برگزاری همایش تولیدکنندگان صنایع غذایی و بهداشتی نیشابور
برگزاری همایش تولیدکنندگان صنایع غذایی و بهداشتی نیشابور
خاتون شرق - همایش تقدبر از تولیدکنندگان صنایع غذایی نیشابور به همت انجمن مسئولین فنی صنایع غذایی نیشابور در سالن همایش‌های هتل امیران برگزار شد.

تولید با کیفیت مهمترین شرط موفقیت است
همایش تقدبر از تولیدکنندگان صنایع غذایی نیشابور به همت انجمن مسئولین فنی صنایع غذایی نیشابور در سالن همایش‌های هتل امیران برگزار شد.
دکتر علیرضا بیاتی دبیر انجمن مسئولین فنی صنایع غذایی نیشابور در حاشیه این همایش گفت: قبل از تولد تا لحظات پایانی عمر، انسان و هر موجود زنده دیگر نیازمند غذاست و کیفیت زندگی بستگی تام به کیفیت غذا دارد تا آنجا که با تغذیه درست، علاوه بر رشد، سلامت و شادابی، راه بر بسیاری از بیماریها مسدود می گردد و نیاز انسان به دارو کاهش می یابد.


وی اظهار کرد: روز جهانی غذا نه تنها برای جشن گرفتن غذاهای شگفت انگیزی است که هر روز می خوریم، بلکه برای گسترش آگاهی در مورد کسانی که برای دریافت حتی یک وعده غذایی در روز تلاش می کنند، مشخص شده است.
وی بیان کرد: اختصاص یک روز از تقویم به این موضوع برای آگاهی و اقدام جهانی نسبت به کسانی که از گرسنگی رنج می برند و همچنین به تاکید بر ریشه کنی گرسنگی، تضمین امنیت غذایی و رژیم های غذایی مغذی برای همه می پردازد.
دکتر بیاتی گفت: در کنار موارد گفته شده بسیاری از موضوعات روز در طول سال ها حول محور کشاورزی و سرمایه گذاری در این بخش برای افزایش تولید می چرخید. سرمایه گذاری در کشاورزی در کنار آموزش و بهداشت می تواند به تغییر وضعیت گرسنگی کمک کند.
وی اظهار کرد: روز جهانی غذا به شهروندان یادآوری می کند باید با حمایت از تولیدکنندگان محلی، استفاده عاقلانه تر از منابع زمین، پیروی از رژیم های غذایی مغذی و متنوع، و تغییر اقدامات روزمره با هدف کاهش ضایعات و اتخاذ سبک زندگی پایدارتر، طرز فکر جدیدی اتخاذ کنند. مردم نسبت به این واقعیت که میلیون ها نفر گرسنه هستند، حساسیت زدایی و قطع ارتباط شده اند. احترام گذاشتن به غذای ما به معنای احترام گذاشتن به افرادی است که به ما غذا می دهند، کشاورزان، منابعی که برای تولید آن صرف شده اند و افرادی که از آن غذا می خورند.
وی خاطرنشان کرد: تولید غذای سالم و با کیفیت که بر پایه اصول علمی و فناوریهای نوین انجام شود یکی از مهمترین عوامل در ارتقای سلامت جامعه و دستیابی به امنیت غذایی پایدار است.
وی گفت: شهرستان نیشابور به عنوان یکی از قطبهای اصلی صنایع غذایی کشور، نقش مهمی در تأمین غذای سالم در سراسر کشور و برخی نقاط جهان دارد. تولید با کیفیت مهمترین شرط موفقیت است، امسال نیز همچون سالهای گذشته با معرفی واحدهای تولیدی و مسئولین فنی برتر شهرستان نیشابور سعی بر ایحاد زمینه تشویق و حمایت از تولیدکنندگان و مسئولین فنی فعال و متعهد شهر عزیزمان داریم و از تمامی افرادی که در این مقام گام برمی‌دارند، تشکر و قدر دانی می نمائیم.

امیدوارم این روز، ما را به تعهدی دوباره برای ساختن دنیایی عاری از گرسنگی و سوءتغذیه سوق دهد
دکتر غزاله دوست پرست سرپرست دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در این همایش گفت: فرارسیدن روز جهانی غذا فرصتی است تا به اهمیت و ارزش غذا در زندگی مان توجه کنیم و به چالش های امنیت غذایی در سطح جهانی و محلی بیندیشیم.
وی افزود: غذا نه تنها منبع انرژی و حیات است، بلکه یکی از ارکان اساسی سلامت جسم و روان انسان به شمار می آید. تغذیه مناسب می تواند تأثیرات عمیقی بر کیفیت زندگی ما داشته باشد و به پیشگیری از بیماری ها کمک کند. بنابراین، آگاهی از اصول تغذیه سالم و ترویج آن در جامعه، مسئولیتی است که بر دوش همه ماست.


وی گفت: امروز همچنین به یاد می آوریم که اتلاف مواد غذایی یک بحران جدی است که نه تنها به منابع طبیعی آسیب می زند، بلکه بر افزایش فقر و گرسنگی در جوامع مختلف تأثیر می گذارد. بیایید با هم تلاش کنیم تا با کاهش اتلاف غذایی و انتخاب هوشمندانه مواد غذایی، به حفظ محیط زیست و ارتقای سلامت عمومی کمک کنیم. امیدوارم این روز، ما را به تعهدی دوباره برای ساختن دنیایی عاری از گرسنگی و سوءتغذیه سوق دهد. با همت و همکاری جمعی‌مان، می‌توانیم به اهداف بزرگ تری در راستای بهبود کیفیت زندگی و سلامت جامعه دست یابیم.

حق دسترسی به غذا برای زندگی و آینده‌ای بهتر
دکتر نسرین خارقانی مقدم سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در این هایش گفت: سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد (فائو) هر سال ۲۴ مهر ماه )(۱۶ اکتبر) روز جهانی غذا را با هدف حساس سازی و کسب حمایت همه جانبه به منظور برقراری امنیت غذا و تغذیه، تولید و دسترسی به غذای سالم و ایمن، کاهش اشکال گوناگون سوء تغذیه و ریشه کنی گرسنگی برگزار می کند.


وی اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی روز جهانی غذا ترویج و آگاهی بخشی درباره تغذیه سالم است. تغذیه سالم شامل مصرف متعادل و متنوع مواد غذایی است که بتواند نیازهای روزانه بدن به ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین ها و سایر مواد مغذی را برطرف کند. روز جهانی غذا با تأکید بر تلاش در جهت تأمین و مصرف صحیح فرآورده های سلامت محور، تدوین سیاستهای نظام سلامت، مصوبات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و همچنین برنامه های فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مرتبط با ایمنی غذا با محوریت شعار امسال، حق دسترسی به غذا برای زندگی و آینده ای بهتر است.
RIGHT TO FOODS for a Better Life and a Better Future
بدیهی است به منظور تبیین سیاستهای سازمان غذا و دارو و سند ملی تغذیه و امنیت غذایی ، اولویت بخشیدن به موضوع امنیت غذا جهت سرمایه گذاری در جامعه و ارتباط سیستمهای غذایی، کشاورزی و بهداشتی و نظامهای آموزشی دخیل در تأمین ایمنی غذا از مزرعه تا سفره بسیار حائز اهمیت است.
وی بیان کرد: این روز فرصتی است برای مسئولین تا با بازنگری در برنامه ها در راستای دسترسی همه مردم به غذای سالم و ایمن تلاش نمایند . روز جهانی غذا به عنوان یک روز نمادین برای گروه ها و نهادهای فعال در زمینه غذا و بهانه ای برای همگرایی و هم افزایی در راستای تحقق دستیابی آحاد مردم به غذای سالم و کافی در طول زندگی است. وی گفت: ضمن قدردانی از خدمات شایسته تلاشگران حوزه صنعت و نظارت، امید است با ایجاد شرایط مطلوب در سبک زندگی و اصلاح الگوی تغذیه، چالشهای موجود برطرف گردد . معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی نیشابور این افتخار را دارد با نظارت بر بیش از ۱۰۰ واحد تولید مواد غذایی، آرایشی، بهداشتی گام مؤثری در افزایش سطح دسترسی جامعه به محصولات غذایی سالم و سلامت محور برداشته و باعث ارتقاء سلامتی در منطقه و کشور شده است.