علی سلیمانی به مناسبت روز ملی دامپزشکی اظهار داشت: این شهرستان با تولید ۹هزار تن گوشت در سال و ۷۵۰ تن شیر در روز مقام نخست را در استان دارد.
وی با اشاره به اینکه پنج واحد تولید شتر مرغ با ۲هزار و ۵۰۰ راس شتر مرغ در شهرستان زبرخان وجود دارد گفت: از ابتدای امسال یک هزار تن پا وپنجه مرغ به کشورهای جنوب شرقی آسیا از نیشابور صادر شده است.
وی بیان کرد: از ابتدای امسال بیش از یک هزار تُن فرآورده لبنی به تعدای از کشورهای حوزه اوراسیا شامل روسیه، ارمنستان، قزاقستان، ازبکستان و آذربایجان از نیشابور صادر شده است.
طی این مدت سه میلیون و ۱۸۱ هزار قطعه مرغ در نیشابور کشتار شده که از این تعداد حدود ۱۹هزار قطعه غیرقابل مصرف و از چرخه مصرف خارج شد، وی با بیان این مطلب گفت: در شهرستان نیشابور ۹۷ واحد مرغ گوشتی با ظرفیت بیش از یک میلیون و ۵۰۰ قطعه در سال و ۱۶ واحد تخمگذار با ظرفیت بیش از ۹۰۰هزار قطعه وجود دارد.
سلیمانی با اشاره به اینکه طی یک سال گذشته حدود سه تن عسل تقلبی در نیشابور کشف شد افزود: حدود ۴۰۷ زنبورستان با ۴۵هزار کندوی زنبور عسل در نیشابور وجود دارد و هر کندو بین هفت تا ۱۰ کیلو سرانه تولید دارد و از ابتدای امسال حدود ۵۰مورد نمونهگیری برای پیشگیری از بیماری کندوهای شطح شهرستان انجام شده و سالانه حدود ۳۳۰ تن عسل، ۱۴۲ کیلوگرم ژل رویال و سه هزار و ۲۰ کیلوگرم گرده گل در نیشابور تولید میگردد.
وی گفت: امسال برای چندمین سال متوالی از فروردین ماه حدود ۴۰۰هزار از دامهای حاشیه منطقه حیات وحش نیشابور و داخل روستاها برای پیشگیری از بیماری طاعون گوسفندی واکسینه شده و در ادامه آبشخورهای مشترک بین حیوانات حیات وحش و اهلی در این مناطق طی سه نوبت در طول سال ضدعفونی میگردد.
در نیشابور ۶کلینیک حیوان خانگی در وجود دارد، سلیمانی با بیان اینمطلب اظهار کرد: به مناسبت روز جهانی هاری تعداد ۴۵۰ سگ خانگی در نیشابور واکسینه شد و در حال حاضر واکسیناسیون رایگان ۱۲هزار قلاده سگ در سطح شهرستان دردستور کار قرار دارد و تاکنون از این میزان بیش از ۶هزار قلاده سگ واکسینه شدهاند.
رییس شبکه دامپزشکی نیشابور گفت: از چهار سال قبل بیماری تب برفکی در نیشابور مشاهده نشده ولی دامداران به دلیل مشکلات اقتصادی از واکسن این بیماری استقبال نمیکنند که موجب نگرانی است و هر چهار ماه یک بار این واکسیناسیون باید انجامشود و هر دُز از این واکسن حدود ۵۰۰هزار ریال هزینه دارد.
وی ادامه داد: طی یک سال گذشته برای جلوگیری از بیماریهای مشترک مانند سل و بروسلوز حدود ۱۲ هزار راس گاو در این شهرستان مورد آزمایش قرار گرفت که چهار نمونه ابتلا شناسایی شد و همچنین از هشت هزار و ۲۶۱ خونگیر ۱۶ مورد مبتلا به بروسلوز شناسایی و از چرخه تولید خارج گردید، طی اینمدت ۳۵۰هزار دُز واکسیناسیون نیوکاسل در ۲۷۰ روستا به صورت رایگان انجام شد.
وی اظهار کرد: یک هزار و ۲۰۰ واحد عرضه واحد پروتئینی در نیشابور وجود دارد و از ابتدای امسال یک هزار و ۴۷۳ مورد بازدید از این واحدها انجام و ۱۲هزار و ۹۳۸ کیلوگرم مواد پروتئینی ضبط و چهار هزار و ۸۲۴ کیلوگرم معدوم و ۳۷ مورد به مراجع ارجاع شده است.
وی گفت: در نیشابور ۲۵ واحد استخر پرورش ماهی با ظرفیت تولید ۴۵۰ تن ماهی قزلآلا وجود دارد.
سلیمانی با اشاره به مخاطراتی که نیروهای شبکه دامپزشکی با انمواجه هستند افزود: تا کنون ۹۰درصد نیروهای دامپزشکی نیشابور مبتلا به تب مالت شدهاند و با وجود پیگیریهای انجام شده دامپزشکی نیشابور با دارا بودن توان و ظرفیت کافی به معاونت اداره کل ارتقا نیافته و سهمیه استخدامی نیز به این شبکه اختصاص داده نشده و با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه است و در حال حاضر ۳۰ نفر در بخش دولتی و ۱۳۰ نفر در بخش خصوصی این شبکه مشغول فعالیت هستند.
وی گفت: در نیشابور ۱۶ کلینیک، ۱۰داروخانه، پنج آزمایشگاه، پنج مرکز مایهکوبی، یک کشتارگاه دام، یک کشتارگاه طیور، ۶ واحد کارخانه خوراک دام، ۲۲ واحد پرورش ماهی سردابی و ۳ واحد پرورش ماهی گرمآبی و ۲ کارخانه لبنی فعالیت دارند.
کشتار در نیشابور ۲ برابر شد
برچسب ها
اولین زن سکاندارِ دانشگاه علوم پزشکی در دولت چهاردهم
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی نیشابور منصوب شد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی نیشابور منصوب شد
خاتون شرق - دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حکمی دکتر غزاله دوست پرست را به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی نیشابور، منصوب کرد.
آنقدر که مدرسه استعداد کشته، پراید نکشته
خاتون شرق - جمله «آنقدر که مدرسه استعداد کشته، پراید نکشته» این روزها بیش از یک ضربالمثل ساده است؛ روایتی تلخ از واقعیتی که سالهاست گریبانگیر نظام آموزشی ایران شده است. مدارس ما که روزگاری قرار بود مکانی برای شکوفایی استعدادها باشند، امروز به کارخانههای تولید انبوه دانشآموزان کنکوری تبدیل شدهاند. دانشآموزانی که همگی، صرف نظر از علایق و تواناییهایشان، در یک مسیر از پیش تعیین شده حرکت میکنند.
شروع پاییز با جشنواره رکوردشکنیهای رنگارنگ در فولاد خراسان
خاتون شرق - بزرگترین فولادساز شرق کشور از همین اولین ماه پاییز ۱۴۰۳ در حالی تولید خود را پس از ماهها چالش تامین برق شروع کرد که نشان داد برای شمارش جوجهها منتظر آخر پاییز نیست و با ثبت همزمان ۴ رکورد ماهانه تولید، عزم و همت کارکنانش جزم است که بخش زیادی از فرصت از دست رفته تولید به خاطر کمبود برق در تابستان را جبران کنند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.