اعتبار نشان ملی استاندارد ایران در ۱۱۰کشور جهان
اعتبار نشان ملی استاندارد ایران در ۱۱۰کشور جهان
خاتون شرق - یکشنبه گذشته سیدمحمد سجادی عطار مدیرکل اداره استاندارد خراسان رضوی طی برنامه‌ای از آزمایشگاه‌های شرکت کارخانجات پنبه و دانه‌های روغنی خراسان (لیفود)، شرکت کلور ایرانیان شرق، شرکت تولیدی و صنعتی فضل نیشابور روغن نباتی سه‌گل و همچنین واحد آزمایشگاهی دانشگاه آزاد نیشابور، مرکز معاینه فنی مسلمی و آزمایشگاه تجزیه خوراک دام شرکت پارت آزمای نیشابور بازدید کرد.

یکشنبه گذشته سیدمحمد سجادی عطار مدیرکل اداره استاندارد خراسان رضوی طی برنامه‌ای از آزمایشگاه‌های شرکت کارخانجات پنبه و دانه‌های روغنی خراسان (لیفود)، شرکت کلور ایرانیان شرق، شرکت تولیدی و صنعتی فضل نیشابور روغن نباتی سه‌گل و همچنین واحد آزمایشگاهی دانشگاه آزاد نیشابور، مرکز معاینه فنی مسلمی و آزمایشگاه تجزیه خوراک دام شرکت پارت آزمای نیشابور بازدید کرد.
وی در این برنامه ضمن تقدیر از تلاش‌های و پیگیری‌های انجام شده برای اخذ گواهینامه ایزو ۱۷۰۲۵ توسط این واحدهای آزمایشگاهی خاطرنشان کرد دریافت این گواهینامه پس از طی مراحل و آزمون‌های طولانی و سخت‌گیرانه ممکن شده و این استاندارد به معنی صلاحیت، بی‌طرفی و انسجام عملیات آزمایشگاه است.

موفقیت ۶آزمایشگاه در نیشابور و زبرخان برای کسب ایزو ۱۷۰۲۵
سیدمحمد سجادی عطار مدیرکل اداره استاندارد خراسان رضوی در مراسم افتتاح آزمایشگاه شرکت کارخانجات پنبه و دانه‌های روغنی خراسان (لیفود) گفت: امسال در استان خراسان رضوی ۲۷ آزمایشگاه موفق به اخذ ایزو ۱۷۰۲۵ شده اند و از این تعداد ۶آزمایشگاه متعلق به شهرستان زبرخان و نیشابور است.

وی اظهار کرد: استان خراسان رضوی قطب صنایع غذایی محسوب می‌شود و یک نمونه‌اش همین واحد تولیدی لیفود است و روز جهانی استاندارد و روز ملی کیفیت فرصت مناسبی است تا از واحدهای فعال و نمونه در این حوزه تقدیر شود و طی ارزیابی هایی که امسال انجام شد بیشترین تعداد واحدهای نمونه در این حوزه متعلق به خراسان رضوی است که نشان دهنده توجه این واحدها به موضوع استاندارد و کیفیت است.
وی گفت: نشانه‌های دیگری که در کنار نشان ملی استاندارد قرار دارد مانند نشان ملی حلال برای صادرات به کشورهای اسلامی کاربرد دارد و همچنین نشان ملی برتر که به تازگی تصویب شده برای کالاهای است که دارای نشان استاندارد بوده اما از کیفیت بالاتری برخوردار است که البته هنوز هیچ واحدی این نشان را نگرفته و باید در استان خراسان رضوی به خصوص در حوزه صنایع غذایی مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: ساماندهی وضعیت عرضه و بازار از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد، خوشبختانه واحدهای تولیدی دارای نشان استاندارد از وضعیت خوبی برخودار هستند اما عموما دیده می شود در بخش عرضه باید مدیریت بیشتری انجام شود و کالاهای دارای کیفیت کمتر از محصولات باکیفیت متمایز شده و از سطح بازار جمع‌آوری شود.
وی خاطرنشان کرد: در قانون مرتبط با استاندارد این موارد پیش‌بینی شده که باید اجرایی شود و در ماده ۴۰قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد جرایم ۹گانه ذکر شده که یکی از این موارد مربوط به تولید بدون داشتن نشان استاندارد است و مورد بعدی به تمرکز و توزیع و فروش کالاها اشاره شده است.
سازمان ملی استاندار با قدمتی بالغ بر یکصدسال سهم قابل‌ توجهی در تنظیم بازار دارد و قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد در سال ۱۳۹۶ به‌روزرسانی شد و از لحاظ چارت اداری هم از وزارت صنایع (جدا) شد و تحت نظارت نهاد ریاست جمهوری درآمد.
سازمان ملی استاندارد یک (سازمان) پرمسئولیت است و تقریبا با همه دستگاه‌های اجرایی ارتباط دارد و بیش از یک‌هزار کالای مشمول پروانه استاندارد اجباری داریم و واحدهای تولیدی موظف به ایجاد واحد کنترل کیفیت و تشکیلات آزمایشگاهی و دریافت نشان استاندارد از سازمان ملی استاندارد هستند.
وی گفت: آزمایشگاه کنترل کیفیت در واحدهای تولیدی از حساسیت زیادی برخوردار است به همین خاطر موضوع نظارت بر این آزمایشگاه‌ها بسیار حساس و دقیق است که توسط مرکز ملی تائید صلاحیت ایران نظارت بر این آزمایشگاه‌ها انجام می‌شود که روندی بسیار سخت‌گیرانه و طولانی دارد و گاهی تا یک سال طول می‌کشد.
وی اظهار کرد: پیش از این نتایجی که در آزمایشگاه‌های داخل کشور صادر می‌شد و مرکز ملی تأیید صلاحیت هم آن را تأیید می‌کرد فقط در داخل کشور مورد استناد و معتبر بود اما امروز سازمان ملی استاندارد پس از ۲۷سال به عضویت اتحادیه مراکز تایید صلاحیت آسیا واقیانوسیه درآمده و اکنون نتایج مورد تأیید مرکز ملی( استاندارد) ایران در ۱۱۰کشور دیگر هم مورد تائید است که به عنوان همترازی شناخته شده و از این طریق هزینه و زمان صادرات کالاهای داخلی به سایر کشورها کاهش می‌یابد و امروز قرار است یکی از همین آزمایشگاه‌ها در این کارخانه افتتاح کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در حال حاضر بیش از سه‌هزار (تجهیز) بازی در سطح استان نیازمند مدیریت و پایش ماهانه و سالانه است و برای مبارزه با کم فروشی پایش کمیت دستگاه‌های اندازه‌گیری واحدهای عرضه در سطح استان به صورت منظم و دوره‌ای انجام می‌شود و در برخی موارد تا ۳۰درصد کمبود وزن مشاهده می‌شد که با پیگیری و نظارت‌های مداوم درصد مردودی در این آزمون‌ها از ۵۴درصد به ۱۷درصد رسیده است و همچنین سالانه پنج‌هزار نازل سوخت در جایگاه های ارائه سوخت استان مورد پایش قرار می گیرد.
در بخش فلزات گران‌بها عیارسنجی طلافروشی‌ها کنترل و نظارت می‌شود و تلاش کرده‌ایم نظارت‌ها و بازرسی‌ها را با هم افزایی دستگاه‌های اجرای مانند حوزه غذاودارو و دامپزشکی به صورت مشترک انجام بدهیم.
وی گفت: در استان خراسان رضوی بالغ بر ۲هزار و ۴۰۰واحد تولیدی دارای نشان استاندارد داریم و در سال بیش از ۱۳هزار مورد نمونه‌برداری انجام می‌شود و انجام این آزمایش‌ها توسط شبکه‌های آزمایشگاهی همکار اداره استاندارد انجام می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: ۵۲درصد ظرفیت اقامتی کشور در استان خراسان رضوی است و در این زمینه نظارت‌ها افزایش پیدا کرده است و در طرح سفیران استاندارد با همکاری اداره آموزش‌وپرورش یک‌هزار و ۴۰۰دانش‌آموز تحت آموزش قرار گرفته‌اند و تاکنون چندین محصول تقلبی توسط این دانش‌آموزان سفیر استاندارد شناسایی شده است.

لیفود پیشرو در تولید روغن‌های خوراکی استاندارد
ابوالفضل بوژمهرانی مدیرعامل کارخانه روغن‌کشی شرکت پنبه و دانه‌های روغنی خراسان لیفود در مراسم افتتاح آزمایشگاه این کارخانه که موفق به دریافت ایزو ۱۷۰۲۵ شده است اظهار کرد: این شرکت با ظرفیت ۵۰۰تن در روز امکان روغن‌کشی از انواع دانه‌های روغنی را دارد و مجموعه لیفود زمستان ۱۳۸۹ راه‌اندازی شد و دارای بالاترین سطح تکنولوژی روغن‌کشی است.
وی گفت: این شرکت وابسته به سازمان اقتصادی کوثر و سازمان بنیاد شهید بود که به تازگی به بنیاد مستضعفان منتقل شده است و ابتدا فقط روغن کشی دانه سویا انجام می‌شد و در ادامه کلزا و آفتابگردان هم راه‌اندازی شد و برای نخستین بار در کشور روغن‌کشی کنجد را انجام دادیم و پس از آن روغن‌کشی جوانه ذرت و هسته انگور را هم انجام دادیم و هم‌زمان اقدام به راه‌اندازی خط بسته‌بندی کرده و تنوع سبد محصولاتمان را افزایش دادیم.
وی گفت: بهمن ماه پارسال خط پروتئین خوراک انسانی هم راه‌اندازی شد و از سال ۱۳۹۵ روند صعودی را طی می‌کنیم و از ۲سال گذشته هم با نماد غدانه وارد بورس شدیم.


در ادامه این برنامه مجموعه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد نیشابور که موفق به اخذ ایزو ۱۷۰۲۵ شده بود به حضور مدیرکل اداره استاندارد خراسان رضوی، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان نیشابور و رئیس اداره استاندار نیشابور افتتاح شد.

آزمایشگاه دانشگاه آزاد نیشابور حلقه واسط صنایع و دانشگاه است
دکتر سیدمجتبی موحدی‌فر رئیس دانشگاه آزاد واحد نیشابور در این مراسم گفت: سال گذشته این دانشگاه از لحاظ زیرساخت رتبه دهم را در بین دانشگاه‌های آزاد سراسر کشور کسب کرد.
وی اظهار کرد: روند ارزیابی‌ها برای دریافت گواهینامه ایزو ۱۷۰۲۵ برای این آزمایشگاه بسیار طولانی و زمان‌بر و پرهزینه بود و این آزمایشگاه مجهز به دستگاه‌های با تکنولوژی پیشرفته مانند جی سی، اسپکت فلورسانس، جی سی مس، اچ پی ال سی است. برخی از این دستگاه‌ها به صورت جداگانه به خاطر تحریم‌ها وارد کشور و در اینجا مونتاژ شد.

۸۰درصد آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت در نیشابور موفق به دریافت ایزو ۱۷۰۲۵ شده‌اند
حسین بیدکی رئیس اداره استاندار نیشابور در این برنامه گفت: در این شهرستان ۳۰۰مدیر کنترل کیفیت و ۲۵ آزمایشگاه همکار استاندارد فعالیت دارد که از این تعداد ۲۳آزمایشگاه‌ موفق به دریافت مجوز ایزو ۱۷۰۲۵ شده‌اند.
وی اظهار کرد: از کل پروانه های کاربرد علامت استاندارد استان هشت درصد آن متعلق به حوزه تحت نظارت اداره استاندارد نیشابور است و برای صدور پروانه استاندارد برای محصولات جدیدی که در سطح بازار یا در سطح واحد صنعتی عرضه می‌شود و مشمول مقررات علامت استاندارد اجباری باشد پروانه استاندارد اجباری صادر می کنیم و اگر استاندارد محصول تعریف شده اما اجباری نباشد به صورت تشویقی پروانه صادر می‌شود و از ابتدای امسال سه مورد پروانه تشویقی صادر شده است.
وی گفت: از ابتدای امسال ۳۶ پروانه استاندارد برای محصولات صنایع غذایی، انواع لبنیات، وسایل شهربازی و انواع وسایل خانگی توسط این اداره صادر، ۸۷ پروانه تمدید و ۱۲ پروانه باطل و ۲۱پروانه تعلیق شده است و طی این مدت سه هزار و ۸۰۰ مورد آزمون استاندارد دوره‌ای وسایل سنجش سبک در سطح شهرستان انجام شده است.

 

وی اظهار کرد: پروانه‌های استاندارد دارای اعتبار سه ساله است و زمانی که برای محصولی پروانه صادر می‌شود در سامانه ثبت شده و براساس کنترل‌هایی که توسط کارشناسان به صورت دوره‌ای انجام می‌شود هر نمره منفی در پرونده آن واحد لحاظ می‌شود و بالای ۱۲۰ نمره منفی پروانه تعلیق و بالای ۱۸۰ نمره منفی پروانه ابطال می‌شود.
وی اظهار کرد: امسال ۲۸۷ تأییده فنی و ایمنی آسانسور برای ساختمان‌های تازه ساخت صادر شده است.
وی گفت: همه جایگاه‌های CNG به لحاظ ایمنی موظفند تأییده ادواری داشته باشند و در حال حاضر تعداد هفت جایگاه سوخت CNG فعال در شهرستان نیشابور دارای تأییدیه فنی هستند.
بیدکی خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال ۶۳آزمون پیش بسته‌بندی توسط اداره استاندار نیشابور برای کنترل وزن‌های خالص فرآورده‌های تولیدی در این حوزه انجام شده و طی این مدت چهار مورد جعل علامت استاندارد شناسایی شده که مربوط به دستمال کاغذی، خوراک دام، مایع دستشویی و پنیر پیتزا بوده و ۲۶ پرونده حقوقی در زمینه جعل و نداشتن مجوز و( تولید با عدم انطباق های بحرانی) تشکیل شده است.
وی در خصوص اینکه بازرسی‌های دوره‌ای سالانه توسط اداره استاندارد شامل چه واحدهایی می‌شود اظهار کرد: بازرسی‌های سالانه شامل کلیه‌ واحد‌های صنفی که محصول ارائه می‌کنند، انبار ها، واحدهای اقامتی صنفی، واحد های اقامتی بین راهی، سردخانه ها و تأسیسات سیلندر پرکنی گاز مایع و اکسیژن است.
وی افزود: تأسیسات سیلندر پرکن گاز مایع و اکسیژن مشمول مقررات اداره استاندارد نیست اما کپسول‌های اکسیژن طبی مشمول مقررات اداره استاندارد است و در مورد واحد‌های صنعتی متصدی این تأسیسات مکلف است سیلندر ها را کنترل کند و تاریخ استاندارد و آزمون دوره‌ای آنها حک می‌شود و کپسول باید استاندارد محصول را دریافت کند.صورت واضح روی بدنه درج و زیر علامت استاندارد کد ۱۰ رقمی قید شده باشد و برای اطمینان از اصالت کالا شهروندان می توانند کد ۱۰ رقمی را به ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال کنند و اگر مشخصات دریافتی از سامانه با نمونه درج شده روی آن تطابق نداشته باشد آن کالا تقلبی است.
وی افزود: مورد بعدی که شهروندان در خرید کالاها مخصوصاً برای لوازم یدکی خودرو و لوازم برقی باید رعایت کنند این است که این‌کالاها را باید از واحدهای معتبر خریداری و فاکتور آن را از فروشنده درخواست کنند.