تشکیل اتاق اصناف کشاورزی نشان از فرهیختگی نیشابور بزرگ است
تشکیل اتاق اصناف کشاورزی نشان از فرهیختگی نیشابور بزرگ است
خاتون شرق - با حضور غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در شهرستان‌های فیروزه و نیشابور تعدادی از طرح‌های کشاورزی شامل گلخانه، کارخانه تولید نوار تیپ و داروخانه گیاه‌پزشکی و مرکز خدمات کشاورزی غیردولتی به بهره‌برداری رسید.

سعید صفارائی – خبرنگار
با حضور غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در شهرستان‌های فیروزه و نیشابور تعدادی از طرح‌های کشاورزی شامل گلخانه، کارخانه تولید نوار تیپ و داروخانه گیاه‌پزشکی و مرکز خدمات کشاورزی غیردولتی به بهره‌برداری رسید.
وی همچنین از اراضی سعیدی در شهر نیشابور بازدید کرد.

تشکیل اتاق اصناف کشاورزی نشان از فرهیختگی نیشابور بزرگ است
وزیر کشاورزی در جلسه‌ای با حضور نمایندگان بخش کشاورزی نیشابور بزرگ در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان اظهار کرد: بنای ما در این دولت برآن است که همه وقتمان را برای توسعه و پیشرفت مملکت و تحقق وعده‌هایی که دولت چهاردهم داده شده است بگذاریم و با مردم باید صادقانه صحبت و برخورد کنیم و باید بر مبنای شفافیت عمل کنیم.
وی گفت: در کنار مشکلاتی که امروز شمرده شد شاهد نکات قوتی بودم و امروز در اینجا تشکل‌ها و تعاونی‌های ما دست در دست هم در مسیر درست حرکت می‌کنند و طرح‌های مصرف بهینه آب و توسعه کشت‌های گلخانه‌ای برای تأمین امنیت غذایی کشور در اینجا شکل گرفته و تشکیل اتاق اصناف کشاورزی نشان از فرهیختگی و اقدامات فاخر و رشد و بالندگی نیشابور بزرگ است.
وی اظهار کرد: ما در جهاد کشاورزی از یک سو مسئول تولید هستیم و از طرفی مسئول سفره مردم هم هستیم و ایجاد توازن بین این دو حوزه کار پیچیده و سختی است اما معتقدم ابتدا باید تولید را تقویت کنیم و تاکنون بیش از ۱۹ قلم کالاهای اساسی مشمول قیمت‌گذاری شده و در همه این بخش‌ها از همکاری بخش خصوصی استفاده کرده‌ایم.
وی بیان کرد: توسعه برق خورشیدی به طور جدی در دستور کار دولت قرار دارد زیرا ناترازی در این حوزه جدی است و هر کشاورزی در هر اندازه و مقیاس بخواهد از این ظرفیت استفاده کند همه دستگاه‌ها مکلف هستند ظرف یک ماه همه امکانات را اعم از زمین و تسهیلات در اختیار متقاضی قرار بدهند.

این ناترازی‌ها قابل کتمان نیست و باید مردم در جریان قرار بگیرند و امروز از حدود ۸۰۰میلیون مترمکعب گاز مصرفی روزانه حدود ۶۰۰میلیون مترمکعب برای مصارف خانگی است البته در اینجا بخش کشاورزی هم در دسته خانگی قرار گرفته که از این میزان سهم بخش کشاورزی چهاردرصد است.
وی افزود: ما در اوج قطعی برق وزارتخانه را تحویل گرفتیم و در بخش تحویل سوخت هم مشکل داشتیم و در زمینه قطع انرژی برق و گاز قرار شد حوزه کشاورزی از بخش قطعی‌ها حذف شود و در شرایط بحرانی در اولویت آخر قرار بگیرد.
وی گفت: در مورد قیمت محصولات هرجا دولت از طریق ارز ترجیحی یارانه داده تکلیف به قیمت‌گذاری کرده‌ایم و تولید ما زمانی پویا است که به صادرات متصل باشد و برای صادرات کره تلاش کردیم اما به جایی نرسیدیم و قانون دست ما را بسته است. فعالان در صنایع تبدیلی را در زمینه صدور مجوزها حمایت می‌کنیم و زنجیره‌های ارزش ما در بخش کشاورزی بسیار ناقص است و هنوز خیلی جاها نیاز به صنایع تبدیلی و تکمیل این زنجیره داریم.
وی درباره اراضی سعیدی که برای طرح احداث مسکن ملی دچار چالش شده اظهار کرد: در مورد بحث زمین مسکن ملی با توجه به سوابقی که داشت و بازدیدی که انجام دادیم با دید و نظر مساعد و رعایت قوانین تلاش می‌کنیم این مشکل حل شود اما در برخی جاها قانون چنان راه را بسته که دیگر اصلاح کردن آن موضوع ممکن نیست به طوری که اصلاح کردن قانون آسان‌تر است اما سعی می‌کنیم مسیرهایی را پیدا کنیم تا مشکل مردم این منطقه هم حل شود.

کشاورز تولیدکننده به مددجوتبدیل شده
یحیی سلیمانی نماینده مردم نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان‌جلگه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امروز وزارت جهاد کشاورزی ۶درصد از تولید ناخالص داخلی و ۱۸درصد از اشتغال را برعهده دارد و در این سال‌ها با سیاست‌های ضدونقیض دولت‌های مختلف کشاورز تولیدکننده به مددجوی نهادهای حمایتی تبدیل شده است و جای تأسف دارد و جمعیت روستایی از ۷۵درصد به ۲۵درصد رسیده است.

وی اظهار کرد: امروز نگران تأمین زمین مسکن ملی برای ۱۷هزار نفر در نیشابور هستیم به جرأت می‌توان گفت ۸۰درصد این جمعیت روستائیان و کشاورزان ما بوده‌اند که امروز حاشیه‌نشین شده‌اند و امروز منتظر مسکن ملی هستند.
وی گفت: به دنبال اتصال بلوار فضل به جاده باغرود هستیم و بخشی از این اراضی کشاورزی است که نیاز به تغییر کاربری دارد.
وی اظهار کرد: ظرفیت‌های نیشابور بزرگ با ظرفیت‌های برخی از استان‌ها برابری می‌کند اما هنوز نتوانسته‌ایم برنامه‌ای برای شکوفایی این ظرفیت‌ها داشته باشیم.

از لحاظ اجتماعی و فرهنگی هنوز به این بلوغ نرسیده‌ایم
محمد رستمی دیگر نماینده مردم نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان‌جلگه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: از لحاظ اجتماعی و فرهنگی هنوز به این بلوغ نرسیده‌ایم و اگر قرار است قطع برقی انجام شود برق تولیدکننده را قطع نکنیم و جامعه باید بپذیرد اگر روشنایی منازل قطع شود بهتر از این است که برق کشاورزی قطع شود که امنیت غذایی را تأمین می‌کند اما تا ناترازی برق پیش می‌آید انرژی‌بخش کشاورزی و صنایع قطع می‌شود.
وی افزود: اگر با همین فرمان ادامه بدهیم سال آینده و سال بعدش هم قطعی برق را خواهیم داشت و خودمان باید به فکر چاره باشیم و چاره‌اش را هم پنل‌های خورشیدی است.

ظرف ۱۰ روز وضعیت جهادکشاورزی این شهرستان تعیین تکلیف شود
حسین عبدی فرماندار میان‌جلگه در این جلسه گفت: این شهرستان دارای سه‌هزار و ۸۷ کیلومتر وسعت و ۷۳ روستا است و ۹۶درصد جمعیت ساکن روستا است و مشکلات بخش کشاورزی بسیار زیاد است و اتفاقاً ساختمان اداری جهاد کشاورزی شهرستان میان‌جلگه مناسب و مجهز است اما در این ۲سال من آقای قنبری [رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی] را زیارت نکرده‌ام و چندبار هم ایشان را دعوت کرده‌ام و این بد است، مدتی قبل که خدمت جناب استاندار رسیدم و از ایشان دعوت کردم بلافاصله دعوت من را اجابت کردند و اگر مدیران استان دغدغه‌مند کارشان را انجام بدهند بسیاری از مشکلات قابل‌حل است و گلایه ما در این زمینه زیاد است و من مجبور شدم در شورای تأمین مصوب کنم ظرف ۱۰ روز وضعیت جهاد کشاورزی این شهرستان تعیین تکلیف شود اما متأسفانه هنوز آقای قنبری وقت نگذاشته‌اند.

مدیریت قطعی برق صنایع بسیار مشکل است
احمد بوژمهرانی سرپرست فرمانداری زبرخان در این جلسه گفت: بیش از ۸۰درصد اقتصاد شهرستان زبرخان وابسته به بخش کشاورزی است اما چارت سازمانی جهاد کشاورزی جوابگوی نیازهای این بخش نیست.
وی اظهار کرد: در این شهرستان ۴۸واحد صنایع تبدیلی فعال وجود دارد و اگرچه قطع برق انکارناپذیر است و بیشتر این واحدها در شهرک صنعتی خیام دومین شهرک صنعتی استان خراسان رضوی واقع شده و مدیریت این قطعی‌ها بسیار مشکل است.

وزیرانی که بعد از آقای حجتی آمدند نه جهادی بودند و نه کشاورزی
ابوالقاسم محمدی رئیس اتاق اصناف کشاورزی و منابع طبیعی نیشابور در این جلسه گفت: یکی از مشکلاتی که گریبان‌گیر کشور شده ناترازی‌هایی است که از دولت‌های قبلی به دولت آقای پزشکیان به ارث رسیده و در رأی آن ناترازی آب و برق و گاز است.
وی اظهار کرد: ناترازی آب و برق را ما کشاورزان با آن درگیر هستیم و در نیشابور از دهه ۸۰وارد عمل شده‌ایم و توانسته‌ایم حدالمقدور بخشی از مشکلاتمان را حل کنیم و نصب بیش از ۹۷درصد کنتور حجمی در چاه‌های آب کشاورزی نیشابور در کشور بی‌نظیر است اما یقیناً این ناترازی‌ها به‌تنهایی توسط دولت یا بخش خصوصی حل نمی‌شود و برای حل این مشکلات باید کشاورزان و بهره‌برداران و دولت با یکدیگر همراه باشند

وی گفت: از پارسال ما با مشکل دستورالعمل توأمان آب و برق مواجه شده‌ایم و برای برداشت آب به مشکل برخورده‌ایم، جناب آقای شما به ما مجوز بدهید و مشکل گمرک را حل کنید تا بتوانیم از شرکت نیومن انگلیس شناور وارد کنیم نه اینکه قراضه‌های چینی را با سه برابر مصرف بخریم.
وی اظهار کرد: شهرستان نیشابور دارای بیشترین دارندگان پروانه کشاورزی و دامداری است، چرا اجازه نمی‌دهید نظام مهندسی در نیشابور مستقر شود و ما برای دریافت مجوز یک پروانه باید به مشهد برویم؟
وی گفت: پس از تشریف‌فرمایی آقای حجتی از وزارت کشاورزی از سال ۱۳۹۹ تاکنون پنج وزیر و سرپرست در این وزارتخانه برسرکار آمده است، ما چطور با شما کار کنیم؟ طول دوران مدیریت وزیرخارجه آلمان ۱۸ سال بود درحالی‌که عمر مدیریت وزیر کشاورزی ما یک سال است.
به نظر من پس از رفتن آقای حجتی اسم وزارت جهاد کشاورزی را هم عوض کنید و بگذارید «وزارت رفع ناترازی‌های دول سابق» چون وزیرانی که بعد از ایشان آمدند نه جهادی بودند و نه کشاورزی.
وی اظهار کرد: بخش کشاورزی نیشابور ۴۵مگاوات برق مصرف می‌کند و شما ۲هزار میلیارد تومان به این بخش تسهیلات بدهید تا زیرساخت لازم برای تولید این میزان برق را فراهم کنیم و سه سال بعد به شما بازپس می‌دهیم.