علی رضا اخویان سهشنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: میانگین مصرف آب در شبانهروز برای هر فرد در روستاهای نیشابور ۲۵۶ لیتر و در شهر ۱۸۰ لیتر میباشد در حالیکه استاندارد مصرف هر شخص در شبانهروز ۱۵۰ لیتر است.
وی بیان کرد: سه درصد از آب شرب نیشابور در بخش صنعتی و هفت درصد برای آبیاری فضای سبز استفاده میگردد و مصرف آب در روستاهای ییلاقی نیشابور بیشتر بوده و کم ترین مصرف روستای نیشابور در مصرف آب اسحاق آباد است.
با ظرفیتهای موجود خروجی تصفیه خانه نیشابور برای استفاده در بخش کشاورزی مناسب است و ۵۵ درصد شبکه فاضلاب نیشابور اجرا شده که تکمیل باقیمانده آن با مشارکت بخش خصوصی انجام میشود و طی چهار سال گذشته ۷۰ کیلومتر شبکه آب و فاضلاب شهر نیشابور با اعتبار ۲۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات داخلی سازمان انجام شده است.
وی عنوانکرد: تابستان امسال به میزان ۲۳۰ لیتر بر ثانیه با کمبود آب مواجه هستیم و ۳۴ نقطه بحرانی در روستاهای نیشابور شناسائی شده که برای رفع این بحران در قالب ۴۵ طرح ۶۷ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر ۱۶ روستا در این شهرستان با تانکر آبرسانی میشود که از این تعداد پنج روستا ثابت و مابقی فصلی و ۳۰ روستای خودگردان است.
وی اظهار داشت: پارسال برای اعتبارات ملی فاضلاب نیشابور ۶۰ میلیارد در نظر گرفته شده بود که از این میزان هیچ مبلغی اختصاص نیافت و از ۱۲ میلیارد ریال اعتبارات برای طرح های آب شهری ۵۵ درصد و ۶۰ میلیارد ریال اعتبار آب روستایی حدود ۸۰ درصد اختصاص یافت.
وی خاطرنشان کرد: اجرای منطقهبندی آب شرب شهر نیشابور در قالب پنج منطقه با اعتباری بالغ بر یکصد میلیارد تومان در حال انجام است که ۶۰ درصد آن انجام شده است.
وی گفت: نیشابور دارای ۵۰هزار اشتراک آب و فاضلاب، ۱۱۰هزار آب شرب شهری و ۶۲هزار روستایی است و طی یک سال گذشته حدود ۴۰۰ انشعاب آب غیرمجاز در این شهرستان شناسایی شده است.
در حال حاضر شرکت آب و فاضلاب شهرستان نیشابور دارای حدود ۱۳۰ نفر پرسنل است که از این تعداد حدود ۷۰ نفر استخدام رسمی و مابقی قراردادی هستند.
- منبع خبر : خاتون شرق