علیرضا قامتی در حاشیه بازدید از پایگاه انتقال خون نیشابور به مناسبت هفته انتقال خون در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر ۲دستگاه سانتریفیوژ پایگاه انتقال خون این شهرستان فرسوده است و برای تهیه هر دستگاه بالغ بر هفت میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
وی بیان کرد: به کمک این دستگاه چهار فرآورده خونی که بسیار حیاتی است تهیه میشود و در این حوزه نیازمند حمایت و توجه خیرین حوزه سلامت هستیم.
وی اظهار داشت: مقدمه نجات جان بیماران تهیه فرآوردههای خونی است و در شرایط فعلی با توجه به افزایش بیماران ناشی از سوانح میزان نیاز در این بخش افزایش یافته است.
سرپرست پایگاه انتقال خون نیشابور نیز گفت: از ابتدای امسال پنج هزار و ۴۶۱ نفر برایداهدای خون به این پایگاه مراجعه کردهاند که از این تعدادسه هزار و ۹۹۰ نفر موفق به اهدای خون شدند.
زهرا راهچمندی با اشاره به اینکه هفت درصد اهدا کنندگان خون را در نیشابور زنان تشکیل میدهند اظهار داشت: طی یک سال گذشته ۲۶ هزار و ۶۰۰ کیسه فراورده خونی تهیه شده که از این تعداد ۱۸ هزار و ۸۰۰ کبسه به مرکز استان ارسال و مابقی در بیمارستانهای نیشابور توزیع شده که از این تعداد یک هزار و ۴۰۰ واحد پلاکت بوده است.
وی بیان کرد: از حدود یک ماه گذشته ۲۴ واحد پلاسمای کووید ۱۹ برای بیماران کرونایی در نیشابور مورد استفاده قرار گرفته و در حال حاضر چهار نوع فراورده خونی در نیشابور تولید میشود ولی امکان تهیه پلاسمای کووید ۱۹ نداریم.
وی خاطرنشان کرد: از عمر ۲ سانتریفیوژ موجود در پایگاه انتقال خون نیشابور بالغ بر ۲۰ سال میگذرد و میزان کیفیت فرآوردههای خونی به شدت در حال کاهش است علاوه بر اینکه خطرات جانبی نیز دارد.
وی تصریح کرد: یکی از ارکان سلامت شهرستان پایگاه انتقال خون است که خون مورد نیاز بیماران اتاق عمل و حوادث را تامین میکند و در حال حاضر مشکل عمده پایگاه اهدای خون در شهرستان نیشابور کمبود پزشک مقیم است که پاسخگوی تعداد مراجعان و نیاز مردم نیست.
وی ادامه داد: تنها پایگاه انتقال خون نیشابور دارای ۱۵ نفر پرسنل و حدود ۵۰۰ مترمربع زیربنا است و برای تامین فرآورده های خونی و تکمیل زنجیره سلامت شهروندان نیازمند توجه ویژه جهت نوسازی و توسعه فضا و تهیه تجهیزات است.
میزان اهدای خون در نیشابور ۱۷ درصد کاهش یافت
برچسب ها
گزارش میدانی خاتون شرق از وضعیت دسترس پذیری شهری برای توان یابان
نیشابور برای توانجویان مناسب نیست
واکاوی سفر طولانی سیمرغ سخن به مقصد نیشابور
اسلامی ندوشن، نه چنان بزرگ بود و نه چنین کوچک؛ همان بود که بود
نیشابور برای توانجویان مناسب نیست
خاتون شرق - اگر چه بر حسب تجربهی سالها کار در بهزیستی، به قطع و یقین میدانم که آمار معلولین ثبت شده در بهزیستی، با واقعیت جامعه فاصلهی زیادی دارد اما حسب ناچاری از آمار بهزیستی یاد میکنم که میگوید نزدیک به 12 هزار معلول ثبت شده در بهزیستی نیشابور داریم و بر اساس تجربهای که من در مورد معلولین واقعی از بهزیستی کسب کردهام باید چیزی در همین حدود هم خارج از سیستم ثبت بهزیستی باشند. به عبارت دیگر نزدیک به 25 هزار معلول با انواع معلولیتها ساکن نیشابور هستند که این آمار اگر شهرستانهای جدیدالتأسیس مثل میانجلگه، فیروزه و زبرخان را هم لحاظ کنیم کل منطقهی نیشابور بزرگ باید چیزی حدود 50 هزار نفر معلول داشته باشد.
اسلامی ندوشن، نه چنان بزرگ بود و نه چنین کوچک؛ همان بود که بود
خاتون شرق - خبر داده بودند که پیکر دکتر اسلامی ندوشن را صبح دوم آذر به نیشابور میآورند و در قطعه مشاهیر به خاک می سپارند.
سگ و گوسفند هر دو حیوانند اما این کجا و آن کجا؟!
خاتون شرق - هفتهی گذشته، گزارشی در بارهی پناهگاه سگهای پرسهزن در نیشابور داشتیم. در ضمن گزارش، به گروههای حامی حیوانات و محیط زیست هم اشارهای شد و وعده کردیم در شماره های آتی، دو پناهگاه غیر دولتی سگهای بیپناه را هم بکاویم و خواهیم کاوید.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.