دکتر محسن عظیمینژاد شامگاه پنجشنبه در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: قرنطینه معکوس شامل افراد پرخطر و سالم مانند افراد بالای ۶۵ سال، افراد دارای بیماری زمینهای و مادران باردار است که در حال حاضر مبتلا نیستند ولی اگر در اجتماع قرار بگیرند امکان ابتلایشان به کرونا زیاد است.
وی اظهار داشت: از شنبه آینده طرح غربالگری در ورودی ادارات شهرستان اجرایی میشود و از طریق کد ملی، افراد مبتلا به کرونایی که قرنطینه را رعایت نمیکنند شناسایی و جریمه می شوند، در این طرح کد ملی همه افراد مبتلا به کرونا در سامانه وزارت بهداشت ثبت شده است تا قابل شناسایی باشند.
وی بیان کرد: هزینه درمان یک بیمار کرونایی به طور متوسط ۴ تا ۴ و نیممیلیون و بیماران آی سی یو ۱۱ تا ۱۲ میلیون تومان است و از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون بالغ بر ۵۰میلیارد ریال برای داروهای بیماران کرونایی در بیمارستانهای نیشابور هزینه شده که این مبلغ شامل بیمه نمیشود.
وی خاطرنشان کرد: تغییر رنگ وضعیت شهرستان نیشابور یک فرصت و همینطور یک تهدید است و اگر رعایت پروتکلهای بهداشتی توسط شهروندان ادامه پیدا کند ظرف سه هفته آینده به وضعیت زرد میرسیم.
وی عنوان کرد: اگر دوباره تجمعات و دورهمیها شروع شود به وضعیت قرمز رنگی خواهیم رسید که مدت زمان آن کوتاه مدت نخواهد بود و در حال حاضر ۱۷ شبانهروز است که در وضعیت قرمز به سر میبریم و اگر عده معدودی پروتکلهای به آشتی را رعایت نکنند عواقب آن دامگیر همه افراد جامعه میشود.
وی ادامه داد: اگر به وضعیت زرد برسیم امکان برگزاری گردهمآییها با رعایت موارد بهداشتی ممکن میگردد و پس از رسیدن به وضعیت نارنجی ۲هفته فرصت خوایم داشت تا با بررسی آمار میزان موفقیت را اندازهگیری کنیم و در حال حاضر هم شیب نزولی آمار مبتلایان بسیار آرام است.
وی اظهار داشت: آبان امسال مرگبارترین ماه دوره همهگیری کرونا بود. در این ماه بیش از ۹هزار تست PCR با نمونههای جمعآوری شده از ۱۰ مرکز در نیشابور و فیروزه و زبرخان انجام شد و از ابتدای شیوع کرونا ۱۰ نوازد مبتلا به کرونا در نیشابور به دنیا آمده و ۱۰مادر باردار داشتهایم که از این تعداد ۲ نوزاد و ۲ مادر فوت کرده است.
وی بیان کرد: طی هشت سال جنگ تحمیلی ۲۳۰۰ شهید نیشابور تقدیم انقلاب کرد و تعداد کشتهها در روز ۸دهم بود ولی امروز تعداد کشتهها بر اثر کرونا ۳ممیز ۲دهم و ۴برابر آن زمان است.
وی خاطرنشان کرد: ۱۴ درصد از بستریها و ۲۰درصد از فوتیها مبتلا به دیابت و سه درصد از بستریها و چهار درصد از فوتیها مبتلا به آسم بوده و بیماران قلبی و عروقی هم بسیار باید مراقب باشند و در مناطق تحت پوشش دانشکده علومپزشکی نیشابور به ازای هر ۱۰هزار نفر جمعیت ۸ نفر فوتی بر اثر کرونا داشتهایم.
وی ادامه داد: نارنجی شدن نیشابور به معنای کاهش خطر کرونا نیست و اگر شهروندان با سهلانگاری مقررات بهداشتی را رعایت نکنند زمستانی سیاهتر از پاییز را در پیش رو خواهیم داشت.
وی افزود: امروز سردرد هم به علایم کووید ۱۹ اضافه شده است و باید مراقب سردردهایی که به راحتی رفع نمی شوند باشیم.
وی گفت: تامین برخی تجهیزات مرکز ناباروری شمس شرق به دلیل تحریم با مشکل مواجه شده و از فروردین ۱۴۰۰ بخش مشکلات قبل از تولد مرکز راهاندازی میشود.
آخرین آمار کرونا در نیشابور
پیش بینی ماه آینده