محمد عمارلو دبیر اجرایی خانه کارگر نیشابور در گفتوگو با خاتونشرق ضمن گرامیداشت ۱۱ اردیبهشتماه روز جهانی کارگر اظهار کرد: امسال افزایش حقوق کارگران براساس تصمیم شورای عالی کار و وزیر محترم بسیار خوب بود اما باید توجه داشت که در سالهای گذشته حقوق کارگران از تورم بسیار عقب افتاد و در همین وضعیت با وجود افزایش انجام شده باز هم حقوق کارگران ۵۰ درصد از تورم عقبتر است که دلیلش به سالهای گذشته برمیگردد.
موضوع دیگر امنیت شغلی کارگران است و سال گذشته بالغ بر یک هزار و ۳۵۰ پرونده در این خصوص تشکیل شد و از این میزان تعداد بسیار کمی به کار برگشتند.
از دیگر مواردی که با جدیت خانه کارگر نیشابور پیگیر آن است موضوع بیمه و درمان کارگران است. نیشابور پس از مشهد با ۴۷ هزار نفر کارگر دارای بزرگترین جامعه کارگری در استان خراسان است با این حال کارگران نیشابور از داشتن یک بیمارستان محروم هستند. در شهرهای بزرگ هنگام مراجعه کارگر به مراکز درمانی هزینهها از همان ابتدا توسط بیمه آتیه سازان پرداخت میشود اما در نیشابور ابتدا باید پول پرداخت شود و تنها درمانگاه روحالامین با بیمه کارگران قرارداد دارد.
درمانگاه تأمین اجتماعی نیشابور هم امکان پوشش دادن این حوزه را ندارد.
وی افزود: بیمارستان حکیم ابتدا قرار بود به کارگران اختصاص پیدا کند و در حال حاضر جمعیت کارگری تربت از نیشابور بیشتر است اما مجهز به بیمارستان و درمانگاه برای کارگران است و ما به شدت نسبت به این موضوع اعتراض داریم و ۱۱ بار در این خصوص راهپیمایی و تجمع کردیم اما کسی گوش نکرد البته به ما قول دادند ۹۹ سال به کارگران خدمات رایگان داده شود اما هیچکدام تحقق پیدا نکرد و درمانگاه تامین اجتماعی را هم به خاطر همان اعتراضات احداث کردند و یکی دیگر از مشکلات ما در این زمینه این است که زمین برای اختصاص به بیمارستان کارگران در نیشابور پیدا نمیشود و بیشتر زمینها یا متعلق به اوقاف است یا آستان قدس.
احداث اقامتگاه بین راهی کارگران در نیشابور از دستور کار خارج شد
وی در ادامه گفت: یکی دیگر از طرحهای خانه کاگر نیشابور احداث یکی اقامتگاه بینراهی برای کارگران مسافر و زائر بود که وقتی از سراسر ایران به نیشابور میآیند مکان مناسبی برای اقامت داشته باشند اما به هرکجا برای زمین مراجعه کردیم زمین مناسب پیدا نشد و یک جا هم که پیدا شده بود بعد مدعی شدند که این زمین دارای کاربری کشاورزی است و قرار بود در آن محل سوئیت و باشگاه کارگران برای برگزاری مراسمها احداث شود و حتی بودجهاش هم فراهم نشد اما ناگهان به بهانه اینکه کاربری زمین کشاورزی است این طرح از دستور کار نیشابور خارج شد و مسئولان شهرستان هم همکاری نکردند و در قبال آن زمین حتی قرار بود یک زمین باغ گیلاس بدهیم که قبول نکردند و چون زمین را هم ما نمیتوانستیم نگه داریم فروخته شد و پولش به حساب تهران واریز شد و با همان پول در مشهد یک زمین خریداری شد و در حال ساخت یک استراحتگاه برای کارگران است.
قطعی برق دامنگیر کارگران واحدهای تولیدی
وی در ادامه با اشاره به قطعیهای برق واحدهای صنعتی اظهار کرد: امروز قطع برق فقط مشکل کارفرما نیست و کارگران مراجعه کردهاند و گفتهاند سه روز در هفته برق قطع بوده و برای این مدت حقوقی پرداخت نشده است و کارفرما هم میگوید وقتی تولید نداشته باشم چطور حقوق بدهم؟ که این حرف منطقی است.
وی گفت: در خانه کارگر نیشابور هم دورهها و کارگاههای آموزشی برای بالغ بر ۱۸۰۰ دانشآموز برگزار میشود که همین قطعیهای برق در روند برگزاری کلاسها اختلال ایجاد کرده است.
وی درباره دورههای آموزشی که توسط خانه کارگر نیشابور برگزار میشود اظهار کرد: دورههای زبان و ریاضی و کامپیوتر و حتی کلاسهای تاریخ و قرآن برای دانشآموزان و برای سنین بالاتر کلاسهای خیاطی و آشپزی برگزار میشود و دورههای مشاوره خانواده هم برگزار میکنیم و طی این مدت ۲ دوره آموزش نحوه استفاده از هوش مصنوعی برای دانشآموزان برگزار کردهایم.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته کمکهایی مانند بستههای مواد غذایی و حواله خرید به کارگران اختصاص داده میشد اما در سالهای اخیر به خاطر افزایش هزینهها نیازمند کمک خیران نیشابور برای اجرای طرحهای توسعهای هستیم تا بتوانیم ساختمان فعلی خانه کارگر نیشابور را بازسازی و بهسازی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: خانه کارگر همواره در کنار مردم بوده و در مسیر حمایت از حقوق کارگران و بهبود شرایط معیشتی آنان گام برداشته است. او تأکید کرد که این نهاد صنفی، علاوه بر پیگیری مطالبات جامعه کارگری، بهعنوان بازویی مشورتی و کمککار برای دولت نیز عمل میکند تا در سیاستگذاریهای مرتبط با اشتغال، دستمزد و رفاه اجتماعی، تصمیماتی واقعبینانه و کارآمد اتخاذ شود.