نیشابور یک قطب صنعتی با جوانان بااستعداد در حوزه فناوری است
نیشابور یک قطب صنعتی با جوانان بااستعداد در حوزه فناوری است
خاتون شرق - جمعه گذشته حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور با حضور در ساختمان مرکزی مرکز رشد و فناوری نیشابور از برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در این مجموعه بازدید کرد.

سعید صفارائی
جمعه گذشته حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور با حضور در ساختمان مرکزی مرکز رشد و فناوری نیشابور از برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در این مجموعه بازدید کرد.
در این برنامه ساختمان مرکزی مرکز رشد و فناوری نیشابور به بهره‌برداری رسید.
وی در این برنامه گفت: در بازدید از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در شهرهای مختلف تلاش می‌کنیم از نزدیک در جریان مشکلات و چالش‌های ایشان قرار بگیریم تا مشکلاتشان سریع‌تر حل شود.
وی گفت: نیشابور یک قطب صنعتی با ظرفیت‎‌های فراوان و جوانان بااستعداد در حوزه فناوری است و امیدواریم با حمایت‌های انجام شده شاهد جهش و ارتقای شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در نیشابور بزرگ باشیم.
وی اظهار کرد: در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تلاش‌ها حمایت می‌کنیم و ظرفیت‌ها را سنجیده و شرکت‌ها و تیم‎‌های پرتلاش را شناسایی و تقویت می‌کنیم و عموما نگاه ما این نیست که بخواهیم بودجه‌ای به یک شهر یا استان تخصیص بدهیم و تیم‌های ما در سه روز گذشته در نیشابور مستقر شده‌ و ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها را شناسایی کرده‌اند و سعی می‌کنیم آنها را تقویت کنیم و حتما اعتبارات خوبی هم به این موضوع اختصاص می‌دهیم.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار خاتون‌شرق درباره میزان تخصیص اعتبارات گفت: بستگی به میزان پیگیری و تلاش خود شرکت‌ها دارد و ما برعکس سایر وزارتخانه‌ها اعتبار را براساس پیگیری‌های انجام شده اختصاص می‌دهیم و نیشابور در بخش تولید قطعات خاص صنعتی دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی بود و در بخش کشاورزی و تولید زعفران و گیاهان دارویی هم از نقاط قوت نیشابور است همچنین در ززمینه هنر و خلاقیت هم دارای ظرفیت است.
وی گفت: در این بخش چهار مجموعه شرکت دانش‌بنیان و فناور در نیشابور دارای ظرفیت‌های خوبی بودند که شامل بخش آی‌تی و تولید قطعات خاص صنعتی است و با مرکز رشد نیشابور نیز هماهنگی خواهد شد تا رویدادهایش را به صورت خاص در این حوزه برگزار کند تا منجر به معرفی و شناسایی استعدادها شود.


وی در خصوص ایجاد مرکز هوش مصنوعی در نیشابور اظهار کرد: ما به هیچ‌وجه به دنبال ایجاد سازمان دولتی نیستیم و این در تضاد با سیاست‌های معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری است و بیشتر حمایت کننده بخش خصوصی هستیم و حامی بخش خصوصی و جوانانی هستیم که با ایده وارد بازار شده‌اند و ریسک آن را ما بپذیریم و توسعه برعهده آنان باشد.

کسب عنوان مرکز رشد برتر استان توسط مرکز رشد نیشابور
مازیار ناظران رئیس مرکز رشد فناوری نیشابور گفت: این مرکز به عنوان کنشگر اصلی در توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری نیشابور در حال حاضر بالغ بر ۵۰ شرکت فناور و دانش بنیان و کارگزار ارائه دهنده خدمات فناوری مورد حمایت قرار داده است.
وی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌های بالای نیشابور و روند رو به رشد جذب و پذیرش و ضرورت ارائه خدمات استقرار به واحدهای فناور، ساختمان مرکزی مرکز رشد نیشابور با اعتباری بالغ بر ۷ میلیارد تومان با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تکمیل و به بهره برداری رسید تا این مهم را بتوانیم پوشش دهیم.
این استاد دانشگاه افزود: ساختمان مرکزی مرکز رشد نیشابور با حدود ۶۰۰ متر مربع زیربنا در سه طبقه و با ۷ اتاق به عنوان دفاتر کاری چند مستاجره بعد از سالها انتظار با حمایت پارک علم و فناوری خراسان رضوی و با دستان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افتتاح و به بهره برداری رسید.
وی گفت: مرکز رشد نیشابور در سال ۱۴۰۲ و بر اساس ارزیابی صورت گرفته توسط پارک علم و فناوری خراسان به عنوان مرکز رشد برتر انتخاب شد و در سال جاری نیز واحدهای تحقیق و توسعه صنایع بزرگ نیشابور در این مرکز پذیرش و در حال فعالیت می باشند که ساخت این واحدها در اراضی مرکز رشد نیشابور در دست اقدام است.
وی با اشاره به ظرفیت‌های صنعتی و کشاورزی نیشابور گفت: نیشابور دارای بستری مناسب برای توسعه اکوسیستم زیست بوم فناوری برخوردار است و این مرکز با تأکید بر تعامل با صنایع و کشاورزی منطقه و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی، مسیر توسعه‌ای روشن و پایداری را در پیش گرفته است.

علی اسماعیلی مدیر پارک علم و فناوری خراسان رضوی در حاشیه این بازدید گفت: ساختمان مرکزی مرکز رشد و فناوری نیشابور با زیربنای ۵۲۵ متر مربع و با صرف اعتبار ۷۰ میلیارد ریال از محل منابع معاونت علمی ریاست جمهوری و برخی منابع داخلی پارک علم و فناوری خراسان رضوی ساخته شده است.
علی اسماعیلی افزود: هدف از ساخت این ساختمان استقرار و پشتیبانی از استقرار واحدهای فناور است و این مرکز قابلیت استقرار حدود ۱۲ واحد فناور در قالب اتاق های مستقل و فضای کاراشتراکی را دارد و با راه اندازی این مرکز رشد، حدود ۵۰ نفر در شرکت‌های فناور شاغل می شوند.
مدیر پارک علم و فناوری خراسان رضوی یکی از مزایای این پارک‌ها و مراکز رشد را استقرار واحدهای فناور به منظور ایجاد و توسعه اکوسیستم زیست بوم فناوری در این مراکز عنوان کرد و افزود: به منظور شبکه‌سازی بین شرکت‌های فناور و شبکه‌سازی بین مردم و مسوولان و شرکت‌های دانش‌بنیان، واحدها و فضاهای اداری چند مستاجره در این مراکز رشد به کارآفرینان عرضه می‌شود و برای توسعه صادرات استان و به‌خصوص صادرات نیشابور بزرگ مدتی قبل میزبان تعدادی از سران کنسول‌گری‌های کشورهای مختلف در مرکز رشد نیشابور بودیم.
اسماعیلی افزود: پارک علم و فناوری خراسان رضوی تنها پارک کشور است که با هدف ایجاد ظرفیت های حوزه فناوری در شهرستان ها ایجاد اشتغال برای افراد تحصیل کرده در شهرستان خودشان و نیز ارتقای فناوری بر اساس آمایش سرزمینی، در شهرستان‌های استان از جمله تربت‌‌حیدریه، نیشابور، خواف، گناباد، سبزوار و کاشمر مراکز رشد ایجاد کرده است.

توسعه اکوسیستم زیست‌بوم فناوری در نیشابور
محمد رستمی نماینده مردم نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان‌جلگه در مجلس شورای اسلامی در حاشیه این برنامه گفت: یکی از موضوعات مهم و روز کشور توسعه و پیشرفت شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآور است و طی مکاتبه‌ای که قبلا با وزیر آموزش‌وپرورش انجام شده بود قرار است با استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور بخشی از فضای اردوگاه بین‌المللی باغرود تبدیل به مجتمع فناوری نیشابور بزرگ شود و بدین‌ترتیب فضای مناسبی برای جوانان نخبه و بااستعداد نیشابور فراهم خواهد شد.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه فضای فعلی مرکز رشد نیشابور برای استقرار شرکت‌های متقاضی جدید کافی نیست و اردوگاه باغرود در اختیار آموزش‌وپرورش است می‌تواند این منطقه تبدیل به سرزمین علم‌وفناوری نوجوانان شود و امروز طی بازدید معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و پیگیری‌های انجام شده مقدمات این کار انجام شد و در حال حاضر هم ۱۱شرکت در این بخش مستقر شده که از این تعداد ۲شرکت فناور است.
وی گفت: در این رابطه توافقنامه‌ای بین پارک علم‌وفناوری خراسان و آموزش‌وپرورش امضاء خواهد شد و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور نیشابور در این اردوگاه مستقر خواهند شد و با توسعه فضای فناوری و ایجاد ارتباط بین شرکت‌های فناور و کسب‌وکارها و صنایع نیشابور بزرگ می‌‌توانیم یک اکوسیستم زیست‌بوم فناوری در این منطقه ایجاد کنیم.

تأمین نقدینگی مهم‌ترین چالش شرکت‌های دانش‌بنیان
یحیی سلیمانی دیگر نماینده مردم نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان‌جلگه در مجلس شورای اسلامی در حاشیه این برنامه گفت: هدف از این سفر بررسی دستاورهای مرکز رشد نیشابور است و مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۱ با تصویب قانون جهش دانش‌بنیان که شامل ۲۰ماده است حمایت خود را از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور نشان داد اما به نظر من این قانون هنوز دارای یکسری نقایص است که باید در ادامه برطرف شود.
وی اظهار کرد: در حال حاضر مهم‌ترین چالش شرکت‎‌های دانش‌بنیان تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش است که در این خصوص شبکه بانکی باید حمایت جدی و ویژه از این شرکت‌ها داشته باشد و به دنبال این هستیم که مرکز رشد نیشابور توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناور ی به پارک علم و فناوری ارتقا پیدا کند.

حسن نوری‌زاده معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی گفت: این بازدید به دعوت استاندار خراسان رضوی و مجمع عمومی نمایندگان استان انجام شد و نیشابور بزرگ از لحاظ صنعتی دومین شهرستان صنعتی و تأثیرگذار در استان خراسان رضوی است و در ۲زنجیره ارزش صنعت و کشاورزی دارای جایگاه مهمی است.
وی افزود: با توجه به تغییرات اقلیمی و افزایش هزینه‌ها دیگر تولید به روش‌های سنتی مناسب و پاسخ‌گو نیست و تلاش ما براین است با استفاده از تجربه فعالان در این بخش‌ها و همچنین استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور برای افزایش بهره‌وری تلفیق و همکاری ایجاد شود.
وی اظهار کرد: جمع‌بندی این برنامه بازدید استانی فردا طی جلسه‌ای با حضور استاندار انجام خواهد شد و ما به دنبال افزایش امکانات و فضای فیزیکی برای استقرار و حمایت از شرکت‌های فناور نوپا هستیم.