ممنوعیت سگ‌گردانی در نیشابور کلید خورد
ممنوعیت سگ‌گردانی در نیشابور کلید خورد
خاتون شرق- در پی افزایش آمار گزش حیوانات در نیشابور و نگرانی‌های فزاینده نسبت به تهدیدات بهداشتی و روانی ناشی از حضور سگ‌ها در اماکن عمومی، سگ‌گردانی در سطح شهرستان نیشابور ممنوع اعلام شد.

در پی افزایش آمار گزش حیوانات در نیشابور و نگرانی‌های فزاینده نسبت به تهدیدات بهداشتی و روانی ناشی از حضور سگ‌ها در اماکن عمومی، سگ‌گردانی در سطح شهرستان نیشابور ممنوع اعلام شد.
در جلسه کارگروه پیشگیری از حیوان‌آزاری و حفظ بهداشت عمومی در نیشابور نیز با حضور دادستان، نمایندگان دامپزشکی، علوم پزشکی، شهرداری و پلیس امنیت اخلاقی، هماهنگی لازم برای برخورد قانونی با پدیده سگ‌گردانی در معابر، پارک‌ها، وسایل نقلیه و نگهداری سگ در مجتمع‌های مسکونی انجام شد.
سیدعلی‌اکبر حسینی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیشابور با اشاره به رشد ۲۰ درصدی موارد حیوان‌گزیدگی در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته گفت: این مسئله موجب نارضایتی عمومی شده و مطالبه جدی مردم برای مقابله با این پدیده را در پی داشته است.
حسینی تأکید کرد: طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، نگهداری و گرداندن سگ در فضاهای عمومی که از سوی مراجع بهداشتی تهدید علیه بهداشت عمومی تشخیص داده شود، جرم تلقی شده و قابل تعقیب قانونی است.
دبیر ستاد امر به معروف همچنین از افزایش جراحی‌های ناشی از بیماری کیست هیداتید ناشی از تماس با سگ آلوده خبر داد و گفت: ۸۵ درصد گزش‌ها توسط سگ‌های صاحب‌دار صورت گرفته است.
در این نشست دکتر علی سلیمانی رئیس شبکه دامپزشکی و دبیر کارگروه نیز ضمن بررسی مصوبات قبلی، به ارائه گزارشی علمی از تأثیرات منفی زیستی و بهداشتی سگ‌های شهری پرداخت.
بر پایه این گزارش، ۴۳ درصد سگ‌ها دارای انگل، ۳۰ درصد مبتلا به کنه و درصد بالایی از آن‌ها عامل آلودگی خاک هستند. همچنین بر اساس نظرسنجی یادشده، ۶۸ درصد مردم تهران، سگ‌های خانگی را مزاحم آرامش اجتماعی دانسته‌اند.
وی همچنین یادآور شد: شبکه دامپزشکی نیشابور سالانه بیش از ۱۲ هزار قلاده سگ را در روستاها علیه بیماری هاری واکسینه می‌کند.
در ادامه مهندس ابوالفضل دلاوری از معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی با ارائه آماری گفت: در سال جاری ۳۹۸۳ مورد حیوان‌گزیدگی ثبت شده که ۲۲۳۳ مورد شهری و ۱۷۵۰ مورد روستایی بوده است. وی میانگین هزینه مراقبت و واکسیناسیون هر مورد را ۱۰۸ دلار اعلام و تأکید کرد خوشبختانه در سال گذشته، با پوشش صددرصدی واکسیناسیون در مراکز پنج‌گانه شهرستان، هیچ مورد فوتی ناشی از هاری گزارش نشده است.
در ادامه علی حصاری، رئیس پلیس امنیت اخلاقی، نبود مرکز مشخص برای جمع‌آوری سگ‌های زینتی از سطح شهر را از چالش‌های موجود برشمرد و خواستار همکاری بیشتر دهیاران در جمع‌آوری سگ‌های بلاصاحب در روستاها شد.
ایوب نایب نماینده شهرداری نیز از انتقال ماهانه حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ قلاده سگ بلاصاحب به مرکز نگهداری حیوانات خبر داد و اعلام کرد این مرکز آماده پذیرش سگ‌های ارجاعی از روستاها نیز هست.
در پایان حسین اردمه دادستان نیشابور با تأکید بر نگاه مترقی اسلام به حیوانات، اظهار داشت: بر اساس نظر کارشناسان، سگ‌گردانی مصداق تهدید علیه بهداشت عمومی بوده و برابر قوانین موجود، مجازات در پی دارد.
وی افزود: مجازات صرفاً ابزار نیست بلکه پیشگیری از وقوع جرم اولویت دارد. به همین منظور مقرر شد به مدت یک ماه، ممنوعیت سگ‌گردانی از طریق فضای مجازی و نصب بنر به اطلاع عموم برسد و پس از پایان مهلت اطلاع‌رسانی، مصوبات کارگروه از جمله جمع‌آوری سگ‌ها و برخورد با موارد تمرد اجرایی شود.