شکارچی پروانه‌ها
شکارچی پروانه‌ها
معرفی کتاب با سلیقه مختلف تنها از یک منظر قابل اجراست آن هم کتاب های خوانده شده را به دیگران معرفی کنیم.

نویسنده: پروانه شفاعی
انتشارات: شادان
گروهی از دانشجویان رشته علوم جانوری به همراه استادشان به منظور تحقیق و شناسایی گونه‌های مختلف جانوری و شناخت زیست محیطی از تهران عازم جنگل‌های شمال می‌شوند. در مقصد آنها با محیط‌بان جوان منطقه به نام الیاس آشنا می‌شوند. الیاسی که گذشته تلخش آبستن حوادث زیادی است. در این میان یکی از دانشجویان، ناخودآگاه درگیر زندگی او می‌شود و ادامه داستان…
نهمین اثر پروانه شفاعی به نام شکارچی پروانه‌ها با ژانر عاشقانه_ اجتماعی از انتشارات شادان در تابستان ۹۸ به چاپ رسیده است. کتابی که در مدت زمان کوتاهی از استقبال خوبی برخوردار بوده و تجدید چاپ شد. نویسنده در این رمان در کنار قصه عاشقانه به مسئله محیط زیست و تکریم حرفه محیط‌بانی نیز پرداخته است. نگاهی نو به زوایای این حرفه مقدس و سخت. در مقدمه این کتاب آمده است، رنج ها و سختی‌ها می‌آیند. گاهی می‌مانند و گاهی خیلی زود می‌روند اما برای انسان چیزی که باقی می‌گذارند، تجربه است. تجربه‌ای که زندگی را پربار می‌سازد و روح و جان آدمی را صیقل می‌دهد. درست مانند بیماری و مرض که وقتی جسم آدمی را در بر می‌گیرد بدون لحظه‌ای تردید تلخی هر دارویی را به جان می‌خریم تا در نهایت شیرینی سلامت را دوباره مزه مزه کنیم. این یعنی درک ارزش سلامتی، حتی به قیمت تلخکامی. نگاه کردن به رنج و سختی همانند بیماری می‌تواند همان تجربه‌‌‌ای باشد که آدمی را می‌سازد و بارور می‌کند و برای آنان که بدون اندیشه پای خداوند را به هر مشکلی می‌گشایند هدیه‌ای است از جانب او برای همان صیقل دادن قلب و روح آدمی. آن وقت یاد می‌گیرد که چگونه با مشکلات و سختی‌ها کنار بیاید و حتی با رنج‌هایش روبرو شود و در صورت لزوم با آن رنج‌ها تنها بماند. چون در نهایت هر کسی خودش مسئول به دوش کشیدن و کنار آمدن با سختی‌هاست. دیگران فقط همراه آنی و گذرا هستند که در بهترین حالت تا انتها کنار آدم خواهند ماند و فقط همین.

شکارچی پروانه ها نوشته پروانه شفاعی

این نگاه به رنج و سختی به جای مسئول دانستن خداوند در تنبیه‌ها و طرح این سوال که مگر من چه کرده‌ام، زندگی را آرام‌تر می‌سازد. نگاهی که هر مشکلی را عامل ساخته شدن و پالایش آدمی می‌داند و به دنبال فرار از آن نیست. آنگونه شاید روح صیقل می‌خورد و جان آرام می‌گیرد و زندگی را چون مجموعه‌ای از تمامی این فراز و فرودها راحت‌تر و زیباتر می‌سازد. فقط باید تمرین کرد و نوع نگاه را عوض کرد. ناشر در مقدمه کتاب گفته است: در این کتاب همراهتان هستیم با روایتی تازه از نویسنده‌ای که مخاطب خود را یافته است. روایتی از رنج‌ها، سختی‌ها و شادی‌های همیشگی که وقتی نویسنده با هنر خود، مواجه قهرمانش را به تصویر می‌کشد جذاب می‌شود. در واقع قصه آدم‌ها و رنج‌های‌شان مکرر است فقط نوع روایت کردن آنهاست که یک نویسنده را حرفه‌ای می‌سازد و در دل مخاطب جا می‌دهد. پس همراه قصه شکارچی پروانه‌ها شوید که بی‌شک اثرگذاری لازم را برای مخاطبان خود خواهد داشت. در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:” در این دنیا حتی برای آزار رساندن به حیوانات هم قانون مجازات وضع شده است اما برای شکستن دل آدمها هیچ مجازاتی نیست.”