شهرستان زبرخان دارای سه شهر خرو ، دررود و قدمگاه حدود شش ماه قبل به شهرستان ارتقا یافت وقرار بود پس از ارتقا به شهرستان علاوه بر احداث ساختمان فرمانداری در محل مناسبی واقع در نقطه مرکزی سه شهر خرو ، قدمگاه و دررود ، ادارات نیز با رعایت عدالت بین سه شهر تقسیم شود که دراین خصوص اقدامی صورت نگرفته است. شایان ذکراست برابر با سرشماری سال ۹۵شهر خرو ۱۳۵۳۵ نفر جمعیت ، شهر دررود ۵۷۱۷ نفر جمعیت و شهر قدمگاه ۳۰۱۰ نفر جمعیت دارند وشهرستان زبرخان اکنون ۱۰۹ آبادی دارای سکنه دارد.
گلایه دررودی ها
شهر دررود با حدود ۷ هزار نفر جمعیت در فاصله ۳۰ کیلومتری شرق نیشابور و ۹۰ کیلومتری غرب مشهد در شهرستان تازه تاسیس زبرخان و در دامنه رشته کوه بینالود قرار دارد. این شهر از سال ۱۳۳۷ به مدت شش سال به صورت آزمایشی و از سال ۱۳۴۳ به صورت رسمی جزو شهرهای کشور شناخته شده است ، پس از ارتقای زبرخان به شهرستان با گذشت حدود شش ماه مردم از مستقرنشدن ادارات در شهرهای دررود ،قدمگاه و خرو گلایه دارند .
قدمت دررود مدنظر قرار گیرد
سید محسن حسینی یکی از فرهنگیان دررود با بیان این که به لحاظ قدمت اولین شهر این شهرستان هستیم میافزاید: قرار بود بعد از ارتقا به شهرستان ادارات با رعایت عدالت بین شهرها تقسیم شود اما با گذشت شش ماه هنوز این اتفاق نیفتاده است.
مردم درکمک به دولت همت کرده اند
سید اسماعیل حسینی از معتمدین محله امیرالمومنین(ع) به همکاری مردم و خیران در ساخت ساختمان های مورد نیاز برخی نهادها و ادارات در شهر دررود از ابتدای انقلاب اسلامی تا الان اشاره می کند و می گوید: کمیته انقلاب اسلامی که الان کلانتری شده، کمیته امداد امام(ره)، بهزیستی، مخابرات، ثبت احوال، پست، بهداشت و درمان، سپاه پاسداران، اداره برق،آب وفاضلاب و کتابخانه از مراکزی است که با پیگیری مردم و حتی در برخی مواقع با اهدای زمین و ساخت بنا احداث شده است که برخی از آن ها بعد از مدت ها از این شهر منتقل شده اند یا از ساختمان آن استفاده نمی شود یا به مکانی برای اقامت کارکنان همان اداره در روزهای تعطیل تبدیل شده است. محمدحسن درودی یکی از اعضای شورای حل اختلاف دررود میگوید: هیچ ادارهای در این شهر مستقر نشد.
در ارتقا عدالت رعایت شود
شهروند دیگری رعایت عدالت و انصاف در ارتقای زبرخان به شهرستان را که مدام از زبان مسئولان بازگو میشود ، در صورتی عملی میداند که ادارات به نسبت مساوی بین سه شهر تقسیم و همه از موهبت ارتقا بهره مند شوند. سیدمهدی حسینی ادیب می گوید: حال که قرار شده با وحدت و همدلی برای ارتقای زبرخان تلاش کنیم لازمه آن تقسیم ادارات و نهادها در منطقه است و مردم دررود باید طعم آن را احساس کنند .
وجود ساختمان دولتی برای ادارات
شهروند دیگری در همین باره میگوید: وقتی ساختمان اداره ای در شهر دررود سال ها قبل تکمیل شده و همان اداره در مرکز شهرستان در ساختمان اجارهای روزگار میگذراند ،چطور باید گلایه نکرد و سخن نگفت در حالی که همان ساختمان را در شهردررود به سوئیت و اقامتگاه کارکنان تبدیل کردهاند. موسوی استقرار ادارات و انتقال امکانات به هر مکانی را وظیفه دولت ذکر می کند و می گوید: وقتی مردم با رضایت واشتیاق برای استقرار یک اداره یا نهاد هزینه و سرمایهگذاری میکنند، کم توجهی به این خواسته مردم یا تبدیل آن برای اقامت کارکنان، توهین به مردم و دلسرد کردن آن ها در انجام کارهای خیر درآینده است.
مصوبه هیئت ۵ نفره اجرا شود
امام جمعه دررود نیز به نشست مشترک پنج نفره مدیر کل سیاسی انتخابات و تقسیمات کشوری وزارت کشور، معاون سیاسی استاندار، دادستان خراسان رضوی و نمایندگان مردم زبرخان در مجلس شورای اسلامی در ۱۲ تیر ۹۹ در استانداری اشاره می کند و می گوید: برای اصلاح بند پ مصوبه شماره ۱۷۲۸۹/ت ۵۶۰۳۸ مورخ ۲۴/۰۲/۹۹ هیئت وزیران مبنی بر ارتقای زبرخان به شهرستان یکی از خروجیهای این نشست تغییر مرکز شهرستان از قدمگاه به زبرخان بود وفرماندار باید تلاش کند اصلاحیه دیگر این مصوبه که در نظر گرفتن محل مناسبی واقع در نقطه مرکزی سه شهر دررود، قدمگاه وخرو برای احداث فرمانداری است اجرایی شود. حجت الاسلام سجادی زاده وجود چند ساختمان دولتی درشهر دررود را که از قبل ساخته شده و استفاده نمی شود ، یادآور می شود و می افزاید: اداراتی که در شهرستان امکانات و ساختمان مناسبی ندارند می توانند به ساختمانهای موجود در شهردررود منتقل شوند یا از این امکانات برای ادارات جدید استفاده شود و مورد تاکید فرماندار است که این ادارات مستقل و غیر وابسته باشند.سید قاسم موسوی رئیس شورای اسلامی شهر دررود می گوید: دررود جزو قدیمی ترین شهرها در استان و کشور است اما بدون تعارف باید گفت در حق مردم ما که جزو بهترین مردم وپیشگامان پیروزی انقلاب اسلامی بودند کوتاهی شده است.
اظهارات ساکنان خرو
حسینی یکی از شهروندان شهر خرو می گوید : زمانی که این بخش می خواست به شهرستان ارتقا یابد، بنا به اظهار اعضای شورای اسلامی قرار بود پس از ارتقا تعدادی از اداره ها در شهر خرو مستقر شوند اما فقط بخشداری مرکزی و راهنمایی و رانندگی و منابع طبیعی در این شهر مستقر شدند و همچنان مردم این شهر پر جمعیت باید برای انجام کارهای خود به شهر قدمگاه بروند. رحمانی شهروند دیگر هم می گوید : معمولا هر جا که جمعیت است باید امکانات هم به آن جا برود و اداره هایی هم که ارباب رجوع زیادی دارند باید در نقاط پر جمعیت مستقر شوند ولی در شهرستان زبرخان این موضوع برعکس اتفاق افتاده است. حیدری یکی دیگر از خروی ها می گوید : تاکنون زمین هایی برای ساخت و استقرار ادارات همچون اداره ثبت احوال ، دانشگاه آزاد ، اداره برق ،اداره مخابرات و … به صورت رایگان از طرف شورای اسلامی خرو واگذار شده ولی دریغ از استقرار آن ها و ارائه خدمات به مردم.
علاوه بر مردم ، امام جمعه و شورای اسلامی خرو هم از تقسیم ناعادلانه ادارات و محل استقرار فرمانداری گلایه هایی دارند. امام جمعه شهر خرو می گوید : شهر خرو قطب اصلی باغداری و کشاورزی است و با قرار گرفتن دومین شهرک صنعتی خراسان رضوی در این شهر و همچنین وجود ۳۸ درصد جمعیت شهرستان زبرخان در شهر خرو متاسفانه خرو از نگاه مسئولان دور مانده است. حجت الاسلام والمسلمین برزو می افزاید : من به تعدادی از مسئولان می گویم امروز که خداوند این توفیق را به ما داده است تا به مردم خدمت کنیم عدالت و انصاف را سر لوحه اعمال خود کنید تا آیندگان از ما به نیکی یاد کنند. وی از دو نماینده مردم شهرستان های نیشابور ،فیروزه و زبرخان در مجلس خواست تا هرچه زودتر اصلاحیه مصوبه هیئت وزیران را پیگیری کنند تا مردم طعم شیرین عدالت و ارتقا را احساس کنند. حسین قدمیاری رئیس شورای اسلامی شهر خرو هم ضمن گلایه از وجود بی عدالتی در تقسیم ادارات و روشن شدن وضعیت استقرار ساختمان فرمانداری شهرستان می گوید : هر روز تعدادی از مردم با مراجعه حضوری به دفتر شورای اسلامی یا از طریق تماس تلفنی خواستار پیگیری تقسیم عادلانه ادارات هستند. وی می افزاید : با توجه به گذشت شش ماه از تنظیم صورت جلسه اصلاحی در استانداری خراسان رضوی گویا تعدادی از مسئولان عزمی برای پیگیری و عملی شدن این صورت جلسه که از مطالبات مردم است، ندارند .
رعایت عدالت و انصاف در بهره گیری ۳ شهر از امکانات دولتی مد نظر ما نیز است
در همین باره سید یحیی سلیمانی که از ۱۲ تیر ۹۹ به عنوان اولین فرماندار شهرستان زبرخان انتخاب شده نیز می گوید: حقیر به عنوان فرماندار این شهرستان انتخاب شده ام تا به مردم خدمت کنم و این مسئولیت را که در سایه امنیتی که از خون شهدا و ایثارگری رزمندگان برای کشور به دست آمده غنیمت می شمارم. وی می افزاید: باید تمام تلاش ما حفظ وحدت و انسجام بین سه شهر و آحاد مردم باشد و قطعاً اگرشرایطی فراهم شود که بتوانیم از اعتبارات دولتی برای ساخت ساختمان فرمانداری در نقطهای بین سه شهربا صلاحدید استانداری استفاده کنیم ،کوتاهی نخواهم کرد. وی با بیان این که رعایت عدالت و انصاف در بهره گیری سه شهر از امکانات دولتی مد نظر ما نیز است تصریح می کند: در تقسیم ادارات و نهادهایی که قرار است به شهرستان منتقل شود قطعاً عدالت رعایت شده و مردم دررود نیز از این نعمت برخوردار خواهند شد واین موضوع نیاز به زمان دارد. سلیمانی می گوید: موضوع جاده ارتباطی دررود به قدمگاه نیز در سفر اخیر دکترنیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی مطرح شد و وی برای تعریض ودو بانده کردن این جاده مبلغ ۵ میلیارد تومان اختصاص داد که قرارشد یک ماه پس از سفر وی به زبرخان، در تهران نشست مشترکی با حضور وزیران مربوط تشکیل و تخصیص این اعتبار و هزینه شدن آن با نظارت مستقیم فرماندار انجام شود.
برای استقرار و استقلال هر چه زودتر ادارات در زبرخان پیگیری می کنیم
سید یحیی سلیمانی فرماندار شهرستان زبرخان می گوید: تعدادی از اداره ها همچون اداره آموزش و پرورش ، دادگستری و اداره تامین اجتماعی از قبل از ارتقا به صورت مستقل در این شهرستان در حال ارائه خدمات به مردم هستند و بعد از ارتقا طی پنج ماه اداره دام پزشکی ، اداره منابع طبیعی، شبکه بهداشت ودرمان و فرماندهی نیروی انتظامی در زبرخان مستقر شدند و تعداد دیگری از ادارات را هم در حال پیگیری هستیم تا هر چه زودتر تا پایان سال در این شهرستان مستقر شوند. وی می افزاید : تعدادی از ادارات هم باید از طریق وزارتخانه ها در تهران برای تعیین چارت آن ها پیگیری شود و برای استقرار و جانمایی ادارات در این شهرستان قطعا درباره توانمندی ها و قابلیت های هر یک از شهرهای خرو ، دررود و قدمگاه پس از تشکیل جلسه با حضور دو نماینده مردم شهرستان های نیشابور، فیروزه و زبرخان در مجلس شورای اسلامی تصمیم گیری خواهد شد .
- منبع خبر : خراسان