درخشش مدیریت فولاد خراسان در سایه خاموشی‌ها و کمبود گاز
درخشش مدیریت فولاد خراسان در سایه خاموشی‌ها و کمبود گاز
خاتون شرق- سه‌شنبه ۱۷ تیرماه مجمع‌عمومی عادی شرکت مجتمع فولاد خراسان با نماد بورسی فخاس در سالن‌ همایش‌های هتل نوین پلاس مشهد با حضور کتایون دوانلو نماینده صندوق بیمه روستائیان و عشایر به عنوان رئیس مجمع، یحیوی نماینده شرکت سرمایه‌گذاری معادن و فلزات به عنوان ناظر اول، مظاهری شرکت سرمایه‌گذاری ارشک به عنوان ناظر دوم، طهمورث جوانبخت مدیرعامل و نایب‌رئیس هیئت‌مدیره شرکت مجتمع فولاد خراسان، شریعه نماینده مؤسسه حسابرسی و بازرس قانونی هیئت‌رئیسه و دانیال آستانه به عنوان دبیر جلسه برگزار شد.

سه‌شنبه ۱۷ تیرماه مجمع‌عمومی عادی شرکت مجتمع فولاد خراسان با نماد بورسی فخاس در سالن‌ همایش‌های هتل نوین پلاس مشهد با حضور کتایون دوانلو نماینده صندوق بیمه روستائیان و عشایر به عنوان رئیس مجمع، یحیوی نماینده شرکت سرمایه‌گذاری معادن و فلزات به عنوان ناظر اول، مظاهری شرکت سرمایه‌گذاری ارشک به عنوان ناظر دوم، طهمورث جوانبخت مدیرعامل و نایب‌رئیس هیئت‌مدیره شرکت مجتمع فولاد خراسان، شریعه نماینده مؤسسه حسابرسی و بازرس قانونی هیئت‌رئیسه و دانیال آستانه به عنوان دبیر جلسه برگزار شد.
در این جلسه که با حضور بیش از ۹۰درصد سهام‌داران برگزار شد نماینده سازمان بورس به‌صورت آنلاین در جلسه حضور داشت.
ارائه گزارش هیئت‌مدیره و بازرس قانونی، تصویب صورت‌های مالی سال منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۳، انتخاب اعضای هیئت‌مدیره، اتخاذ تصمیم در خصوص تقسیم سود، انتخاب حسابرس و بازرس قانونی، انتخاب روزنامه‌ کثیرالانتشار، تعیین پاداش هیئت‌مدیره و تعیین حق حضور اعضای غیرموظف هیئت‌مدیره از دستور کارهای این جلسه بود.

طهمورث جوانبخت مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان در جلسه مجمع‌عمومی عادی این شرکت با ارائه گزارش کاری از عملکرد این شرکت درسال گذشته با اشاره به اینکه در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ ایران در صنعت فولادسازی به ترتیب جایگاه دهم و هفتم را به خود اختصاص داده گفت: خط فولادسازی این مجتمع با ظرفیت تولید یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن و خط‌نورد با ظرفیت اسمی ۵۵۰ هزار تن در حال فعالیت است و تعداد کل نیروهای این کارخانه به‌صورت مستقیم یک هزار و ۵۰۰ نفر است.
وی با اشاره به این که قیمت جهانی میلگرد آجدار و شمش صادراتی به ترتیب ۳۵ و ۲۶ درصد کاهش داشته اظهار کرد: مجتمع فولاد خراسان در بین ۲۰ فولادساز کشور با یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن تولید جایگاه نهم را به خود اختصاص داده است.

فولاد خراسان رتبه نخست عرضه میلگرد در کشور
وی با بیان اینکه محصول نهایی مجتمع فولاد خراسان میلگرد است گفت: در این حوزه مجتمع فولاد خراسان با ۷۳۱ هزار تن حجم عرضه در بازار بورس کالا در بین عرضه‌کنندگان میلگرد رتبه نخست را دارد و در سال ۱۴۰۳ این شرکت ۶ درصد از تولید میلگرد و پنج درصد از تولید شمش کشور را خود اختصاص داده و در رتبه‌بندی عرضه‌کنندگان شمش مازاد بر خودمصرفی در بورس کالا بر اساس حجم عرضه هم جایگاه نهم را دارد.
وی اظهار کرد: در مقایسه قیمت میلگرد در سال ۱۴۰۳ با نرخ گاز مصرفی و قیمت خرید برق می‌بینیم که حاشیه سود کاهش‌یافته و در پنج سال گذشته این وضعیت پیوسته نزولی بوده است.
جوانبخت گفت: فولاد خراسان تلاش کرده در همه زمینه‌ها عملکرد شفاف داشته باشد و تهدیدها و فرصت‌ها را شناسایی کند و باعرضه ۱۰۰ درصدی محصولات خود در بورس کالا، پایبندی خود را به شفافیت سازوکار فروش به نمایش گذاشته است.

کاهش ۱۷ هزار میلیارد ریالی هزینه حمل
وی اظهار کرد: یکی از تفاوت‌های عمده فولاد خراسان با سایر فولادسازی‌ها در سال گذشته این بوده که است که با مدیریت بهینه منبع‌یابی هزینه حمل به‌ازای هر تن ۱۳ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ کاهش‌یافته که در نهایت باعث کاهش یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان هزینه در سال ۱۴۰۳ شده و در نتیجه این آینده‌نگری‌ها، طی دو‌ سال گذشته موفق به تولید محصول نهایی مازاد بر ظرفیت اسمی شده‌ایم.
وی خاطرنشان کرد: همه مواد اولیه موردنیاز فولاد خراسان به طور ۱۰۰درصد در سال ۱۴۰۳ از خراسان بزرگ تأمین شده و در طی ۲ سال گذشته در زمان‌هایی که قیمت قراضه در کمترین میزان قرار داشت اقدام به خرید و ذخیره‌سازی کرد و بدین ترتیب با وجود وقفه‌های ناشی از قطعی گاز در واحد احیای مستقیم، واحد فولادسازی فعال و بالغ بر ۴۶ هزار تن تولید با استفاده از قراضه انجام شد و این یکی از اقدامات حیاتی فولاد خراسان بود.

برای نخستین‌بار تولید مازاد بر ظرفیت فولاد خراسان
مدیرعامل فولاد خراسان گفت: میزان تولید میلگرد فولاد خراسان همواره ۵۵۰ هزار تن بود و این شرکت موفق شد برای نخستین‌بار در ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مازاد بر ظرفیت تولید کند و به ۶۰۰ هزار تن تولید میلگرد برسد و این ناشی از افزایش بهینه تولید و کاهش توقفات خط تولید بوده است.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که در ۲ سال گذشته عدم‌النفع ناشی از قطع برق و گاز در فولاد خراسان که باعث توقف تولید شده بالغ بر ۲همت بوده است.
وی افزود: با این حال در سال ۱۴۰۳ میزان فروش میلگرد داخلی و شمش داخلی به ترتیب ۱۰ و ۵۴ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش داشته و طی این مدت میزان فروش میلگرد صادراتی هم ۴۸ درصد افزایش یافت.
وی گفت: در سال مالی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ فولاد خراسان در رشد سود عملیاتی در بین فولادسازان کشور رتبه نخست را کسب کرده و در رشد سود ناخالص مجتمع فولاد خراسان و فولاد مبارکه اصفهان پیشتاز بوده‌اند و همچنین فولاد خراسان در رشد سود خالص ۲ سال پیاپی رتبه نخست را دارد.
جوانبخت خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی در حوزه‌های تأمین، فروش و انسجام مدیریتی ‌و سرمایه‌های انسانی و‌ همدلی در تولید و توسعه، تکرار این موفقیت مالی را برای دومین سال پیاپی، رقم زده است.
بدین ترتیب تحقق بالاترین رشد سود خالص با ۲۵.۷ درصد و کسب رتبه نخست رشد سود درآمد عملیاتی به میزان ۲۵.۹ درصد و کسب رتبه نخست توان سودسازی به میزان ۵.۲ درصد برای دومین سال متوالی از دستاوردهای شرکت مجتمع فولاد خراسان است.

افزایش سرمایه شرکت مجتمع فولاد خراسان طی ۲۰ سال گذشته
وی اظهار کرد: در تاریخچه فولاد خراسان از بدو تأسیس تاکنون بیشترین میزان افزایش سرمایه مربوط به سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به ترتیب به میزان چهار و نیم و سه ممیز ۲ دهم همت از محل سود انباشته بوده است. این افزایش سرمایه باعث تأمین مالی شرکت بدون نیاز به جذب سرمایه از بیرون و همچنین با توجه به قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و ماده ۱۴ قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها برآورد می‌شود این افزایش سرمایه‌ها هزینه مالیات بردرآمد شرکت را برای سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به ترتیب مبالغ ۳هزار و ۵۰۰ و ۴هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال کاهش دهد.

فولاد خراسان دوباره در بین ۱۰۰ شرکت برتر کشور قرار گرفت
جوانبخت گفت: امروز فولاد خراسان در حوزه نیروی انسانی بنچمارک کشور است و همچنین توانست با صعود ۱۴ پله‌ای نسبت به سال ۱۴۰۱ به خاطر ارتقای ۶۹ درصدی درآمد فروش و بیشترین رتبه صعود در بین شرکت‌ها و با کسب رتبه ۸۸ دوباره در بین ۱۰۰ شرکت برتر ایران قرار بگیرد.
وی در خصوص طرح‌های توسعه‌ای فولاد خراسان اظهار کرد: توسعه زیر سقف واحد گندله‌سازی از ۲ و نیم به سه ممیز چهار میلیون تن به میزان ۹۰۰ هزار تن و بازسازی خط‌نورد کنونی برای توسعه سبد محصول از جمله طرح‌های توسعه‌ای در دست اجرای این شرکت است همچنین برای توسعه زنجیره ارزش طرح‌های احداث خط اول تولید کنسانتره به ظرفیت ۲ و نیم میلیون تن در شرکت فولاد شرق کشور، احداث فاز دوم تولید کنسانتره به ظرفیت ۲ و نیم میلیون تن در شرکت فولاد شرق خراسان و احداث کارخانه فرآوری قراضه به روش شریدر به ظرفیت ۱۸۰ هزار تن در سال و تملک واحدهای آهن اسفنجی موجود در منطقه در دست اجرا است.

گام بلند فولاد خراسان در سال ۱۴۰۳
دانیال آستانه معاون اقتصادی و مالی فولاد خراسان در این جلسه گفت: مجتمع فولاد خراسان با مشارکت فولاد مبارکه اصفهان در سال ۱۴۰۳ گام بلندی با شرکت در مزایده مجموعه اوپال برداشت که در بانک پارسیان با رقم ۶۷ هزار میلیارد تومان به مزایده گذاشته شد.
هدف از خرید سهام مجموعه سرمایه‌گذاری اوپال افزایش توان‌بخش صنعتی و معدنی مجتمع فولاد خراسان بود و ۳۵درصد وارد مشارکت شدیم.

معافیت‌های مالیاتی
در ادامه این مجمع معاون مالی و اقتصادی شرکت به موضوع معافیت‌های مالیاتی افزایش سرمایه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سازمان امور مالیاتی ابتدا میزان معافیت‌های دیگری نظیر معافیت صادرات یا مناطق ویژه اقتصادی را از معافیت افزایش سرمایه کسر می‌کند و سپس باقی‌مانده مشمول معافیت شرکت قرار می‌گیرد اما این در حالی است که در هیچ یک از متون قانونی کشور چنین مکانیزمی تصریح نشده ازاین‌رو، شرکت فولاد خراسان با قاطعیت این موضوع را از مسیرهای قانونی و مراجع ذی‌صلاح پیگیری می‌کند تا مطابق قانون بودجه و قانون تأمین مالی تمامی معافیت‌های مالیاتی، مقرر بدون کاهش یا تعدیل غیرقانونی به شرکت اختصاص یابد.
وی در ادامه گفت: پرونده مالیاتی سال ۱۴۰۳ هم اکنون در هیئت تجدیدنظر در حال بررسی است و کلیه اقدامات و نتایج این پیگیری‌ها پس از حصول نتیجه از طریق سامانه کدال به اطلاع سهام‌داران خواهد رسید.

رفع تعهد ارزی
معاون مالی و اقتصادی فولاد خراسان در خصوص رفع تعهد ارزی گفت: با توجه به اینکه موضوع رفع تعهد ارزی مرتبط با ارز حاصل از صادرات است و فولاد خراسان که کنار صادراتی آن متعلق به شرکت مادر بوده هنوز به طور کامل انجام نشده است؛ بنابراین این مبلغ تا زمان تعیین تکلیف نهایی همچنان به عنوان بدهی ارزی شرکت فولاد شرق در دفاتر طرفین فولاد خراسان و فولاد شرق
شناسایی می‌شود.
وی افزود: بر این ‌اساس نرخ این بدهی ارزی می‌بایست به‌صورت ادواری بر اساس نرخ اعلامی در سامانه ETS به‌روزرسانی و اعمال شود.

عملکرد مدیرعامل فولاد خراسان نسبت به سایر فولادی‌ها خوب است
حامد قادرمزی معاون وزیر و مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در این جلسه در مصاحبه با خاتون‌شرق درباره عملکرد جوانبخت مدیرعامل فولاد خراسان گفت: نتیجه عملکرد ایشان در مقایسه سایر فولادی‌ها بدون تعارف خوب بوده است و ما هنوز به دنبال ارتقای عملکرد به سطح عالی هستیم.

تست گرم فولاد سنگان خواف در اوایل سال آینده
طهمورث جوانبخت مدیرعامل فولاد خراسان در مصاحبه با خاتون‌شرق اظهار کرد: پیشرفت طرح فولاد شرق حدود ۶۸ درصد بوده است و با توجه به اینکه برخی از تجهیزات آن در حال ارسال از طریق حمل‌ونقل دریایی و برخی در حال ترخیص از گمرک است پیش‌بینی می‌شود اگر مورد و اتفاق خاصی رخ ندهد تست گرم این کارخانه در ابتدای سال آینده انجام خواهد شد.
وی درباره وضعیت صادرات فولاد خراسان گفت: تا اواخر سال گذشته به‌خاطر شرایط بازار صادرات مقرون به صرفه نبود و امسال که وضعیت بهتر شد صادرات فولاد خراسان به میزان ارز موردنیاز انجام شده است.

در پایان این جلسه اعضای مجمع‌عمومی فخاس پس از تأیید گزارش صورت‌های مالی، به تقسیم ۲۸۰ ریال سود به‌ازای هر سهم رأی مثبت دادند.
بودجه مسئولیت‌های اجتماعی شرکت مجتمع فولاد خراسان با رقم ۶۰ میلیارد تومان برای سال جدید به تصویب رسید.
همچنین با تصمیم اعضای مجمع‌عمومی، مؤسسه حسابرسی «هدف نوین نگر» به عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی و مؤسسه «ایران مشهود» به عنوان بازرس علی‌البدل شرکت تعیین شدند و روزنامه‌ «دنیای اقتصاد» نیز برای انتشار آگهی‌های رسمی فولاد خراسان به عنوان روزنامه کثیرالانتشار انتخاب شد.

ترکیب سهام‌داران فولاد خراسان عبارت است از:
صندوق بیمه اجتماعی روستایی با ۵۵/۷۴ درصد
شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات ۳۳/۴ درصد
مؤسسه صندوق حمایت از بازنشستگی کارکنان فولاد ۳/۱ درصد
شرکت بین‌المللی فولاد تجارت دالاهو ۰/۶ درصد
سایر سهام‌داران ۴/۲ درصد