خام فروشی؛ مهمترین مشکل معادن زبرخان
خام فروشی؛ مهمترین مشکل معادن زبرخان
خاتون شرق - خراسان رضوی فرماندار زبرخان گفت: در حال حاضر خام‌فروشی و عدم بهره‌برداری کامل از مهمترین مشکلات معادن شهرستان زبرخان است.

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار زبرخان گفت: در حال حاضر خام‌فروشی و عدم بهره‌برداری کامل از مهمترین مشکلات معادن شهرستان زبرخان است.
محمد عین‌القضات با بیان اینکه طی سال گذشته ۱۶۵ میلیون دلار صادرات از گمرک زبرخان صورت گرفته است، اظهار کرد: طبق آمار اداره گمرک زبرخان، کاشی، لبنیات، شوینده، دارو و… به ۱۷ کشور از جمله عراق، سوریه، افغانستان، ازبکستان، پاکستان، تاجیکستان، گرجستان، ترکیه، امارات، عمان و… بیشترین محصولاتی بوده که صادرات شده است.
وی گچ، سنگ آهن و شن و ماسه و بتن را از جمله معادن فعال در شهرستان زبرخان اعلام کرد و افزود: در شهرستان زبرخان ۵ معدن فعالیت دارند.
فرماندار زبرخان با تأکید بر اینکه معادن پیشران توسعه شهرستان زبرخان هستند، عنوان کرد: اگرچه مهمترین مشکل اساسی معادن خام‌فروشی است اما اگر فرآوری صورت گیرد بدون شک ارزآوری بسیاری به همراه دارد.
وی با بیان اینکه اگر می‌خواهیم شاهد شکوفایی اقتصادی باشیم باید در این حوزه چرخه تولید و عرضه مواد معدنی شهرستان تکمیل شود، گفت: تلاش می‌شود امسال با تولید بیشتر و نیز با رفع برخی مشکلات با بهره‌برداری نسبتاً بیشتر و کامل‌تر، ارزش افزوده قابل توجهی را برای بخش معدن ایجاد کنیم.

تقاضا زیاد، زمین کم
فرماندار زبرخان از زبرخان به عنوان دومین قطب صنعتی در خراسان رضوی نام برد و افزود: کمبود زمین در شهرک صنعتی خیام باعث معطل ‌ماندن متقاضیان سرمایه‌گذاری، در شهرستان شده است.
وی اظهار کرد: با توجه به موقعیت شهرک صنعتی خیام زبرخان تقاضا برای سرمایه‌گذاری زیاد است اما تقریباً هیچ زمین و فضایی برای واگذاری نداریم که بخشی از این مشکل در مدیریت صحیح فضاهای موجود و بخشی ناشی از کمبود واقعی زمین است.
عین‌القضات خاطرنشان کرد: البته برای اینکه بتوانیم این مشکل را در زبرخان مرتفع کنیم شهرک صنعتی دوم در دست مطالعات پژوهشی است.
فرماندار زبرخان اذعان کرد: وجود ۳۰۰ کارگاه بیمه شده مستقر در شهرک صنعتی خیام با حدود ۷۰۰۰ نیروی کار تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی، نشان دهنده اهمیت این شهرک صنعتی در خراسان رضوی است.

گمرک زبرخان، دروازه صادرات منطقه و شرق خراسان رضوی
وی در ادامه با بیان اینکه گمرک زبرخان دروازه صادرات منطقه زبرخان و شرق خراسان رضوی است، گفت: اکنون تمامی صادرات منطقه از گمرک خیام انجام می‌شود.
عین‌القضات در همین خصوص از سرمایه‌گذاری بیش از ۴۰۰ میلیارد تومانی توسط بخش خصوصی در حوزه اشتغال طی یک سال گذشته در زبرخان خبر داد و گفت: طی این مدت مطابق آمار ثبت شده در سامانه رصد بیش از ۱۲۰۰ نفر شاغل شدند.

گردشگری، حلقه مفقوده اقتصاد شهرستان زبرخان
وی در ادامه حلقه مفقوده اقتصاد شهرستان زبرخان را بخش گردشگری خواند و گفت: متأسفانه طی سالیان گذشته به گردشگری شهرستان کمتر توجه شده در صورتی که مهمترین مزیت رقابتی و منطقه‌ای زبرخان در بخش گردشگری است.
فرماندار زبرخان اظهار کرد: وجود بقعه متبرکه قدمگاه رضوی سالیانه شاهد حضور بیش از ۶ میلیون زائر در این شهر است که ده‌ها برابر جمعیت شهرستان است.
وی همچنین افزود: وجود ییلاقات و آب و هوای نسبتاً خوب و عالی در شهرها و روستاهای شهرستان مانند درود، خرو، گرینه، دیزباد و …، زبرخان را به یک هدف خوب گردشگری برای توریست‌ها و گردشگران تبدیل کرده و از این منظر هم شاهد حضور چند صد هزار نفری و میلیونی گردشگران در زبرخان هستیم.
عین‌القضات با اشاره به اینکه امسال یکی از برنامه‌های اصلی شهرستان توجه ویژه به حوزه گردشگری به عنوان محرک اصلی اقتصادی شهرستان است، اضافه کرد: عدم توجه به این حوزه مهم و عدم سرمایه‌گذاری کافی و لازم باعث شده تقریباً هیچ‌گونه زیرساخت مکفی برای بهره‌برداری از این ظرفیت عظیم در شهرستان را نداشته باشیم.
وی بیان کرد: توجه به گردشگری خود یک فرصت برای سرمایه‌گذاران است، لذا با دعوت از همه علاقه‌مندان و سرمایه‌گذاران برای فعالیت و سرمایه‌گذاری در این حوزه در شهرستان زبرخان وعده داد تمامی تلاش و اهتمام خود را برای مساعدت، همراهی و رفع موانع احتمالی پیش رو بکار خواهیم گرفت.
زبرخان، از بخش‌های تابعه شهرستان نیشابور بود که در اردیبهشت ۱۳۹۹ با تصویب هیات وزیران، به شهرستانی مستقل به مرکزیت شهر قدمگاه ارتقا یافت که اکنون افزون بر ۵۶ هزار نفر جمعیت دارد.