بهرامیزاده گفت: در حال حاضر ۲۹شهرک و ۲۱ ناحیه صنعتی مصوب در استان خراسان رضوی وجود دارد که از این تعداد ۲۶ شهرک و ۱۴ ناحیه فعال است و مراحل تملک چهار ناحیه صنعتی دیگر نیز در حال انجام است که ۲مورد در بخش سرولایت شهرستان نیشابور و بخش گرماب شهرستان فیروزه و بخش بیزه شهرستان داورزن و بخش زاوه در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت: با امضای یک مدل توافقی بین وزارت نیرو و صمت ایجاد نیروگاه خورشیدی در شهرکهای صنعتی در دستور کار قرار گرفت و در این راستا شهرک فناوری صنایع غذایی و بیوتکنولوژی مشهد پایلوت اجرای این طرح میشود.
وی اظهار داشت: از چهار ماه قبل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی با همکاری انجمن مدیران صنایع استان اقدام به شناسایی شرکتهای توانمند در حوزه تولید برق کردند و در این راستا یک شرکت دانشبنیان در دانشگاه فردوسی مشهد طرح جامعی را به منظور ایجاد نیروگاه خورشید در شهرکهای صنعتی با مشارکت بخش خصوصی تدوین کرد.
وی افزود: این طرح به صورت پایلوت در شهرک صنایع غذایی مشهد اجرا و سپس در کل شهرکهای صنعتی کشور اجرایی میشود.
وی بیان کرد: در حوزه تامین برق در شهرکهای صنعتی قوچان ۲، شهرک صنعتی مشهد پنج، شهرک صنعتی کلات، شهرک صنعتی گناباد، ناحیه صنعتی داورزن و میانجلگه با مشکلات جدی روبرو بودیم و برای حل این مشکل قرار بر این شد در قالب یک مدل مشارکتی ۴۰درصد هزینههای انتقال توسط شرکت برق منطقهای استان، ۴۵ درصد توسط شهرک صنعتی و مابقی از طریق اعتبارات استانی تامین شود و شرکت برق همنسبت به انتخاب پیمانکار اقدام میکند و بدین ترتیب تامین برق تا پایان ۱۴۰۱ انجام میگردد.
وی خاطرنشان کرد: برای ادامه فعالیت ماینرهای دارای مجوز هنوز دستورالعملی ابلاغ نشده و هرگونه فعالیت در این حوزه تخلف است.
وی با بیان اینکه ایجاد و توسعه زیرساختها اولویت استراتژیک شرکت شهرکهای صنعتی است اظهار داشت: برای صنایع آببر مدلی برای تامین آب از پساب تصفیهخانهها در شهرک صنعتی خیام شروع شده و همین مدل در شهرک صنعتی مشهد پنج مورد استفاده قرار میگیرد.
وی اظهار کرد: برای ادامه کار تصفیهخانه چرمشهر مواردی برای ادامه کار پیمانکار وجود داشت که در جلسات کمیته مانعزدایی استان مطرح شد و حدود ۸۰میلیارد ریال تومان تجهیزات در شهریور ماه برای اینتصفیه خانه تامین شد تا مراحل بعدی ادامه یابد.
وی بیان کرد: تنوع و تعدد شهرکهای صنعتی در نقاط مختلف استان با توجه به ظرفیتها و مزیتهای هر منطقه مورد توجه است و در این چارچوب شهرک تخصصی گوهرسنگها، سنگهای صنعتی و نیمه صنعتی در مشهد، در ناحیه صنعتی بیزه تولید فلفل و ادویهجات ، در تربت حیدریه زون تخصصی کائولن به عنوان ماده اولیه تولید کاشی و سرامیک، شهرک صنعتی مشهد و کلات انتقال درودگران در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: تاکنون ایجاد و واگذاری ۸۵ کارگاه تولیدی انجام شده که تا پایان به بهرهبرداری میرسد و واگذاری ۵۱۱ واحد تولیدی دیگر که ۴۳ مورد آن مربوط به شهرک صنعتی خیام است انجام شده و مراحل اخذ مجوز محیط زیست آن در حال انجام است و همچین ایجاد کارگاههای دانشبنیان در شهرک فنآوری صنایع غذایی در دستور کار قرار دارد و در این چارچوب در جلسه کمیته راهبری پنج طرح به تصویب رسیده است.
وی با اشاره به اینکه پارسال با کمک بسیج مهندسین امام رضا شناسایی و پایش واحدهای راکد و نیمه فعال انجام شد اظهار کرد: در این قالب ۱۰۵ واحد که با کمبود نقدینگی و جذب سرمایهگذار روبرو بودند به چرخه تولید بازگشت و امسال هم این طرح از سه هفته قبل شروع شد و ۳۰۴ واحد در شهرکهای صنعتی و ۵۲۳ واحد در خارج از شهرکهای صنعتی شناسایی شد و از طریق بسیج مهندسین و مشاورین کسبوکار در حال پیگیری است و ۸۰درصد این طرح انجام و آسیبشناسی شده است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه زیرساختهای مخابراتی با پیگیری مشکلات توسط خبرنگاران گشایشهای جدی در مشهد و نیشابور ایجاد شد که جای تقدیر دارد، گفت: ما آماده ایم در هر کجا اپراتورهای مخابراتی برای نصب دکل نیاز به زمین دارند همکاری لازم انجام شود.
مدیر شرکت شهرکهای صنعتی نیشابور، فیروزه و زبرخان در این برنامه گفت: در شهرکهای صنعتی خیام و عطار و نواحی صنعتی کمال و میانجلگه به ترتیب از ۳۰۶ قرارداد ۱۹۹ واحد، از ۴۱ قرارداد هشت واحد، ۴۳ قرارداد ۱۱واحد و از ۲۷ قرارداد هفت واحد فعال است و در نیشابور، فیروزه و زبرخان ۵۱ واحد تعطیل وجود دارد که درحال پایش برای بازگرداندن این واحدها به چرخه تولید هستیم.
حسین سراج افزود: طرح ناحیه صنعتی طاغنکوه به علت احتمال وقوع سیل و قرار گرفتن در مسیل لغو شد و به گرماب انتقال یافت ولی در آنجا همه به دلیل ارتقای گرماب به شهر فاصله شهرک صنعتی از آن باید افزایش یابد.
وی اظهار کرد: ناحیه صنعتی کمال دارای گرید سه و میانجلگه گرید چهار و شهرک صنعتی خیام گرید پنج است و شهرک صنعتی عطار با سه هزار هکتار وسعت بزرگترین شهرک صنعتی در شمالشرق کشور با گرید ۶ و دارای ۲۰واحد صنعتی است.
جمعی از خبرنگاران استان خراسان رضوی در قالب تور صنعتی خبرنگاران از سه واحد تولیدی و یک طرح صنعتی در شهرکهای صنعتی خیام و عطار در شهرستانهای نیشابور و زبرخان بازدید کردند.
طی این برنامه خبرنگاران از خطوط تولید کارخانه کِلِوِر و نفیس پارت پیشرو نیشابور در شهرک صنعتی خیام و شرکت آرد و طرح فولاد در شهرک صنعتی عطار دیدن کردند.