امکان تردد ایمن معلولان در سطح شهر فیروزه وجود ندارد 
امکان تردد ایمن معلولان در سطح شهر فیروزه وجود ندارد 
خاتون شرق - رئیس اداره بهزیستی فیروزه گفت: امکان تردد ایمن یک فرد معلول با ویلچر در سطح شهر فیروزه وجود ندارد و هر سه ماه در ستاد مناسب‌سازی شهرستان در خصوص مناسب‌سازی سطح شهر جلسه و مصوباتی داریم که هیچ‌گاه اجرایی نمی‌شود.

حمید بردبار اظهار کرد: معابر و اماکن عمومی شهر فیروزه به هیچ وجه برای معلولان مناسب‌سازی نشده و در بین ادارات این شهرستان فقط اداره‌های بهزیستی، شبکه بهداشت، کمیته امداد، جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش و منابع طبیعی تا حدودی مناسب‌سازی شده و طبق قانون شهرداری‌ها باید مسیرهای منتهی به اداره‌ بهزیستی را مناسب‌سازی کنند.

بردبار گفت: طی سال‌های اخیر در فیروزه آمار کودک‌همسری با آگاه‌سازی و فرهنگ‌سازی کاهش یافته و جرم‌انگاری این پدیده‌ هم در کاهش آمار آن بسیار تاثیرگذار بوده است.

وی با اشاره به اینکه جامعه معلولان در استان خراسان رضوی با ۱۵۶هزار و ۱۶۵ نفر جمعیت جزو بزرگ‌ترین اقلیت‌های این استان هستند اظهار کرد: از این تعداد یک هزار و ۱۳۵ نفر معلول در فیروزه هستند که از خدمات مستمر و غیر مستمر بهزیستی برخوردار هستند که با احتساب اعضای خانوار این تعداد به پنج هزار و ۱۵۰ نفر می‌رسد و از این تعداد ۴۳۴ نفر معلول ذهنی،۴۱۷ نفر جسمی،۱۱۸ نفر شنوایی، ۷۴ نفر بینایی، ۳۸ نفر اعصاب‌وروان، ۲۷ نفر گفتاری، ۲۷ نفر معلولیت ترکیبی یا چند معلولیتی و بیشترین تعداد معلولیت‌ها شامل ۴۴۷نفر در ردیف شدید هستند.

وی با اشاره به اینکه با توجه به شدت معلولیت مشکلات معلولان بیشتر و نیازمند خدمات بیشتری هستند گفت: در حال حاضر ۵۰خانواده ۲معلولی،۶خانواده سه معلولی و ۹دانشجو و ۱۱۵ دانش‌آموز معلول در این شهرستان وجود دارد و ۷۲ نفر از دانش‌آموزان معلول فیروزه در مدرسه استثنایی این شهرستان هستند.

وی گفت: در بخش ارائه خدمات مستمر با احتساب افزایش ۳۰درصد ماهیانه که طی هفته‌های اخیر اعمال شده به خانواده‌های دارای معلول از ۵۴۶هزار تومان تا مبلغ یک میلیون و ۷۱۶هزار تومان برای خانواده پنج نفره و بالاتر پرداخت می‌شود و پارسال از طریق هلال احمر فیروزه ۳۳میلیون تومان در قالب کمک‌ هزینه درمان به ۱۸نفر معلول پرداخت شد.

وی افزود: در فیروزه ۸۷نفر توانجو در ۲ مرکز توانبخشی مهر ماندگار و گندم تحت پوشش هستند و از این تعداد ۴۷نفر مجهول‌الهویه و فاقد سرپرست هستند و در حال حاضر ۱۵ معلول ضایعه نخاعی در فیروزه وجود دارد که به این افراد علاوه بر این مبالغ یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پرداخت می‌شود و در این شهرستان خدمات توان پزشکی در قالب کاردرمانی، فیزیوتراپی و گفتار درمانی به معلولان تحت پوشش ارائه می‌شود.

مرکز مهر ماندگار

وی گفت: در فیروزه  ۵۵معلول بستر‌گرا وجود دارد که با توجه به شدت معلولیت باید در مرکز نگهداری شوند ولی به خاطر برخی محدودیت‌ها توسط خانواده هایشان نگهداری می شود و علاوه بر حق پرستاری ماهیانه ۳۰۰هزار تومان برای تهیه لوازم بهداشتی به ایشان پرداخت می‌شود و در حال حاضر به ازای هر بیمار ۲میلیون و ۷۰۰هزار تومان به مراکز درجه ۲ و سه میلیون تومان به مراکز درجه یک به ازای هر معلول پرداخت می‌شود.

وی اظهار کرد: از ابتدای امسال ۸۵ میلیون تومان در قالب کمک هزینه تحصیل و درمان به طور غیرمستمر و در حوزه مناسب‌سازی هم یکصد میلیون تومان به مددجویان متقاضی در فیروزه پرداخت شده و طی این مدت برای تهیه وسایل توانبخشی ۱۷ مورد ویلچر‌های مختلف، ۶مورد تشک مواج، هشت مورد عصا، سه مورد واکر، ۹مورد سمعک و ۶۱۰بسته باتری سمعک و ۱۴ مورد وسایل انطباقی تهیه شده و برای معلولان ذهنی که نیازمند تغذیه خاص هستند طی این مدت ۱۵۸ مورد شیر خشک و ۱۷۴ مورد پوشک تهیه شده و امسال ۱۵۰میلیون تومان هم تسهیلات ودیعه مسکن به سه خانواده پرداخت شده و در بخش تامین مسکن مقاوم برای خانواده‌های تحت پوشش یکصد میلیون تومان برای خانواده‌های تک‌معلول و ۲۰۰میلیون تومان به خانواده‌های ۲معلول به صورت بلاعوض پرداخت می‌شود و ۲۰۰میلیون تومان هم تسهیلات پنج درصد ۲۰ساله از بنیاد مسکن به ایشان تعلق می‌گیرد و تاکنون ۱۳۰میلیون تومان در این حوزه پرداخت شده است.

بردبار گفت: معلولان‌ تحت پوشش بهزیستی تنها یک بار برای امتیاز آب، برق و گاز می توانند از انشعاب رایگان استفاده کنند و از ابتدای امسال ۵۸ مورد ثبت شده  و با مشارکت اداره‌ گاز هزینه لوله‌کشی گاز به صورت رایگان برای ۲۵ نفر معلول در نظر گرفته شده که تاکنون به ۱۲ نفر اختصاص یافته است و از ابتدای امسال ۸۵ میلیون تومان کمک هزینه کاردرمانی، درمان، تحصیل و ایاب‌وذهاب به معلولان تحت پوشش بهزیستی فیروزه پرداخت شده و در حوزه اشتغال‌زایی هم برای کل مجموعه خانواده‌های تحت پوشش بهزیستی فیروزه ۱۱میلیارد تومان تسهیلات چهاردرصد با بازپرداخت هفت‌ساله اختصاص پیدا کرده که از این میزان سه میلیارد تومان به معلولان متقاضی پرداخت شده که شامل نصب پنل‌های خورشیدی و طرح‌های کشاورزی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هر سال طرح غربال‌گری بینایی و شنوایی دانش آموزان و نوزادان و شیرخواران در فیروزه انجام می‌شود اظهار کرد: از ابتدای امسال ۲هزار و ۳۰۰کودک سه تا ۶سال به صورت رایگان غربالگری بینایی و از این تعداد یک هزار و ۳۰۰نفر هم غربالگری شنوایی شده‌اند.

وی گفت: در فیروزه مرکز خدمات ژنتیک وجود ندارد اما مشاوره ژنتیک ارائه شده و در صورت نیاز به پزشک ارجاع و هزینه‌های آزمایش ایشان به صورت رایگان پرداخت می‌‌شود.

مرکز توانبخشی گندم

بانوی مددجوی فیروزه‌ای حافظ هفت جزء قرآن کریم

سیدحسین حسینی مسئول مرکز توانبخشی و درمان بیماران روانی مزمن گندم مخصوص بانوان در فیروزه گفت: یکی از مددجویان این مرکز حافظ هفت جزء قرآن است که طرف سه ماه سه جزء قرآن را حفظ کرده و از ابتدای امسال سه نفر از مددجویان به شرایط مطلوب رسیده و مرخص شده‌اند.

وی اظهار کرد: ۹۰درصد توانجویان ریسپریدون مصرف می‌کنند که در بازار موجود نیست و دکتر مجبور است داروی جایگزین تعیین کند که باعث به هم‌ریختگی توانجو و بروز مشکلات می‌شود و قرص والپراسدیم نیز بسیار به سختی تامین می شود.

وی افزود: با این‌مشکلات فرایند کاهش وابستگی بیماران به دارو با مشکل روبرو شده و درمان او را مختل می‌کند و در حال حاصر معلول ام اسی داریم که یک نوبت دارویش ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان هزینه دارد.

وی گفت: هر دوره قبض آب این مرکز ۱۰میلیون تومان است و با توجه به شرایط کرونا و حساسیت رعایت موارد بهداشتی باید تمهیدی در این خصوص اندیشیده شود و هزینه‌های آب و برق و گاز این مراکز شامل یارانه و معافیت نمی‌شود و بیمه‌های پرسنل این‌ مرکز هم از مواردی است که با یارانه‌های پرداختی تناسب ندارد و در این حوزه نیازمند توجه و حمایت ویژه خیران هستیم.

درخت آرزوها در مرکز توابخشی گندم