جذب دانشجوی بین‌المللی در دستور کار دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور
جذب دانشجوی بین‌المللی در دستور کار دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور
خاتون شرق - نخستین نشست خبری مشترک معاون فرهنگی و دانشجویی، سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری و معاون آموزشی دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور در محل سالن آمفی تئاتر پردیس این دانشگاه برگزار شد.

نخستین نشست خبری مشترک معاون فرهنگی و دانشجویی، سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری و معاون آموزشی دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور در محل سالن آمفی تئاتر پردیس این دانشگاه برگزار شد.
در این برنامه دکتر محمدجواد فرح‌بخش معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور گفت: از جمله برنامه‌های این معاونت برگزاری اردوهای زیارتی دانشجویان به قم و مشهد و عتبات عالیات به مناسبت‌های مختلف و همچنین اردوی راهیان پیشرفت برای بازدید دانشجویان از مرکز فناوری‌های نائو در تهران و‌ پارک علم‌وفناوری سلامت مشهد از دیگر برنامه‌های این معاونت بوده است.
همچنین برگزاری اردوی جهادی به روستاهای نیشابور بزرگ از جمله اعزام متخصص بیماری‌های زنان و‌ ماما به کلاته محمدجان، اعزام دانشجویان به روستای قلعه شیشه و غوش آغل از جمله این برنامه‌ها بوده است و یک‌هزار و ۵۷۶نفر از کارکنان این دانشگاه در جشنواره قرآن و عترت شرکت کردند که ۱۵نفر موفق به کسب مقام کشوری شدند و همه تلاش ما ایجاد نشان و بالندگی در حوزه دانشگاه است و این جز با همدلی و همراهی همه ارکان ممکن نیست.
وی اظهار کرد: با ارتقای دانشکده علوم‌پزشکی نیشابور به دانشگاه راه سختی برای برون رفت از مشکلات زیرساختی حوزه دانشجویی در پیش رو داریم و نخستین گام در این راه فرهنگ‌سازی است و به زودی سلف سرویس مرکزی دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور به بهره‌برداری می‌رسد و امکان طبخ روزانه سه‌هزار پرس غذا در این مرکز فراهم است .

وی گفت: دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور خوابگاه دختران دارد اما خوابگاه پسران ندارد و مستاجر است که در شان دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور نیست و این‌ ظرفیت با استفاده از ماده ۲۳ احیا شد و طی هشت ماه آینده خوابگاه پسران این دانشگاه به بهره‌برداری خواهد رسید و علاوه بر این برای تامین تجهیزات این خوابگاه اعتبار لازم در صندوق رفاه دانشجویان به میزان ۳۰میلیارد تومان مصوب شده است.
وی با بیان اینکه چرا دانشگاه نیشابور بزرگ باید از دانشگاههای همجوار کمتر باشد؟ اظهار کرد: به هیچکس اجازه نمی‌دهیم به شخصیت حقوقی دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور به خاطر نداشتن امکانات در سطح ملی و منطقه‌ای توهین کند.
وی گفت: بودجه لازم به میزان ۲۵میلیارد تومان برای احداث خوابگاه متاهلی دانشگاه تامین شده اما زمین مورد نیاز برای احداث این مجتمع ۲۵واحدی در نیشابور پیدا نمی‌شود و امکان دارد با توجه به تورم اگر زمین مورد نیاز پیدا نشود دیگر با این پول نتوانیم زمین بخریم.
وی افزود: کرسی چینی سالن ورزشی دانشگاه درحال انجام است و امیدواریم طی ۹ماه آینده به پایان برسد و احداث سالن آمفی تئاتر ۵۰۰نفری نیز جزو برنامه‌های آینده دانشگاه است. در دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور بیش از ۱۵هزار گونه رزماری و شمشاد کاشته شده است و در حال حاضر هزینه زیادی برای آبیاری فضای سبز دانشگاه با آب غیرشرب انجام می‌شود و ایجاد تصفیه‌خانه برای تامین این آب در دستور کار قرار دارد.
مصوبه هیات امناء برای ساماندهی حمل‌ونقل دانشجویان گرفته شد و برای این منظور ۱۰میلیارد تومان اعتبار مصوب شده است.

زیرساخت‌های لازم برای اخذ مجوز رشته داروسازی در نیشابور وجود دارد
دکتر حسن قدسی معاونت آموزشی دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور در این برنامه گفت: در دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور در دانشکده بهداشت و پیراپزشکی پنج رشته مهندسی بهداشت محیط، مهندسی بهداشت حرفه‌ای کار، مهندسی فناوری اطلاعات سلامت، آموزش بهداشت و ارتقای سلامت و مهندسی علوم‌پزشکی و صنایع غذایی فعال است که از طریق کنکور سراسری دانشجو می‌پذیرد.
در دانشکده پرستاری و مامایی ۲رشته کارشناسی ناپیوسته فوریت‌های پزشکی و مامایی فعال است و مجوز کارشناسی مامایی هم گرفته شده است.
پرستاری، اتاق عمل، هوش‌بری و فوریت‌های پزشکی نیز از دیگر رشته‌های این دانشگاه است و موافقت اصولی دانشکده پزشکی نیز پارسال اخذ شد و امیدواریم به زودی موافقت قطعی آن هم گرفته شود که ظرفیت بسیار خوبی برای جذب ۶۶ عضوهیات علمی است که از این تعداد ۴۰نفر متخصص خواهد بود و در دانشکده پزشکی سه رشته پزشکی عمومی، تغذیه و کارشناسی ارشد زیست فناوری پزشکی داریم و تا شهریورماه فراخوان جذب ۱۱عضو هیات علمی داریم.

وی افزود: در حال حاضر پیگیر اخذ مجوز رشته‌های داروسازی، دندانپزشکی و طب سنتی هستیم و واحد تولیدی سیمرغ دارو که در شرق کشور بی‌نظیر است در نیشابور فعال است و زیرساخت‌های لازم برای اخذ مجوز رشته داروسازی در نیشابور وجود دارد.
وی گفت: تا سه سال آینده با پیگیری‌های انجام شده پنج رشته در سطح ارشد به دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور اضافه خواهد شد که شامل ارشد پرستاری داخلی جراحی، ارشد پرستاری اورژانس، ارشد تکنولوژی، ارشد فناوری اطلاعات سلامت و ارشد تغذیه بالینی، ارشد بهداشت محیط است و امیدواریم مجوز پی اچ دی تکنولوژی را هم بتوانیم اخذ کنیم.
وی گفت: همه امکانات لازم برای جذب دانشجوی پزشکی در دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور وجود دارد و در برخی موارد حتی از دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد بهتر است و در دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور زیرساخت‌های خوبی ایجاد شده و ظرفیت مرکز آزمون الکترونیک با ۴۳ سیستم فعال در دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور فعال شده که سایر مراکز آموزشی نیشابور نیز می‌توانند از این ظرفیت استفاده کنند همچنین مرکز تولید محتوا در دوران شیوع کرونا در این دانشگاه فعال شده است.
وی گفت: براسای سند آمایش مجوز جذب دانشجوی بین‌المللی از کشورهای افغانستان، پاکستان، چین و نیوزیلند در رشته مامایی در دستور کار دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور قرار گرفته که در توسعه زیرساخت‌های این دانشگاه بسیار موثر خواهد بود.

احیای زیرساخت های تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور

دکتر علی غلامی سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور در این برنامه با بیان اینکه امیدواریم طی سال‌های آینده دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور مجددا به رتبه های زیر ۳۰ در حوزه تحقیقات در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور دست یابد گفت: ایجاد و احیاء زیر ساخت های تحقیقاتی دانشگاه بسیار با اهمیت است که در همین راستا پیگیر احیاء آزمایشگاه جامع تحقیقات بودیم که به لطف خداوند طی چند هفته اخیر پیشرفت های خوبی حاصل شده است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر سه مرکز تحقیقاتی دارای موافقت اصولی در دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور شامل مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر، مرکز تحقیقات سلامت سالمندی و مرکز تحقیقات سلامت محیط کار وجود دارد و تلاش می‌کنیم که در آینده نزدیک حداقل یکی از این مراکز از موافقت اصولی به موافقت قطعی تبدیل بشود.

وی گفت: با وجود واحدهای صنعتی متعدد در نیشابور، مرکز تحقیقات سلامت محیط کار از اهمیت زیادی برخوردار است و می تواند در زمینه های تحقیقاتی مرتبط با صنعت و دانشگاه مفید واقع گردد. در انتها ایشان گفت که برای ارتقای دانشگاه علوم‌پزشکی نیشابور از تیپ سه به تیپ دو و یک باید حوزه پژوهش به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.