سرمایه‌گذاری ۶۰ میلیارد تومانی خیر نیک اندیش نیشابوری برای تحقق رؤیای درمان سرطان
سرمایه‌گذاری ۶۰ میلیارد تومانی خیر نیک اندیش نیشابوری برای تحقق رؤیای درمان سرطان
خاتون شرق- احداث مرکز جامع تشخیصی و درمانی سرطان با زیربنای بیش از هزار و ۲۰۰ متر مربع در بیمارستان سوم(عطار) دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به همت خیر سلامت حاج محمد تقی پور با حضور جمعی از مسئولان و چهره‌های شاخص حوزه سلامت آغاز شد.

احداث مرکز جامع تشخیصی و درمانی سرطان با زیربنای بیش از هزار و ۲۰۰ متر مربع در بیمارستان سوم(عطار) دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به همت خیر سلامت حاج محمد تقی پور با حضور جمعی از مسئولان و چهره‌های شاخص حوزه سلامت آغاز شد.
این مرکز با هدف ارائه‌ی خدمات تخصصی در حوزه‌ی انکولوژی، شیمی‌درمانی، پرتودرمانی و پزشکی هسته‌ای ساخته می‌شود؛ خدماتی که تا پیش از این در نیشابور در دسترس نبود و بیماران ناگزیر به مراجعه به مشهد و دیگر شهرهای بزرگ بودند.

بدون اتکا به منابع دولتی این پروژه را به سرانجام می‌رسانیم
جعفر تقی‌پور فرزند این خیر نیک اندیش در این مراسم گفت: هدف از تأسیس این مجموعه ارائه خدمات تخصصی و پیشرفته‌ای چون پرتودرمانی، شیمی‌درمانی و پزشکی هسته‌ای است؛ خدماتی که تاکنون بیماران نیشابور و شهرستان‌های اطراف برای دریافت آن ناچار به سفرهای پرهزینه و خسته‌کننده به شهرهای اطراف بوده‌اند.
وی افزود: ایده اولیه این مرکز سال‌ها پیش در قالب تفاهم‌نامه‌ای مشترک با دانشگاه علوم پزشکی نیشابور شکل گرفت، اما به دلیل عدم تایید سازمان‌های ملی، طرح متوقف شد.
وی ادامه داد: امروز تصمیم گرفتیم بدون اتکا به منابع دولتی، این پروژه را به سرانجام برسانیم، چراکه دیدن رنج بیماران و خانواده‌هایی که برای درمان سرطان ناچار به سفرهای پرهزینه و طاقت‌فرسا به شهرهای اطراف بودند.
وی با بیان اینکه مرکز جامع سلامت یک ضرورت حیاتی برای منطقه شمال‌شرق خراسان است بیان کرد: ساختمان این مرکز با اعتباری بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال احداث خواهد شد، اما بخش قابل توجه طرح، تامین تجهیزات پرتودرمانی با فناوری بالا به ارزش بیش از سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است.
وی افزود: این تجهیزات شامل دستگاه‌های شتاب‌دهنده خطی و سیستم‌های حفاظت پرتویی پیشرفته خواهد بود که برای نخستین بار در منطقه پیاده‌سازی می‌شوند.
وی درباره ویژگی‌های فنی این پروژه گفت: ساخت اتاق‌های پرتودرمانی مستلزم رعایت استانداردهای بسیار سختگیرانه‌ای‌ست. ضخامت دیوارها و سقف‌ها باید سه متر باشد تا ایمنی کامل بیماران و کارکنان تضمین شود و خوشبختانه تیم فنی متخصصی همراه ما هستند و پیش‌بینی می‌کنیم ظرف ۱۲ ماه فاز اول پروژه آماده بهره‌برداری باشد.

مهندس وکیلی خیر مدرسه‌ساز نیشابور: حاج محمد تقی‌پور از سال‌ها قبل یار من در ساخت مدارس بودند
مهندس عبدالرضا وکیلی، خیر مدرسه‌ساز و چهره آشنای حوزه عمرانی و سلامت نیشابور، در مراسم کلنگ‌زنی مرکز جامع تشخیصی درمانی سرطان گفت: سابقه دوستی من با حاج محمدتقی‌پور به سال ها قبل برمی‌گردد؛ از همان سال‌ها یار من در ساخت مدارس بودند و امروز هم، در کنار هم برای سلامت مردم قدم برمی‌داریم.
او با بیان اینکه هرگز حوزه بهداشت و درمان را فراموش نکرده‌، افزود: برای من، سلامت مردم اولویت است. پروژه سلف‌سرویس دانشگاه را اکنون برای رفاه دانشجویان و اساتید در دست اجرا داریم. همچنین، برای ساخت سالن ورزشی با مشارکت صندوق رفاه دانشجویی، بودجه‌ای ۲۶۳ میلیارد تومانی در نظر گرفته شده که ۵۰ درصد آن را وزارتخانه و ۵۰ درصد دیگر را من تأمین خواهم کرد.
مهنس وکیلی با اشاره به پروژه‌های در دست بررسی تصریح کرد: پروژه اورژانس هفت طبقه بیمارستان را بازدید کردم. پروژه‌ای بسیار ارزشمند و حیاتی است که ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه خواهد داشت. با برخی دیگر از خیرین گفت‌وگو کرده‌ام و اگر تصویب شود، باید با هم آن را به سرانجام برسانیم.

پاسخی جدی به یکی از دردناک‌ترین نیازهای مردم منطقه
دکتر علیرضا متولی‌زاده رئیس مجمع خیرین سلامت شهرستان نیشابور در این مراسم گفت: این فقط یک پروژه‌ی عمرانی نیست، بلکه پاسخی جدی به یکی از دردناک‌ترین نیازهای مردم منطقه است. بیماران سرطانی ما سال‌هاست رنج سفرهای روزانه‌ی طاقت‌فرسا را به دوش می‌کشند و بعضی‌ها فقط به‌دلیل نبود اقامتگاه یا نبود وسیله‌ی رفت‌وآمد، درمان را رها می‌کنند و در بستر بیماری جان می‌سپارند. ما برای همین آدم‌ها این بنا را می‌سازیم.
او همچنین از روند پرچالشی که پروژه پشت‌ سر گذاشته سخن گفت: در سال ۱۴۰۰ پروژه با خاک‌برداری در بیمارستان حکیم آغاز شد، اما با واگذاری ناگهانی زمین به بخش دیگری، خیر پروژه، مرحوم حاج آقای تقی‌پور، دلخور شدند. اما با تلاش و همدلی دوباره، پروژه جان گرفت و امروز کنار خانواده‌ی بزرگ تقی‌پور، این مسیر را ادامه می‌دهیم.
به گفته‌ دکتر متولی‌زاده عملیات اجرایی این مرکز شامل ۵۰۰۰ متر خاک‌برداری، ۲۵۰ تن میلگرد، ۱۰۰۰ مترمکعب بتن‌ریزی، ۲۵۰۰ متر دیوارچینی و ۸۰۰ متر سقف‌سازی است و تمامی مراحل با نظارت دقیق و استفاده از مصالح باکیفیت، از جمله بتن تأمین‌شده توسط شرکت خیام بتن، انجام خواهد گرفت.

ساخت مرکز جامع سرطان نیشابور؛ گامی در مسیر عدالت درمانی
رییس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور نیز در این مراسم با اشاره به کمبود زیرساخت‌های درمان سرطان در منطقه، تاسیس این مرکز را «ضرورتی حیاتی برای بیماران» دانست و گفت: تاسیس این مرکز تخصصی سرطان در نیشابور، تبلور امید، کرامت و تسهیل دسترسی عادلانه به خدمات تخصصی برای بیماران شهر و منطقه است.
دکتر غزاله دوست‌پرست با بیان اینکه صف انتظار بیماران برای رادیوتراپی در شهرهای بزرگ گاه تا سه ماه به طول می‌انجامد، افزود: برای بیماری مثل سرطان، حتی یک روز نیز در روند درمان تعیین‌کننده است. این در حالی‌ است که بیماران ما مجبورند مسیرهای طولانی تا مشهد یا سبزوار را طی کنند.
وی ادامه داد: مرکز درمان سرطان شامل ۲ سازه ویژه برای نصب دستگاه‌های پیشرفته پرتودرمانی، همچون شتاب‌دهنده خطی، سی‌تی‌سیمولاتور و براکی‌تراپی است که موافقت اصولی آن‌ها پیش از آغاز ساخت اخذ شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور همچنین از راه‌اندازی بخش شیمی‌درمانی با ۱۰ تخت فعال، پیش‌بینی تجهیزات تشخیصی مانند گاما کمرا و دستگاه‌های سونوگرافی، و طراحی نقشه‌ مهندسی سازگار با نیازهای بالینی تخصصی خبر داد.
دکتر دوست پرست بر ضرورت تاسیس «همراه‌سرا» برای بیماران شهرستانی تاکید کرد و افزود: بیماری که پس از شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی نیازمند حداقل ساعات مراقبت و استراحت است، نباید دغدغه اقامت داشته باشد. دعوت می‌کنم خیرین گرامی در این مسیر نیز همراه ما باشند.

عقب‌ماندگی‌های جدی نیشابور در حوزه سلامت
یحیی سلیمانی نماینده مردم نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان‌جلگه در مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: اولویت اصلی حاج محمد تقی‌پور ارتقای شاخص‌های بهداشت و درمان در نیشابور بزرگ است؛ حوزه‌ای که با عقب‌ماندگی‌های جدی روبروست و نیازمند توجه جدی دولت و مردم است.
وی افزود: در جلسه‌ای که امروز داشتیم این واقعیت بیش از پیش آشکار شد که ما هنوز از استانداردهای ملی در شاخص‌هایی چون تخت بیمارستانی و زیرساخت‌های درمانی فاصله‌ی زیادی داریم.
حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی امام جمعه نیشابور اظهار کرد: خیرین از جنس ایمان هستند؛ می‌سازند برای خدمت، نه برای شهرت و نام.
وی با تقدیر از خیّر نیک اندیش سلامت حاج محمدتقی‌پور و سایر خیرین محترم؛ این کار را نشان ایمان و خلوص نیت ایشان دانست.
مهدی دونده معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور گفت: این پروژه یکی از نیازهای اساسی منطقه است.
او با اشاره رایج ترین علل مرگ و میر از جمله سرطان، بیماری‌های قلبی- عروقی وسوانح رانندگی افزود: پیش از انقلاب شاخص امید به زندگی در کشور حدود ۵۰ تا ۶۰ سال بود و امروز این عدد به ۷۵ تا ۸۰ سال رسیده که بدون همراهی خیرین، ممکن نبود. هر جا خیرین ورود کردند، خدمات درمانی و کیفیت آن افزایش و گسترش و هزینه‌ها کاهش یافته‌اند. نیشابور از نظر بهداشتی و درمانی همچنان فاصله‌ای با سرانه ملی دارد و این پروژه‌ها می‌توانند این شکاف را کاهش دهد.