یاسر جبرائیلی در نشست با فعالان فرهنگی اجتماعی و نیروهای انقلابی نیشابور بزرگ با موضوع عبور از تنگناهای اقتصادی اظهار کرد: وقتی به آقای روحانی رای دادند و ایشان روی کار آمد پشتوانه ایشان گفتمانی بود که در جامعه ایجاد کرده بود و در طول دوره ریاست جمهوری ایشان هم من ندیدم روزی را که ایشان درباره توافق حرف نزند چون پروژه اصلیاش بود و برایش گفتمانسازی میکرد و انصافا آقای روحانی در گفتمانسازی پروژه خودش خیلی خوب عمل کرد.
او یک پروژه داشت اسمش برجام و مذاکره بود و هر روز درباره آن حرف میزد، یک روز میگفت آب خوردن مردم به آن ربط دارد، روز دیگر میگفت تحریم باید برداشته شود و سرمایهگذار خارجی بیاید و هر روز دربارهاش حرف میزد و آن را تبدیل به مسئله اصلی کشور کرده بود و فضا را طوری چیده بود که کسی توان مقاومت در برابر ایشان نداشته باشد.
وی گفت: با همه مخالفتهایی که کرده بودیم برجام آمد و با همه انتقادها و پیشبینیهایی که کرده بودیم که تحریمها برداشته نخواهد شد با این حال مجلس ظرف ۲۰ دقیقه تصویب کرد و همه اینها به خاطر غلبه گفتمانی و باوری بود که در فضای عمومی جامعه توانسته بودند ایجاد کنند که راهحل مذاکره است.
عجیبترین وضعیت امروز این است که در بعضی جاها هیچ حساسیتی نسبت به نفوذ وجود ندارند.
وی افزود: در دولت، بعضی مشاوران و مقامات، کاری میکنند دولتمردان تصمیمی بگیرند که در راستای اهداف آمریکا باشد.
وی اظهار کرد: مشکل ما و ترکیه، سیاست خارجی نیست، مشکل تبعیت از نسخه ویران کننده واحد بانک جهانی است.
ترکیه از نظر هضم شدن در فرهنگ و اقتصاد غربی، هیچی کم نگذاشت، حدود ۱۰ هزار شرکت آمریکایی در ترکیه مشغول فعالیت هستند اما تورم ترکیه افزون بر ۶۰ درصد است.
چرا در سال گذشته میلادی، روسیه مقام چهارم اقتصادی جهان را گرفت در حالی که میزان و تعداد تحریمهای غربیها علیه او از تحریمهای ایران بیشتر است؟
جبرائیلی کیست؟
سیدیاسر جبرائیلی متولد ۱۳۶۳ در روستای فخرآباد از توابع مشکین شهر است. او از دوستان نزدیک علیاکبر رائفیپور و وحید یامینپور است که مواضع تندش علیه برجام و اف ای تی اف و واردات واکسن کرونای خارجی خبرساز شد.
او کارشناسی زبان انگلیسی از دانشگاه شهید رجایی تهران دارد؛ کارشناسی ارشد را در دانشگاه تهران و رشته روابط بینالملل را با گرایش «اقتصاد سیاسی» اخذ کرد.
طبق خبر «فارس»، او سال ۱۳۸۳ به عنوان عضو علیالبدل شورای مرکزی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی انتخاب شده بود؛ حال آنکه بنا بر زندگینامهای که خود جبراییلی روی وبسایتش منتشر کرده، هیچگاه دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی نبوده است.
او در «پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی» هم از رشته اندیشه سیاسی مدرک دکترای خود را گرفته است؛ همان پژوهشگاهی که گفته میشود «امیرحسین ثابتی» مجری شبکه افق و از نزدیکان به جبهه پایداری، از آن مدرک دکتری گرفته است.
او چند ماه پس از روی کار آمدن دولت محمود احمدینژاد در سال ۱۳۸۴، یک یادداشت برای روزنامه کیهان ارسال کرد که با استقبال مسوولان این روزنامه قرار گرفت. حسن شایانفر برای پیوستن به تحریریه کیهان از او دعوت کرد و جبراییلی هم به این دعوت لبیک گفت. حسن شایانفر در دهه ۶۰ برای کارهای «فرهنگی» به زندان قزلحصار رفتوآمد داشت. شایانفر همچنین مدیر دفتر پژوهشهای موسسه کیهان بود و سلسله مقالات او با عنوان «نیمهپنهان» در این روزنامه منتشر میشد که محتوای آن علیه برخی چهرهها و جریانات سیاسی بود.
جبراییلی سال ۱۳۹۰ در یادداشتی خواستار «ابراز ندامت» محمد خاتمی پیرامون اعتراضات سال ۸۸ شده و برای بازگشت فعالیت سیاسی رییسجمهوری اسبق ایران تعیین تکلیف کرده بود: «اگر از گذشته ابراز ندامت کرد، میتوان از او گذشت، اما قبول بازگشت اگر به معنای از سر گرفتن فعالیت سیاسی چنین فردی باشد، بهطور طبیعی از منظر عقل و شرع مردود است.» او در یادداشتی دیگر، مانند فردی که برایش الهامبخش بوده، مدعی دیدار خاتمی و جرج سوروس شده بود.
از «فارس» به آستان قدس رضوی
این چهره که در مکتب حسین شریعتمداری و حسن شایانفر پرورش یافته است، از خبرگزاری فارس به آستان قدس رضوی رفت و «مرکز مطالعات اقتصادی سازمان اقتصادی رضوی» را ایجاد کرد. حکم او در آستان قدس را ابراهیم رییسی به عنوان تولیت امضا کرده بود. ابراهیم رییسی از اسفند ۱۳۹۴ تا اسفند ۱۳۹۷ تولیت آستان قدس رضوی را بر عهده داشت.
همه شبکههای اجتماعی را مسدود کنید!
آبانماه ۱۳۹۸ و چندی پس از اعتراضات بنزینی آن سال، جبراییلی خواستار مسدودسازی همه شبکههای اجتماعی خارجی شد و مسدودسازی موقت آن زمان را هم به دولت نسبت داد: «شبکههای اجتماعی خارجی بحمدالله با تدبیر دولت برای مقابله با ناآرامیها از دسترس خارج شدهاند. این امر نشاندهنده این است که اولا دولت به خوبی به نقش این شبکهها در اغتشاشات واقف است، ثانیا آنچه ادعا میشد ممکن نیست، کاملا شدنی است!» او افزوده بود که «دقیقا به همین دلیلی که هماکنون این شبکهها از دسترس خارج شدهاند، همیشه باید چنین باشد. تفاوت وضع کنونی با سایر اوقات این است که امروز خسارات این شبکهها کاملا آشکار و ملموس است، اما در سایر مواقع، خسارات به قدری پنهان است که محسوس نیست. دولت همچنان که برای مقابله با اغتشاشات خیابانی این شبکهها را مسدود کرد، باید برای مقابله با اغتشاشات فرهنگی نیز برای همیشه این شبکهها را مسدود نماید.»
تغییر دادن برنامه پخش شبکه نسیم
سال ۱۴۰۰ ماجرای انتقاد فرزند ۱۱ ساله جبراییلی از کنداکتور شبکه نسیم و عمل کردن مدیران شبکه به انتقادات آقازاده یاسر جبراییلی باعث واکنشهای گستردهای در شبکههای اجتماعی شد.
ماجرا از آنجا شروع شد که او در یک پست اینستاگرامی نوشت: «امروز وقت اذان ظهر سیدحسین ۱۱ ساله ما ناراحت بود از اینکه از یک طرف سریال ساختمان پزشکان در حال پخش است و دوست دارد تماشایش کند و از طرف دیگر میخواهد نماز اول وقت بخواند. گفتیم سریال رو ببین بعد نماز میخونی. پای سریال نشست، ما نماز خوندیم و سفره ناهار انداختیم. ناهارش را نخورد، تلویزیون را هم خاموش کرد و رفت نماز خواند، اما اعصابش خرد بود. کنار کشیدم و گفتم چیه بابا؟ گفت تا اذان تموم میشه بقیه سریال رو پخش میکنن فرصت نماز خوندن نذاشتن. گریه کرد… .»
جبراییلی در ادامه با انتقاد از کنداکتور شبکه نسیم نوشت: «برخی شبکهها مثل شبکه پویا درباره این مساله مهم دقت دارند و رعایت میکنند، اما برای تعدادی دیگر از شبکهها یا اساسا این مساله اهمیت ندارد، یا در تنظیم کنداکتور کاهلی و تنبلی میکنند و به تبعات کارشان واقف نیستند. کودک و نوجوان در حال رشد برایش سوال پیش میآید چرا نماز اول وقت که اینقدر رویش حساسیت وجود دارد، برای صدا و سیما اهمیت ندارد؟ به نظرتان ذهن جوان و در حال رشد کودک و نوجوان چه پاسخی به این پرسش میدهد؟ تضادی که صدا و سیما میان علاقه فرزندان ما به یک سریال و خواندن نماز اول وقت ایجاد میکند، چه اثر تربیتی روی آنها میگذارد؟!»
چند ساعت پس از این نوشته مدیر شبکه نسیم به جبراییلی پیام میدهد و تاکید میکند که مورد انتقاد فرزند جبراییلی را جامه عمل خواهد پوشاند. خود جبراییلی در تکمیل پست اینستاگرامی قبلیاش نوشت: «آقای احسانی مدیر شبکه نسیم پیام دادند و گفتند که این مساله را از فردا حل خواهند کرد. انشاءالله در تمامی شبکهها و برنامههای صدا و سیما اصلاح لازم صورت گیرد. در کامنتها درباره گاندو هم این اشکال مطرح شده بود. آقای فروغی نیز گفتند سعی میکنند با فاصله از اذان پخش کنند. بعد از این درخواست، شبکه نسیم روز شنبه بعد از اذان حدود ۱۴ دقیقه پیام بازرگانی داشت و بعد سریال ساختمان پزشکان را پخش کرد.» پس از تغییر کنداکتور پخش شبکه نسیم، انتقادات زیادی نسبت به نفوذ چهرههایی مانند جبراییلی در همه مسائل مطرح شد؛ حرف منتقدان این بود که تنها صدای برخی افراد و جریانات خاص است که از سوی مسوولان شنیده میشود و شهروندانی که نفوذ و مسوولیتی ندارند، هرچه فریاد بزنند کسی صدایشان را نخواهد شنید.