سودابه جعفری مدیر مسؤول
خبرنگاری بهمثابه راه رفتن روی زمین مین است؛ هر قدمی که برداشته میشود میتواند منجر به انفجار و عواقب جدی شود.
این حرفه با مجموعهای از چالشها و خطرات همراه است که خبرنگاران را دائماً در وضعیتهای مخاطرهآمیز قرار میدهد.
به عنوان مثال هرگونه گزارش یا مقالهای که به مذاق مقامات خوش نیاید، میتواند منجر به دستگیری، بازداشت و حتی تهدید به مرگ شود. نمونههای متعددی از خبرنگاران وجود دارد که به دلیل انتشار اخبار و مقالات حساس، ماهها یا سالها در زندان به سر بردهاند.
همچنین برخی قوانین سختگیرانه فضای کار را برای خبرنگاران بسیار تنگ کرده است و این قوانین بهعنوان ابزاری برای سرکوب آزادی بیان عمل میکنند و هرگونه انتقاد یا گزارش مستقل میتواند بهسرعت جرم تلقی شود.
از سوی دیگر سانسور گسترده در رسانهها باعث می شود بسیاری از خبرنگاران به خودسانسوری روی آورند و این امر منجر به پنهان ماندن بسیاری از حقایق و وقایع مهم میشود و جامعه را از دسترسی به اطلاعات واقعی محروم میسازد.
حقوق پایین، نبود بیمه و مزایای شغلی مناسب و عدم ثبات شغلی نیز شرایط اقتصادی خبرنگاران را دشوار کرده و این وضعیت اقتصادی سخت، انگیزه و توانایی خبرنگاران را برای انجام کارهای حرفهای و تحقیقی کاهش میدهد.
تهدیدات جانی و جسمی به خبرنگاران نیز یک واقعیت تلخ است که در اقصی نقاط جهان شاهد آن هستیم و در مواردی، خبرنگاران مورد حمله فیزیکی قرار گرفته یا بهطور مستقیم تهدید به قتل شدهاند. این تهدیدات، جان و امنیت شخصی خبرنگاران را به خطر میاندازد و فشار روانی زیادی به آنها وارد میکند.
نبود و کمبود حمایتهای قانونی و صنفی برای خبرنگاران کار را سخت تر می کند. در بسیاری از مواقع، خبرنگاران در برابر تهدیدات و فشارها تنها و بیدفاع هستند. عدم وجود یک اتحادیه قوی و موثر نیز باعث میشود که خبرنگاران نتوانند بهطور جمعی از حقوق خود دفاع کنند.
دسترسی محدود به اینترنت و فیلترینگ گسترده وبسایتها و شبکههای اجتماعی، مشکلات دیگری است که خبرنگاران با آن مواجهاند. این محدودیتها مانع از دسترسی به منابع اطلاعاتی جهانی و ارتباط با همکاران بینالمللی میشود.
در نهایت، خبرنگاری با مجموعهای از چالشها و مخاطرات همراه است که این حرفه را به یکی از پرخطرترین مشاغل تبدیل کرده است.
این شرایط باعث میشود تا بسیاری از خبرنگاران به دلیل این مشکلات و فشارها از ادامه فعالیت در این حوزه منصرف شوند و جامعه از دسترسی به اطلاعات دقیق و مستقل محروم شود.
خبرنگاری راه رفتن روی زمین مین
برچسب ها
مدیرعامل شرکت آبفای نیشابور در مراسم آغاز بهرهبرداری از فاز نخست هوشمندسازی شبکه تامین و توزیع آبرسانی در شهر نیشابور خبر داد:
اجرای ۶۰۰میلیارد تومان طرح توسعه و آبرسانی طی یک سال
معاون توسعه و مدیریت منابع و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور: تعامل بسیار خوبی بین سازمان نظام پزشکی نیشابور و دانشگاه علوم پزشکی نیشابور وجود دارد
رئیس سازمان نظام پزشکی نیشابور در مراسم تجلیل از پزشکان نمونه نیشابور: پزشکان عمومی دیگر گرایشی به رشتههای تخصصی ندارند
رئیس دانشگاه نیشابور: مسئله به جایی رسیده بود که دادگستری میگفت دانشگاه را باید تخلیه کنید و فرمانداری هم نامه زد که دانشگاه باید برود
مشکل ۳۱ساله دانشگاه نیشابور و هلال احمر در انتظار تصمیم ریاستجمهوری
اجرای ۶۰۰میلیارد تومان طرح توسعه و آبرسانی طی یک سال
خاتون شرق - همزمان با هفته دولت طی مراسمی فاز نخست طرح هوشمندسازی شبکه تامین و توزیع آبرسانی شهر نیشابور با حضور مدیرعامل شرکت آبفای استان خراسان رضوی و فرماندار نیشابور و جمعی از مسئولان به بهرهبرداری رسید.
رئیس سازمان نظام پزشکی نیشابور در مراسم تجلیل از پزشکان نمونه نیشابور: پزشکان عمومی دیگر گرایشی به رشتههای تخصصی ندارند
خاتون شرق - جمعه گذشته به همت سازمان نظام پزشکی و با مشارکت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور مراسم بزرگداشت روز پزشک در اردوگاه بین المللی شهید رجائی نیشابور برگزار شد.
مشکل ۳۱ساله دانشگاه نیشابور و هلال احمر در انتظار تصمیم ریاستجمهوری
خاتون شرق - دکتر رحمانیدوست رئیس دانشگاه نیشابور در نشست خبری با خبرگاران درباره چالش دانشگاه نیشابور و هلال احمر گفت: سال 1373 هشت قطعه زمین 250متری در کنار دانشکده هنر نیشابور از طرف سازمان هلال احمر به این دانشکده واگذار شد و تفاهمنامهای هم امضاء شد اما پس از چند سال مطالبه اجاره کردند و چند سال هم اجاره پرداخت شد و این موضوع درکشوقوس ادرای افتاد و حالا 31سال است که این مشکل درست شده است.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.