به مناسبت گرامیداشت روزکارگر مراسم تجلیل از کارگران و کارفرمایان شهرستان نیشابور در فرهنگسرای سیمرغ برگزار شد.
کارگران ایمنی محیط کار را جدی بگیرند
عقیل مختاری سرپرست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد جانباختگان حادثه بندرعباس اظهار کرد: امنیت یکی از موارد اصلی و مهم در حوزه کارگری است و امنیت دارای دو بعد است امنیت شغلی و معیشتی کارگر و امنیت محیط کار و جانی کارگر که دولت موظف است در این حوزه آگاهیرسانی و اطلاعرسانی کند و کارفرمایان موظفند امنیت محیط کاری را فراهم کنند و مقررات هم ناظر بر این موضوع است.
وی افزود: دولت برای اجرایی کردن امنیت معیشت کارگران پس از چند سال عقبماندگی از تورم امسال حقوق و دستمزد کارگر ۴۵ درصد افزایش پیدا کرد البته این شیرینی افزایش دستمزد زمانی در کام کارگر ماندگار خواهد شد که در طول سال با تورم مواجه نباشیم.
وی گفت: پارسال ۵۶۰ حادثه کارگری در استان خراسان رضوی اتفاق افتاد و بخش زیادی از این حوادث به علت کم توجهی کارگر بوده است و این خواهش را از جامعه کارگری داریم که ایمنی را درمحیط کار خود جدی بگیرند.
کارگران چراغ کارخانهها را روشن نگه داشته اند
معاون استاندار وفرماندار ویژه شهرستان ضمن تبریک به سرمایهگذاران ، تولید کنندگان وهمچنین کارگران اظهار کرد: کارگران عزیز چراغ کارخانهها را روشن نگه داشته اند و ارتباط کارگر با حوزه تولید و اقتصادی در هم تنیده است.
مهدی دونده یکی از مسائل مهم در همه دولت ها را بحث کارو کارگری دانست و افزود: در تمام دنیا مسئله کار وکارگری بسیار مهم وحائز اهمیت است و اهمیت این امر باعث شده صاحب نظران و تصمیم گیران در حوزه مسائل سیاسی و اجتماعی موضوع کارگر را مد نظر قرار دهند.
وی بیان کرد: در دهه ای که هستیم و در عصر جدید، تحولات زیادی اتفاق افتاد. کار و کارگری از فضای سنتی فاصله گرفته و امروز نیروی متخصص و تکنسین نقش آفرینی می کند. انقلاب دیجیتالی وهوش مصنوعی که در حال رخ دادن است موجب شده تا از شیوه کار سنتی فاصله بگیریم.
دونده ادامه داد: امروز یکی از مسائل که هم متولیان آموزش و هم تولیدکنندگان باید بدان توجه کنند، دست یابی به تکنولوژی روز دنیاست. امروز اگر سواد لازم را نداشته باشیم نمی توانیم در عرصه تولید در دنیا رقابت داشته باشیم.
فرماندار ویژه نیشابور با اشاره به ضرورت کار تخصصی و نقش تکنولوژی در کار تصریح کرد: در ده سال آینده دیگر کارگر ساده این معنایی که الان استفاده میشود، نخواهد بود .یعنی علاوه بر کارگر کشاورزی و صنعتی طیف جدیدی اضافه خواهد شد و آن کارگر دانشی است، کارگری که به تکنولوژی آشنا باشد .
در حاشیه مراسم گرامیداشت روز کارگر در نیشابور، محمد دانیال قربانی رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان نیشابور، گزارشی از اهم اقدامات این اداره در حوزههای مختلف کار، تعاون و رفاه اجتماعی طی یک سال گذشته ارائه کرد. قربانی با اشاره به نقش کلیدی اداره تعاون در پشتیبانی از جامعه کارگری و تقویت زیربناهای اقتصادی محلی، از رشد چشمگیر فعالیتهای نظارتی، آموزشی و حمایتی این اداره خبر داد.
توسعه فعالیتهای تعاونی؛ ایجاد ۷ شرکت جدید
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیشابور با اشاره به سیاستهای حمایتی از اقتصاد تعاونی، از تشکیل هفت شرکت تعاونی جدید در سطح شهرستان طی یک سال اخیر خبر داد و گفت: رویکرد ما، تقویت اقتصاد مردمی و ایجاد بسترهای اشتغال از طریق فعالیتهای تعاونی بوده است.
وی همچنین افزود: در راستای ارتقای سطح دانش تعاونگران، دورههای آموزشی به میزان دو هزار و ۵۰۰ نفر ساعت برای اعضای تعاونیها برگزار شده که نقش مهمی در بهبود عملکرد و کارآمدی این شرکتها ایفا کرده است.
۶۵۰ میلیارد ریال تسهیلات در حمایت از تعاونگران
قربانی ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات این اداره، معرفی شرکتهای تعاونی به بانکها برای دریافت تسهیلات به مبلغ ۶۵۰ میلیارد ریال بوده که میتواند تأثیر مستقیمی در توسعه فعالیتهای تولیدی، خدماتی و اشتغالزای این بخش داشته باشد.
به گفته او، نظارتهای مستمر نیز در دستور کار قرار داشته و در این مدت ۱۲۰ مورد نظارت بر شرکتهای تعاونی و ۱۱۰ مورد نظارت بر مجامع آنها انجام شده است.
حمایت از کارگران مشاغل سخت و زیانآور
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیشابور با اشاره به وظایف این نهاد در حوزه رفاه کارگری گفت: در سال گذشته، ۷۰۰ درخواست مرتبط با مشاغل سخت و زیانآور مورد بررسی و اعلام نظر کارشناسی قرار گرفت. این اقدام با هدف حمایت از حقوق کارگران و صیانت از سلامت آنان انجام شد.
وی همچنین از بررسی ۱۲۰ مورد حادثه کارگری در سطح کارگاههای شهرستان خبر داد و گفت: با هدف پیشگیری و ارتقای ایمنی، ۶۰۰ مورد بازرسی ادواری و موردی از کارگاهها نیز انجام شده است.
ارتقای ایمنی در محیطهای کاری
قربانی به اقدامات ایمنی و بهداشت حرفهای اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته، ۴۰ مورد تأیید صلاحیت ایمنی و پیمانکاری و ۵۰۰ مورد بررسی کمیته حفاظت فنی در واحدهای صنعتی و خدماتی انجام شده که این فعالیتها نقش قابل توجهی در کاهش حوادث ناشی از کار داشتهاند.
مشاغل خانگی
در بخش مشاغل خانگی ۲۵۷ مجوز صادر شده که از این تعداد ۸۷ طرح پس از تایید به بانکهای عامل معرفی شده و زمینه اشتغال برای ۱۱۳ نفر را فراهم کرده است.
بیمه بیکاری و رسیدگی به شکایات
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیشابور افزود: در حوزه بیمه بیکاری، درخواستهای یکهزار و ۲۰۰ نفر از متقاضیان مورد بررسی و تأیید قرار گرفته و اقدام لازم برای دریافت مزایا انجام شده است.
او همچنین ابلاغ چهار هزار و ۵۰۰ دعوتنامه برای جلسات هیئتهای تشخیص و حل اختلاف شکایات کارگری را از دیگر اقدامات این اداره عنوان کرد و گفت: در مجموع، به یکهزار و ۴۶۰ شکایت کارگری رسیدگی شده است که بیشتر آنها در حوزه روابط کار، اختلافات مزدی و قراردادهای کاری بوده است.
فعالیت تشکلهای کارگری در نیشابور
قربانی با بیان اینکه تقویت تشکلهای کارگری میتواند به حفظ حقوق نیروی کار و مشارکت فعالتر آنان در فضای کار بینجامد، گفت: در سال گذشته، هشت تشکل کارگری جدید در نیشابور تأسیس شده و فعالیت خود را آغاز کردهاند.
وی در ادامه افزود: ۳۵ مورد تغییرات در ساختار این تشکلها به ثبت رسیده و دورههای آموزشی به میزان ۱۲۰ نفر ساعت برای اعضای این تشکلها برگزار شده است.
نظارت بر کاریابیها؛ گامی برای تنظیم بازار کار
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیشابور در پایان از نظارت مستمر بر ۱۲ مؤسسه کاریابی فعال در شهرستان خبر داد و گفت: هدف از این نظارتها، ارتقای شفافیت و عملکرد صحیح کاریابیها در معرفی نیروی کار و خدماترسانی به جویندگان شغل است.
دانیال قربانی با تأکید بر نقش مهم تعاون، کار و رفاه اجتماعی در توسعه عدالتمحور و پشتیبانی از کارگران، ابراز امیدواری کرد که با تداوم این روند، گامهای موثرتری در مسیر بهبود وضعیت معیشتی، شغلی و امنیت شغلی شهروندان برداشته شود.
در پایان این مراسم از تعدادی از کارفرمایان و کارگران واحدهای صنعتی و تولیدی نیشابور تقدیر شد.