ریال از محل فطریه‌ و کفاره به بهزیستی نیشابور اختصاص یافت که نسبت به جمعیت نیشابور بسیار ناچیز است.

علی صدر شامگاه سه‌شنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: در امسال به دلیل شیوع کرونا برای خانواده‌های مددجو بسیار بحرانی است و از شهروندان تقاضا داریم برای اهدای فطریه‌ بهزیستی را مورد توجه ویژه قرار دهند تا کمک‌ها به صورت دقیق و هدفمند در اختیار خانواده‌های کم‌برخوردار با حفظ کرامت ایشان قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه شعار امسال اداره بهزیستی من فطریه ام را به معلولین نیازمند می دهم در نظر گرفته شده خاطرنشان کرد: با توجه به آسیب دیدن خانواده های زیادی بر اثر بحران کرونا، از شهروندان عزیز خواهشمندیم تا مبالغ فطریه و کفاره های خود را از طریق شماره کارت:۶۰۳۷۹۹۱۸۹۹۵۴۸۳۵۲ در اختیار اداره بهزیستی قرار دهند تا بتوانیم نیاز مندی های اولیه مددجویان را برطرف سازیم.
وی بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون میزان جلب مشارکت‌های مردمی نسبت به پارسال بیشتر از ۲برابر بوده و کل اعتبارات دولتی جذب شد.
وی عنوان کرد: پارسال در حوزه اشتغال بالغ بر یکصد و ۱۰ میلیارد ریال اعتبارات اختصاص یافت و در این قالب ۱۲۹ نفر در شهر و ۹۸ نفر در روستا از این اعتبارات برخوردار شدند.
وی اظهار داشت: در نیشابور میانگین سازش در حوزه طلاق‌های یک‌طرفه و توافقی حدود ۲۰درصد و نفقه و تمکین حدود ۴۰درصد از طریق هفت مرکز مشاوره بوده است.
وی با اشاره به اینکه تسهیلات ساخت مسکن برای مددجویان سرپرست خانوار و دارای ۲ معلول از ۳۰۰ به ۶۰۰ میلیون ریال افزایش یافته خاطرنشان کرد: در نیشابور هیچ مددجویی که واجد شرایط بوده و در صف ارائه تسهیلات باشد وجود ندارد و این شرایط شامل خانواده های دارای معلول، سرپرست معلول و زنان سرپرست خانوار است که باید صاحب زمین دارای پروانه باشند.
وی تصریح کرد: از اسفند ماه پارسال تا کنون بیش از ۲هزار بسته غذایی در لینک خانواده‌های مددجوی بهزیستی نیشابور توزیع شد و همچنان ادامه دارد و طی این مدت مبلغ ۳ تا پنج میلیون ریال کمک بلاعوض به ۵۹۰ نفر از مددجویان آسیب دیده از شیوع کرونا اهدا شد.
وی یادآور شد: از اولین روزهای شیوع کرونا همه مهدکودک ها و مراکز روزانه مکلف شدند فعالیت خود را به حالت تعلیق درآوردند و در مراکز ارایه خدمات به گروههای پرخطر مرتبط با کرونا نیازمند نظارت دقیق و مستمر شبانه روزی بود که بهزیستی را با چالش جدی مواجه کرد.
وی اظهار داشت: به ۱۸ مرکز تحت نظر بهزیشتی نیشابور که طی این مدت تعطیل بود جهت تامین اقلام بهداشتی یکصد میلیون ریال و به هر یک از پرسنل این مراکز نیز پنج میلیون ریال اختصاص یافت.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر همچنان‌مراکز روزانه تعطیل است و مراکز معلول ذهنی و سالمندان به صورت مجازی فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و از بهمن ماه تا کنون در هیچ کدام از مراکز بهزیستی پذیرشی نداشته ایم و تنها در یکی از مراکز نگهداری سالمندان‌نیشابور نشانه‌هایی شیوع کرونا در ۲نفر مشاهده شد که به سرعت قرنطینه و کنترل شد.
وی یادآور شد: اطلاعات همه مراکز بهزیستی نیشابور در سامانه‌های بهزیستی ثبت و شفاف سازی شده است و برای تمرکززدایی در ارائه خدمات از سوی بهزیستی مراکزی با عنوان مثبت زندگی در حال راه‌اندازی است و همه فعالیت‌های مددکاری، پذیرش، ارجاع به سایر دستگاه‌های دولتی در قالب بهزیستی از طریق این مراکز انجام می‌گردد.
وی ادامه داد: ظرفیت هر کدام از این مراکز ۴۵۰ پرونده مددکاری است که موجب توسعه و افزایش کیفیت خدمات بهزیستی می‌شود و در مرحله اول در نیشابور ظرفیت ایجاد ۲۰مرکز مثبت زندگی در حوزه‌های پیشگیری، توانبخشی و اجتماعی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه تقاضای فرزندخواندگی به شدت افزایش یافته و سن کودکان از ۱۲ به ۱۶ سال افزایش یافته اظهار داشت: طی یک سال گذشته از ۲۵۰ پرونده در این حوزه بالغ بر ۲۱۰ پرونده رسیدگی شد و در این چارچوب ۶۰ فرزند به خانواده‌های متقاضی سرپرستی تحویل گردید و از این پس متقاضیان فرزندخواندگی می‌توانند تقاضای خود را از طریق سامانه بهزیستی ثبت کنند.
وی گفت: طی یک سال گذشته سه هزار و ۲۰۰ نفر از ۸ مرکز ترک اعتیاد در نیشابور ترخیص شدند و سه مرکز دیگر نیز در حال راه‌اندازی است.
۱۳ هزار و ۵۰۰ مددجو شامل مستمری بگیر، معلول، بهبود یافته، سالمند و زن سرپرست خانوار در قالب ۵۰ هزار نفر و ۱۸ مرکز شبانه روزی زیرپوشش خدمات بهزیستی نیشابور هستند.
از این تعداد مددجو سه هزار نفر مستمری دریافت می کنند و ۱۰ درصد افراد زیر پوشش بهزیستی نیشابور را زنان سرپرست خانوار تشکیل می دهند.

  • منبع خبر : خاتون شرق