به همین خاطر از ابتدای این ماجرا رسانه خاتونشرق با رعایت اصل بیطرفی در جهت آگاهی مخاطبان تلاش کرد در مصاحبه با اشخاص ذینفع در این جریان تصویری شفاف از اتفاقی که افتاده به شهروندان ارائه کند.
در آن زمان دکتر محمدحسین رحمانیدوست رئیس دانشگاه نیشابور درباره واگذاری حقبهرهبرداری از مجموعه افلاکنمای خیام به دانشگاه فردسی مشهد در مصاحبه با خاتونشرق گفت: ۲۴ سال قبل اعتباری به حساب دانشگاه فردوسی برای ساخت مجموعه افلاکنما واریز شد زیرا در آن زمان نیشابور دانشگاه دولتی نداشت و در سال ۱۳۹۹ مصوبهای هیات امنای دانشگاههای خراسان رضوی به تصویب رساند که به موجب آن مدت ۴۵ سال بهرهبرداری از این مجموعه به بنیاد حکیم عمرخیام نیشابوری واگذار کرد اما در هفتم اسفند ماه ۱۴۰۰ این مصوبه لغو و به دانشگاه فردوسی واگذار شد.
پس از آن خاتونشرق طی گزارشی مفصل ابعاد مختلف اینجریان را در مصاحبه با اشخاص مختلف بررسی و اسنادی را که توسط که صادقی سیرجانی رئیس سابق دانشگاه نیشابور در اختیارش قرار گرفته بود جهت اطلاع و قضاوت شهروندان منتشر کرد.
مشروح گزارش خاتون شرق درباره واگذاری حق بهره برداری از افلاک نمای خیام به دانشگاه فردوسی مشهد را در اینجا بخوانید:
افلاک نمای خیام، به نام نیشابور به کام خیام
از آن زمان رسانه خاتونشرق در جهت ایفای رسالت خود برای آگاهی و اطلاع شهروندان بدوندر نظر گرفتن گرایشهای حزبی و جناحی افراد دخیل در این ماجرا همواره پیگیر این موضوع به عنوان یکی از حقوق پایمال شده نیشابور بوده است تا اینکه چندی قبل در صفحه اینستاگرام احسان ارکانی نماینده مردم نیشابور، فیروزه و زبرخان خبری مبنی بر بازگشت مدیریت اینمجموعه به نیشابور منتشر شد.
در این خبر آمده است با پیگیری مجدانه احسان ارکانی و تذکر به وزیر علوم برای اصلاح مصوبه هیات امنای دانشگاه فردوسی مشهد درخصوص بهرهبرداری از افلاکنمای خیام نیشابور به عنوان اموال و حقوق قانونی مردم نیشابور، وزیر علوم تحقیقات و فناوری دستور موافقت برای ابطال مصوبه هیات امنای دانشگاه فردوسی را صادر نمود.
با ابطال مصوبه بحث برانگیز هیات امنای دانشگاه فردوسی مشهد ، بهرهبرداری از افلاکنمای خیام نیشابور کماکان در اختیار شهرستان نیشابور و دانشگاه نیشابور قرار خواهد داشت.
در این رابطه خاتونشرق به عنوان رسانهای که برای نخستین بار با انتشار این خبر توجه مسئولان را به حق از دست رفته نیشابور در موضوع افلاکنما جلب کرد در گفتوگو با احسان ارکانی از او درباره ابطال این مصوبه جنجالبرانگیز دانشگاه فردوسی پرسید.
ارکانی با اشاره به اینکه همان زمان پس از اطلاع از این موضوع آن را از طریق وزارتخانه پیگیری کرده گفت: در این مورد یک تذکر هم به وزیر علوم دادم و متذکر شدم در صورت حل نشدن این مسئله آن را به صورت طرح سوال مطرح خواهم کردم و متعاقب آن وزارت علوم با رئیس دانشگاه فردوسی مشهد برای اصلاح این موضوع مکاتبه کرد و دکتر ضابط رئیس دانشگاه فردوسی مشهد با من تماس گرفت و علت این مصوبه بحثبرانگیز را که حق بهرهبرداری را از هیات امنای افلاک نمای سلب کردهاند توضیح داده و گفتند در ۲۰سال گذشته ردیف بودجه تجهیز افلاکنما تحت عنوان پژوهشکده اختر فیزیک دانشگاه فردوسی بوده البته هیچ بحثی درباره اینکه اینجا متعلق به نیشابور است نداریم اما برای اینکه همچنان بتوانیم از بودجه دانشگاه فردوسی برای تجهیز و تکمیل افلاکنمای خیام استفاده کنیم [این مصوبه را دادهایم] تا پس از تکمیل آن بهرهبرداری افلاکنما به هیات امنا واگذار شود و مورد دیگری که گفتند این بود چون افلاکنما با بودجه دولتی ساخته شده , واگذاری آن به یک مجموعه غیردولتی اشکال قانونی دارد.
من به ایشان گفتم این نکات گرچه درست است اما به خاطر تبعات اجتماعی و اعتراض مردم و حساسیتهای که همیشه نسبت به این موضوعها در رابطه با مشهد مطرح بوده اگر نیاز باشد ردیف بودجهای تعریف شود ما ترجیح می دهیم این ردیف بودجه به جای دانشگاه فردوسی در اختیار دانشگاه نیشابور باشد و الان بیش از یک دهه است که در نیشابور دانشگاه دولتی داریم و در انتها ایشان گفت به هر صورتی که شما مد نظرتان باشد به همان صورت عمل میکنیم و نظر ما هم این است که بهرهبرداری به دانشگاه نیشابور و هیات امنای افلاکنمای خیام واگذار شود.
وی افزود: همزمان موضوع را از طریق وزارتخانه علوم هم پیگیری کردیم و هفته گذشته طی نامهای موافقت وزیر علوم با اصلاح مصوبه بحثبرانگیز آخرین جلسه هیات امنای مشترک کل دانشگاههای استان ابلاغ شد و نکته همین است که این مصوبه در لابلای مصوبات آخرین جلسه مشترک کل دانشگاههای استان بود و پس از آن هیات امنای دانشگاههای نیشابور، تربت، کاشمر و گناباد از دانشگاه فردوسی جدا شد و دکتر سلیمانی معاونت حقوقی وزیر علوم و رئیس کل هیات امناهای دانشگاههای کشور دستور موافقت وزیر علوم را با اصلاح این مصوبه بحثبرانگیز ابلاغ کرد.
وی درباره زمان آغاز بهرهبرداری از افلاکنمای خیام گفت: هیأت امنا در این مورد میگوید برای افتتاح این مجموعه مشکلی وجود ندارد و پیشنهاد ما این است که به صورت مرحله به مرحله این مجموعه به بهرهبرداری برسد البته مجموعه بزرگی است و در یک قسمت آن هم قرار است اداره فرهنگوارشاد مستقر شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره ارتقای بخش میانجلگه نیشابور گفت: میانجلگه جزو پنج طرحی است که برای ارتقا در کمیسیون سیاسی دفاعی تصویب شده و در دستور کار دولت قرار گرفته است.
وی درباره طرح موسوم به ممنوعالخروجی دانشجویان هنجارشکن گفت: این یک طرح پیشنهادی از سوی جمع اندکی از نمایندگان بود که اسمشان را نمیآورم و مانند آن دهها طرح پیشنهادی دیگر هم داریم که حتی عمرشان به این دوره مجلس نمی رسد و در کمیسیون و صحن علنی مجلس هم با مخالفت گسترده روبرو میشود و قاطبه نمایندگان محلس با اینطرحها موافق نیستند و درخصوص دانشجویان هم هرچیزی که روال بوده باید همان دنبال شود.
وی درباره طرح دیگری که در آن ۲۲۷ نماینده خواستار اعدام معترضان شده بودند گفت: من این طرح را امضا نکردم و حتی خواستار انتشار رسمی و علنی نام نمایندگان امضاکننده این طرح شدم که متاسفانه انجام نشد و برای انتشار اسامی امضاءکنندگان منع قانونی وجود ندارد البته طی توضیحی که خودشان دادند مدعی شدند خواستار اعدام نشدهاند بلکه خواستار قصاص قاتلین شدهاند که در این مورد هم نظرم این بود ما به جای قوه قضائیه نیستیم که در این مورد تصمیم بگیریم.
- منبع خبر : خاتون شرق