**
مسعود اصغرنژادبلوچی
**
مگر شاعرهای قبل از نیما کلاً اصلاً شاعرها چه می خواهند بگویند؟ یا چی گفتند؟ این همه دیوان سروده شده که حالا ما در جویایی مفهومی یا غیر مفهومی آن باشیم؟ حالا مفهوم در دقایقی می تواند کارایی خودش را داشته باشد و یک جایی هم می تواند این مفهوم بی اثر باشد. اما مفهومی که شاعرهای امروز در آن می گردند تا خودشان را پیدا کنند مفهوم متداولی است که در فرهنگ های لغت یا جمله ها وجود داشته باشد انگار نیست! این مفهوم به نظر بیشتر از کمبود شاعرانگی و کمبود بار معنایی یا آنچه که ما از آن به عنوان یک محصول کارآمد برای مخاطب اسم می بریم خبر می دهد. بلوغ نارس ادبیت شاعران جوان امروز بسیار متفاوت است با بلوغ زودرس شاعران جوان دهه چهل یا پنجاه.
بیت هایی در ابیات کلاسیک که برخی به شکل ضرب المثل نمود پیدا کرده اند و برخی هم ضرب المثل بوده اند و تبدیل به شعر تبدیل شده اند.
این ها به خون نوشته، عاشق نوشته، مبادله ی یک حس عاشقانه و الی آخر است که فارغ از مکاتیب و موج های الحاقی بی مورد، دارای بعد معنایی و فرم مفهومی در شعر هستند که در ایجاد جاذبه ی شعرِ اصولی، که در ادبیات کلاسیک ما وجود داشته و دارد و روی کارکردهای محتوایی دردهای مردمی ایجاد شده است شاخصه ای جز فهم شاعر در حین سرودن لازم ندارد.
متون درک پذیر شعری در قالب محتواهای قلسفی می چرخید و شکل دردها و درک ها را یا فانتزی می کند یا تغییر می دهد اما سرانجام همان چیزی که مخاطب برداشت می کند دست به دست شده و در اذهان باقی می ماند.
سخن هایی که توسط «آن ِ» شاعر در برابر جریان های تصنعی شاعران کوچک و بزرگ خلق گردیده است مبین میزان فهم و شعر مفهومی است نه بازی با کلمات شیک و لوس و بعضاً محاوره ای.
در دهه های اخیر شاعرهای متداول و متأخر ذیل عناوین مختلف سعی کرده اند هر کدام برای خودشان ایجاد یک نوع سبک، جریان، قالب، اصول …داشته باشند. به نظر من این ابتذال شعر فارسی و این رویکرد بیمارگونه که سراغ ادبیات فارسی خصوصاً شعر آمده است شاید گریز از مرکز معناست که رویکرد مفهومی دارد.
گریز از مرکز معنا
برچسب ها
این مطلب بدون برچسب می باشد.
اولین زن سکاندارِ دانشگاه علوم پزشکی در دولت چهاردهم
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی نیشابور منصوب شد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی نیشابور منصوب شد
خاتون شرق - دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حکمی دکتر غزاله دوست پرست را به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی نیشابور، منصوب کرد.
آنقدر که مدرسه استعداد کشته، پراید نکشته
خاتون شرق - جمله «آنقدر که مدرسه استعداد کشته، پراید نکشته» این روزها بیش از یک ضربالمثل ساده است؛ روایتی تلخ از واقعیتی که سالهاست گریبانگیر نظام آموزشی ایران شده است. مدارس ما که روزگاری قرار بود مکانی برای شکوفایی استعدادها باشند، امروز به کارخانههای تولید انبوه دانشآموزان کنکوری تبدیل شدهاند. دانشآموزانی که همگی، صرف نظر از علایق و تواناییهایشان، در یک مسیر از پیش تعیین شده حرکت میکنند.
شروع پاییز با جشنواره رکوردشکنیهای رنگارنگ در فولاد خراسان
خاتون شرق - بزرگترین فولادساز شرق کشور از همین اولین ماه پاییز ۱۴۰۳ در حالی تولید خود را پس از ماهها چالش تامین برق شروع کرد که نشان داد برای شمارش جوجهها منتظر آخر پاییز نیست و با ثبت همزمان ۴ رکورد ماهانه تولید، عزم و همت کارکنانش جزم است که بخش زیادی از فرصت از دست رفته تولید به خاطر کمبود برق در تابستان را جبران کنند.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.