سعید خجستهپور مدیر امور منابع آب ناحیه نیشابور گفت: در بخش اطلاعرسانی در موضوعهای مربوط به آب و کمبود آب باید آگاهسازی شهروندان و مدیران درخصوص قوانین و مقررات این حوزه به طور ویژه مورد توجه قرار بگیرد تا به عنوان مثال اگر کسی کنتور هوشمندی را دستکاری کند بداند چه عواقب حقوقی و کیفری برای او خواهد داشت.
وی اظهار کرد: امسال چند مورد آبگرفتگی که در پی بارشهای اخیر اتفاق افتاد مربوط احداث بندها و استخرهای غیرمجاز بود که در پی بارشهای اخیر آبگیری شده و شکسته بود و باعث آبگرفتگی روستاها و مناطق پائیندست شده بود و یکی از اینموارد مربوط به کلاته قنبر در شهرستان زبرخان بود با وجود این که در این منطقه هیچ مسیل یا کالی وجود ندارد در حالیکه در مناطق بالاتر شخصی با منحرف کردن مسیر آب اقدام به ایجاد بند و استخر غیرمجاز کرده و با شکسته شدن این بند موجب بروز سیل در منطقهای شده که هیچ سابقه سیل ندارد و باعث خسارت به محصولات شده است.
وی گفت: در برخی روستاها ساکنان بخشی از مسیر مسیلها و در اصطلاح کالها یا کالچهها را تصرف میکنند و مسیر آب را منحرف میکنند، اینها مواردی است که اشخاص باید نسبت به قانون و دستورالعملها و عواقب اقدامهایشان آگاهی کافی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه حوادثی که امسال به خاطر بارشهای ناگهانی در مشهد اتفاق حاصل ایجاد موانع در مسیر طبیعی آب بود اظهار کرد: ایران در حوزه فرسایش خاک در جهان با اختلاف بسیار زیاد از کشور دوم مقام اول را دارد و همین باعث میشود پس از بروز هر سیلاب ظرفیت آبگذری مسیلها و رودخانهها به شدت کاهش یابد به عنوان مثال در مسیل کال سیاه که از کوههای تربتحیدریه سرچشمه میگیرد و تا محدوده ایرانخودرو ادامه دارد و این مسیل که باید حداقل هشت متر عمق داشته باشد همسطح شده و این باعث میشود باران و سیلاب در محدوده یکهزار تا یکهزار و پانصد متر به جای اینکه وارد کال شود در دشت جریان پیدا کرده و باعث خسارت به باغها شود.
او گفت: فرسایش خاک یکی از مواردی است باعث کاهش ظرفیت آبگذری رودخانهها میشود و پس از هر سیلاب باید این مسیلها لایروبی شود که البته هزینه زیادی دارد واین حجم بارش در اردیبهشت ماه در محدوده نیشابور پدیده نوظهور و تغییر جدیدی است و با تغییر الگوی بارش از باران و برف به سمت تگرگ و باران های شدید و سیلآسا باید این موضوع به طور ویژه مورد توجه قرار بگیرد و کال خانی تنها کال شرقی غربی نیشابور است که یکی از سیلبندهای مهم نیشابور است و با تقویت آن میتوان از خسارتهای زیادی جلوگیری کرد.
مدیر امور منابع آب ناحیه نیشابور: مردم باید نسبت به عواقب قانونی اقداماتشان برای ساخت غیرقانونی استخر و انحراف مسیر آب آگاه شوند
آتش سیلابدزدی بر جان نیشابور
خاتون شرق - سعید خجستهپور مدیر امور منابع آب ناحیه نیشابور گفت: در بخش اطلاعرسانی در موضوعهای مربوط به آب و کمبود آب باید آگاهسازی شهروندان و مدیران درخصوص قوانین و مقررات این حوزه به طور ویژه مورد توجه قرار بگیرد تا به عنوان مثال اگر کسی کنتور هوشمندی را دستکاری کند بداند چه عواقب حقوقی و کیفری برای او خواهد داشت.
لینک کوتاه :
http://khatooneshargh.ir/?p=11211
برچسب ها
آغاز عملیات ویژه با مشارکت ۷۲ دستگاه اجرایی و با شعار ملی «آب را دریابیم»
اجرای مانور گشت آب در نیشابور برای مدیریت بحران کمآبی
گزارش ویژه
گزارش فعالیتهای انجمن صنفی ویراستاران
آغاز عملیات ویژه با مشارکت ۷۲ دستگاه اجرایی و با شعار ملی «آب را دریابیم»
اجرای مانور گشت آب در نیشابور برای مدیریت بحران کمآبی
خاتون شرق- اولین مانور ویژه گشت آب در شهرستان نیشابور با حضور فرماندار، مسئولان دستگاههای اجرایی، نهادهای انتظامی و کارشناسان شرکت آب و فاضلاب برگزار شد. این مانور با شعار ملی «آب را دریابیم» و با هدف افزایش آگاهی عمومی نسبت به اهمیت مصرف بهینه آب و مقابله با مصارف غیرضروری، کار خود را رسماً آغاز کرد.
گزارش ویژه
گزارش فعالیتهای انجمن صنفی ویراستاران
در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران (۱۷-۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴)
آغاز اجرای شبکه فاضلاب شرق نیشابور با ۶۷۰ میلیارد ریال اعتبار
خاتون شرق- رئیس هیئتمدیره و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان نیشابور از آغاز ادامه عملیات اجرایی پروژه توسعه خط اصلی فاضلاب شرق این شهر خبر داد.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.