غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی: باید نگاه اقتصادی به نگاه سیاسی اولویت داشته باشد
غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی: باید نگاه اقتصادی به نگاه سیاسی اولویت داشته باشد
خاتون شرق - مراسم تودیع و معارفه استاندار خراسان رضوی با حضور وزیر کشور و جمعی از مدیران ملی و استانی در سالن همایش‌ مجتمع شهدای سلامت شهر مشهد برگزار شد.

سعید صفارائی
مراسم تودیع و معارفه استاندار خراسان رضوی با حضور وزیر کشور و جمعی از مدیران ملی و استانی در سالن همایش‌ مجتمع شهدای سلامت شهر مشهد برگزار شد.
غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی در این مراسم که با استقبال گسترده‌ای مواجه شده بود ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا گفت: خداوند را شکرگزار هستم که بار دیگر در جوار بارگاه رضوی خدمتگزار شما هستم و توفیق خدمت به هم‌استانی‌های عزیز را پیدا کردم و از اعتماد ریاست محترم جمهور و هیأت دولت سپاسگزارم و امیدوارم بتوانم جواب این اعتماد را با خدمت بیشتر بدهم.
وی با قدردانی از زحمات و تلاش‌های سردار نظری گفت: اطمینان دارم ایشان در ادامه راه در کنار ما خواهند بود و تشکر می‌کنم از همه کسانی که ایشان را ندیده‌ام و نمی‌شناسم اما پیگیر بودند تا من به خراسان بیایم و امیدوارم همراهان همیشگی ما باشند و جناب حجت‌الاسلام علم‌الهدی و جناب حجت‌الاسلام مروی از پشتوانه‌هایی هستند که باید تلاش کنیم بتوانیم با همراهی و همکاری ایشان برای پیشرفت و آبادانی استان تلاش کنیم.
مظفری در ادامه اظهار کرد: خراسان پرچمدار اصیل تمدن ایرانی و اسلامی بوده و هست و مناظرات امام رضا علیه السلام با مذاهب و جریان‌های مختلف می‌تواند سرمشق عملی وفاق حق مدارانه در میان جریان مختلف در استان ما باشد.
وی با اشاره به اینکه برنامه‌هایش را در سه محور کلی دسته‌بندی کرده است گفت: محور نخست پاکدستی، جدیت، پشتکار، سلامت و صداقت درکار، مردمداری و خدمت صادقانه به مردم از اصولی است که باید همه به آن وفادار بوده و دراین مسیر قدم برداریم. بدون تردید مردم سرمایه‌های اصلی نظام هستند و خدمت صادقانه به مردم وظیفه جدی و اساسی ما است و در این مسیر اقدامات بسیار خوبی انجام شده البته کاستی‌هایی هم داشته‌ایم. به خاطر دارم ۲۰سال قبل که توفیق خدمت در این استان را داشتم درآن زمان استانداری خراسان در حوزه دولت الکترونیک در بین استان‌های کشور رتبه نخست را داشت و امروز هم این ضرورت وجود دارد.
وی بیان کرد: باید مدیریت علمی و دقیق را برای موضوعات عدیده و پیچیده‌ای که داریم مدنظر قرار بدهیم و از نظر من تعامل با اندیشمندان و نخبگان موضوع مهمی است و باید نظامی کارآمد و ساختارمند را برای رسیدن به آن داشته باشیم و امروز نیازمند مدیریت چابک و هوشمند هستیم که براساس داده و دانش باشد زیرا امروز داده‌ها حرف اول را می‌زنند که باید مورد توجه جدی قرار بگیرد تا همچنان به عنوان یک استان توسعه‌گرا در بین استان‌ها پیشتاز باشیم.
وی افزود: در حوزه بهزیستی اجتماعی و فرهنگی با بحران‌ها و چالش‌هایی مواجه هستیم که به فوریت باید به آنها بپردازیم و با شرایطی که در مشهد داریم یک سوم جمعیت این شهر حاشیه نشین است و این نسبت در کلان شهرها ۱۶درصد و در مشهد ۳۰درصد است که بالغ بر یک میلیون و ۲۷۰هزار نفر می‌شود و مجموعه این موضوعات نیازمند بازنگری است تا به شرایط غیرقابل بازگشت نرسیم.

من خواهش می‌کنم خودمان را مکلف به خدمت صادقانه به مردم بدانیم و از تعارفات معمول که بگذریم تشکیل شوراهای متعدد، مکاتبات زیاد مردم را سرگردان می‌کند و باید از حداکثر ظرفیت قانونی برای حل مسائل استفاده کنیم واستانداری به عنوان نماینده عالی دولت باید حداقل جلسات را داشته باشد و هر دستگاهی باید مسائل خودش را حل کند؛ اینکه هر مسئله‌ای را به جلسه‌ای و شورایی ارجاع بدهیم و بعد بگوئیم تصمیم جمعی گرفته‌ایم [درست نیست]، نگران چه چیزی هستیم؟ ما مسئولیت داریم و باید از همه ظرفیت‌های قانونی برای حل مسائل استفاده کنیم و احاله موضوعات به جلسات مکرر مشکلی را حل نمی‌کند.
وی خطاب به مؤمنی وزیر کشور گفت: متأسفانه باب شده است که مدیران اگر کار نکنند کسی به آنان کاری ندارد اما اگر کار کنند به دنبال ایراد در کارشان می‌گردند و برایشان دردسر و مشکل ایجاد می‌کنند در حالی که اصلا نباید چنین تفکری در ذهن مدیر باشد و ما باید رویکردمان را عوض کنیم و کسی را که کار می‌کند کمک کنیم.
وی افزود: به عنوان نماینده عالی دولت از نمایندگان تقاضا می‌کنم از همه امکاناتشان استفاده کنند و پشتیبان مدیران سالم و باشهامت و با جسارت برای حل مسائل مردم باشند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: محور دوم که از مباحث مهم استان می‌باشد ارتقای زیرساخت‌ها، توسعه استان و حمایت از سرمایه‌گذاران واقعی است، در این حوزه وظیفه حاکمیت تأمین زیرساخت‌ها است تا بخش خصوصی بدون دردسر و گرفتاری بتواند کار کند البته اقدامات خوبی در این مدت انجام شده اما واقعیت این است که حجم نیازها بیش از این ها است و باید در این مسیر از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم و به تعبیر من راه میان‌بر را برویم.
وی با بیان اینکه اتوبان باغچه تنها ۴۰کیلومتر آزادراهی است که خراسان از ۲۰سال قبل داشته است و این یک مصیبت است اظهار کرد: درخراسانی که سالانه ۳۰میلیون زائر دارد باید تا مرز دارای آزاد راه باشد و محور جنوبی گناباد، تربت، مشهد باید آزادراه داشته باشد، آزادراه مشهد تهران از طریق ارتفاعات بینالود با تلفیق آزادراه حرم تا حرم یک اولویت جدی است.

 

من شنیدم تفاهم‌های خوبی در زمینه قطار سریع‌السیر انجام شده که باید به مرحله اجرا برسد و این موضوع قطار سریع‌السیر سالهاست که در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: نکته مهم نوع نگاه به توسعه است و امروز باید نگاه اقتصادی به نگاه سیاسی اولویت داشته باشد، باید در این نگاه سیاست به اقتصاد یارانه بدهد نه برعکس و این اتفاق مهمی است و باید نگاهمان برای استان درآمدی باشد نه نگاه هزینه‌ای البته از این موضوع هم که سهم مناسبی را از بودجه کشور داشته باشیم نباید غافل شویم و از همه ظرفیت‌مان باید برای کسب حداقل هشت درصد سهم استان از بودجه کشور استفاده کنیم. اقتصاد غیررسمی ما در مرز دوغارون به اندازه سه برابر بودجه استان است و با این ظرفیت می‌توانیم برای ایجاد صندوق‌های توسعه‌ای محلی استفاده کنیم.
در اجلاس کنفرانس اسلامی اتاق بازرگانی ایران پیشنهاد داده است که بازار مشترک کشورهای اسلامی تشکیل شود و اتفاقا مکان آن را هم خراسان پیشنهاد کرده‌اند که یک فرصت استثنائی است و اینها زمینه توسعه استان را فراهم می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: استان ما از لحاظ استراتژیک و سوق‌الجیشی دارای موقعیت خاصی است، دارای مرز مشترک با ترکمنستان وافغانستان هستیم و دیپلماسی اقتصادی در این منطقه بسیار مهم است و باید تلاش کنیم در این حوزه حضور مستقیم داشته باشیم و در جلسه دولت هم از آقای رئیس‌جمهور درخواست کردم که به استان خراسان رضوی اختیارات بدهند و قرار شد مجموعه پیشنهادهایی تنظیم کنیم و ظرف یک ماه به دولت ارائه دهیم.
مظفری گفت: در حال حاضر بخش خصوصی ۸۰درصد اشتغال را دربرمی‌گیرد اما سهم ما از تسهیلات باید مورد توجه قرار گیرد، سپرده‌های استان بالغ بر ۴۲۴هزار میلیارد تومان است که با کسورات بانکی ۳۲۷هزار میلیارد تومان در استان سپرده بانکی داریم و حجم تسهیلات در استان به مجموعه بخش‌های خصوصی ۲۶۷هزار میلیارد تومان بوده و ۱۱۰هزار میلیارد تومان به طورطبیعی از استان خارج می‌شود.
وی گفت: از دیگر موضوعات مهم تمرکززدایی است که برای ثبت یک برند متقاضی باید به تهران برود و دفاتر شرکت‌های بزرگ در تهران مستقر شده در حالی که باید در استان باشند و نفعشان به استان برسد.
وی خاطرنشان کرد: برای ایجاد فضای وفاق وهمدلی برای حل مسائل و توسعه استان تلاش خواهیم کرد و از ظرفیت آستان قدس رضوی و نماینده ولی فقیه در استان باید نهایت بهره را ببریم و در انتخاب مدیران هم از نیروهای باتجربه و توانمند و در عین حال با داشتن باور به گفتمان دولت [استفاده می‌کنیم] و تلاشم این است که بتوانیم اتاق‌های فکر تخصصی را در حوزه‌های مختلف داشته باشیم و مبنای تصمیم‌گیری ما خروجی این اتاق‌ها باشد و من خواهش می‌کنم در این حوزه کمک کنند و این اتاق‌های فکر تشکیل شود و استمرار داشته باشد.
وی افزود: پارلمان زنان یکی از بحث‌هایی که امیدوارم بتوانیم تشکیل بدهیم و این تجربه را داشته‌ایم و بسیار بسیار در مشارکت جدی بانوان در مسائل استان مؤثر خواهد بود.
استاندار خراسان رضوی گفت: تشکیل مجمع مشورتی استانداران با کمک آقای نظری به سرعت انجام شود و تا پایان پائیز جلسه‌ای داشته باشیم و مجمع فرمانداران استان خراسان قبل از تقسیم و پس از تقسیم را هم تشکیل بدهیم و اینها اتاق‌های فکر خواهد بود و پیشنهاد می‌کنم دبیرخانه مجمع نمایندگان ادوار استان را هم تشکیل بدهیم و از ظرفیت نمایندگان ادوار به صورت عملیاتی استفاده کنیم.

هیچ دخالتی در جریان انتخاب استانداران نشده
در این مراسم اسکندر مومنی وزیر کشور، با تاکید بر این که اصلی ترین اولویت مسئله اقتصاد و معیشت است، درباره مشکلات حاشیه نشینی و اتباع غیر مجاز و همچنین توسعه زیرساخت‌های استان دستور رسیدگی داد.
در این مراسم اسکندر مومنی وزیر کشور گفت: هیچ دخالتی در جریان انتخاب استانداران نشده و در استان خراسان رضوی همین مسیر طی شده است.
مجمع نمایندگان چند پیشنهاد دادند و در کارگروه مربوطه اولویت نخست آقای دکتر مظفری بود‌ و هیات دولت هم به اتفاق آرا به ایشان رای دادند‌ و تشکل‌های مختلف هم از این پیشنهاد استقبال کردند و طبق بازخوردهایی که گرفته شده استان خراسان رضوی جزو استان‌هایی است که بیشترین میزان وفاق را دارد.
به صراحت اعلام می‌کنم که تمام انتخاب های استانداران اکنون بر اساس روند تعیین شده بوده و با نماینده ولی‌فقیه در استان و تولیت آستان قدس رضوی درباره انتخاب استاندار خراسان رضوی مشورت داشتیم و آن ها گفتند هیچ گزینه ای نداریم و لازم می دانیم از دولت حمایت کنیم و در مجموع پیشنهادهایی برای استان خراسان رضوی ارائه شد و از میان این پیشنهادها، آقای مظفری انتخاب شدند.
مومنی با اشاره به این که اصلی‌ترین اولویت ما در این مقطع چنان چه رهبر نیز به آن اشاره کردند، موضوع اقتصادی و معیشتی است، افزود: مردم باید این تغییر را در زندگی و معیشت و نوع نگاه مسئولان در عمل ببینند که یک شاخص دارد. برای پیشرفت اقتصادی هیچ گریزی نیست جز این که به بخش خصوصی و کسب‌وکار تولید توجه کنیم. رشد و پیشرفت اقتصادی در هیچ کشور رخ نمی‌دهد مگر این که تمام فکر و ذهن بخش خصوصی آن معطوف به تولید باشد و در پیچ‌وخم اداری خسته نشود.
وی ادامه داد: ظرفیت مهم استان وجود آستان مقدس امام رضا(ع) است و ظرفیت‌های مهم دیگری در استان وجود دارد که برای پیشرفت و توسعه استان باید از آن ها استفاده کرد. فرصت‌هایی مانند شرایط ترانزیتی، ظرفیت عظیم معادن، حضور بیش از ۲۰ میلیون زائر ظرفیت های بسیار بزرگی است که سبب تعالی استان می‌شود.

موانع توسعه استان خراسان رضوی
وزیر کشور در مقابل آسیب ها و موانع مهم در استان را برشمرد و بیان کرد: توسعه و گسترش حاشیه‌نشینی، کم‌آبی، ضعف زیرساخت به‌ویژه زیرساخت ارتباطی وجود دارد، اگر از ظرفیت ترانزیت استفاده شود باید این زیرساخت توسعه داده شود. باید از مجموعه فرصت‌ها استفاده و بر چالش ها غلبه کرد. حاشیه‌نشینی و اتباع موضوع مهم دیگر استان است که باید رسیدگی شود.
وی با اعلام این که استانداران جدید پس از گذشت یک سال از انتصاب و فعالیت آنان بر اساس شاخص‌هایی ده گانه‌ ارزیابی خواهند شد، افزود: مهم ترین توصیه من و رئیس جمهوری به استانداران به ویژه آقای مظفری این است که وفاق ملی و همدلی برای همه بخش‌های جامعه نیاز است که رئیس جمهوری تعهد به این شعار را در راس دولت به شکل صادقانه در انتخاب اعضای کابینه نشان دادند و باید آن را به همه بخش‌ها تعمیم داد.

دکتر مظفری مورد تائید ریاست قوه مجریه و ریاست قوه مقننه بوده
محسن زنگنه رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی در مراسم تکریم و معارفه استاندار خرسان رضوی گفت: دکتر مظفری مورد تائید ریاست قوه مجریه و ریاست قوه مقننه بوده و ظرفیت استمرار شعار وفاق دولت چهاردهم را دارند.
وی افزود: نمایندگان مجلس انتخاب استاندار را حق مسلم رئیس‌جمهور می‌دانند و این مورد را طی نامه‌ای به دکتر پزشکیان اعلام کردیم اما ایشان از ما خواستند که همفکری و مشارکت داشته باشیم. براین اساس طی جلساتی که داشتیم در مجمع نمایندگان خراسان رضوی اسامی چهار نفر را که بیشترین آرا را کسب کرده بودند به ایشان معرفی کردیم که از بین ایشان دکتر مظفری انتخاب شدند.

آمارسازی بس است
یعقوب‌علی نظری استاندار سابق خراسان رضوی در این مراسم گفت: رویکرد ما در کار سخت‌گیری بود زیرا اعتقاد داشتیم اگر سخت‌گیری نکنیم پیشرفتی حاصل نخواهد شد.
نوع مدیریت‌مان در اصطلاح کششی بود و خدا را شکر مدیران هم همراهی کردند.
من داوطلب برای استانداری نبودم اما شهید رئیسی از من دعوت کردند و به من تکلیف شد.
وی افزود: گاهی اوقات اعلام می شود آمارها خلاف واقعیت است اما اطمینان داشته باشید ممکن است از سر غفلت باشد اما عامدانه نیست. برخی وزارتخانه‌ها اعلام کرده‌اند که آمارسازی بس است، از هر طرح ملی حدود ۱۰درصد متعلق به استان خرسان رضوی است و در زمینه مسکن ملی می‌توانیم شهر به شهر ببریم و نشان بدهیم.
وی گفت: من متاسف شدم که یک‌مسئول در توصیف خدمات انجام شده از کلمه خیانت استفاده کرده در حالی ما نیازمند وفاق عینی و شکلی هستیم. ممکن است یک واحد تولیدی انتظاری داشته که محقق نشده اما در جریان اقتصادی استان شاخص‌ها کاملا روشن و گویاست.

در حاشیه
برگزاری این مراسم همراه با حواشی قابل توجهی بود، از جمله حضور بسیار گسترده افراد در مراسم، به نوعی که تا قبل از ساعت ۹ تمام ظرفیت سالن بزرگ محل برگزاری پر شد و افراد زیادی مجبور به پیگیری مراسم به صورت ایستاده بودند.
دیگر حاشیه این جلسه که تقریبا ۵ بار اتفاق افتاد، صحبت افرادی بود که در صدد بودند با صدای بلند نظر خود را له یا علیه استاندار جدید و سابق اظهار کنند، البته به دلیل عدم همراهی حضار مجبور بودند خودشان حرفشان را تمام کنند.
اگرچه اصلا مرسوم نیست در این گونه مراسم حضار از چارچوب رسمی جلسه خارج شوند اما از ابتدای جلسه، جو متفاوت حاکم بود به طوری که هنگام صحبت مظفری سالن چندین بار در حمایت از او غرق در تشویق های طولانی شد!